reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No niestety mam problem z zaśnięciem wieczorem :( mój rekord to wiercenie się w łóżku z boku na bok do 4... zazwyczaj koło 2 udaje mi się zasnąć

edit...
my mieliśmy chrzciny w restauracji, a potem jeszcze do nas do domu przyszło trochę gości. Alkoholu nie było w restauracji tylko u nas w domu dziadkowie powznosili toasty swoje. . Mój ojciec dopiero na chrzcinach poznał rodziców R.byli całkiem fajnie ;) Jutro zgram zdjęcie to pokażę Wam nasz torcik :)

Ostatnia edycja:
reklama
O boziu za fajnie to nie masz ;/ ją zazwyczaj usypiam jak dziecko ale dziś to już masakra i jeszcze jakiś głupi film leci a nie ma nic ciekawego w tv ;/

My tez mielismy w reatauracji a pozniej na tarasie bylo przygotowane przyjecie u nas alkoholu nie bylo ;) ja nie chcialam bo to uroczystosc swieta dziecka ;)

Ostatnia edycja:
No i nie wiem dlaczego tak. Kawy nie pije, w dzień nie śpie a i tak zasnąć nie mogę, a rano zdycham jak trzeba wstać..

edit...
hahahahah R. gonił mnie do spania i czekał na mnie, poszlam do łazienki wychodzę a on chrapie :D

Dlatego ja chrzciny załatwialam w restauracji żeby alko nie było to w domu się napili

Ostatnia edycja:
Ja kawke uwilbiam hektolitry moglabym jej pic ;p ale nigdy problemu ze snem nie mialam ;D jestem z tuch lubiacych dlugoo spiochac ;p teraz jak mala raczkuje to moge ta chwile dluzej pospac bo pozamykam drzwi tam gdzie wejsc beze mnie nie moze i lata zabawki te co chce bierze muzyke lub bajki wlacze i jest ok ;D

Bo faceci tam maja chwila i oko sie im zamyka ;D
Na roczku jak beda chxieli to winko kupie czy tam likierek ale zeby wodka i kieliszek za kieliszkiem nie nie nie ;D moga po urodzinach ale nie w trakcie xd

Ostatnia edycja:
No J. jeszcze nie raczkuje ale usilnie próbuje stawać. Teraz jak R. jest w PL to się nią zajmie trochę rano, ale za dwa tygodnie wyjeżdża.

U mnie to samo. Nie ma.alkoholu na święto dziecka :) 20 mogą pić na moje uro ale 25 na Julii już nie :)

Ostatnia edycja:
To na tyle dobrze ;D nie ktore dzieci nie raczkuja tylko od razu zaczynaja chodzic. Czytalam kiedys artykul o niemowach i tam bylo napisane ze lepiej uczyc raczkowac bo iles tam procnwnt dzieci przez to sa niemowami hm nie pamietam jak to tan dalej bylo ale ze jakas metoda dla osob doroalych nie mowiacych jest nauka raczkowania ale ile w tym prawda to kij wie xd

Madzia uf myslalam ze tyljo ja taka dziwaczka jeatem ze alkoholu na uroczystosci dziecka nie ma xd

Ostatnia edycja:
Ja gdzieś czytałam, że jak dzieci najpierw raczkuja to lepiej się rozwijają, ale przecież nie zmusze jej do tego.
Mój chrześniak 12 lutego kończy roczek. Idziemy 15 ma imprezkę. Chrzestny torta robił, no już nie mogę się doczekać żeby go zobaczyć ;) no i spróbować ;)

edit
alkoholu też nie będzie więc nie jesteś sama. Jesteśmy co najmniej 3mamy, które nie tolerują alko na uroczystości dziecka. No może na alko na ślubie J. się zgodzę hahaha :D

Ostatnia edycja:
Zmusic no nie zmusisz ale np klasc na brzuszku i jej atopki opierac na twoich dloniach zeby probowala sie oodpychac ;)
Mniam tez bym zjadla torta a najbardziej zjadlabym napoleonka i chyba w sobote zrobie ;D

Julia bardzo często leży na brzuszku, daje jej podparcie żeby mogła się odepchnąć i zaczaić o co chodzi, ale ona woli się wspinać do góry po wszystkim, podciąga się :)

Ja mam ochotę na rafaello...

reklama
No ją mam jeszcze czas z planowaniem tzn wiem gdzie będzie ale muszę dobrego fachowca od tortow znalezc bo jak mi baba ba chrzciny zmutowanego anioła zrobiła to każdy na sali ubaw miał ;p no i w ogóle nie zrobiła tego co chciałam a teraz już chce żeby był taki jak chce ją a nie ktoś kto robi go xd

Gdybyś mieszkala blizej to bym polecila piekarnie w ktorej pracuje moj mąż. mają super cukiernika od tortów. Ja na kazde prawie urodziny chlopców czy inne okazje biore u nich, raz ze Ł ma znizke bo pracownik, a dwa są przepyszne. Komunijny ofkors tez bedzie u nich. no i wczesniej urodzinowe chlopców.

wstalam o 7. normalnie niewiem z jakiej to okazji. urodzin niemam, dzien kobiet za ponad miesiąc.

nie jade na SI. rehabilitantka chora ;/

Chrzciny ja dla obydwu robilam w domu. i alkohol był. nie duzo, jakies tam drinki. nie bylo problemu ze ktoś przedobrzył.

Paulina ty odliczasz dni do slubu :D ja do rozwiązania. powiem wam ze juz bym chciala zeby byla koncówka. taka niecierpliwa jestem. wozek tez juz bym najchętniej kupila :)

jade dziś do lekarza z tym zolądkiem.ile mnie moze tak ganiac na wc ?

Olcia z tym raczkowaniem jest tak, ze do prawidlowego rozwoju dzieckjo powinno umiec to robić. Bo potem mogą wyjsc problemy z sensoryką. Jest coś zaburzone i nie u wszystkich dzieci ale bywa ze rozwoj albo sie opoznia, albo jest na dolnej granicy normy.
Filip raczkował. Ale jak mi sie po roku uwstecznił rehabilitant jeden powiedzial ze pozniej przy rehabilitacji jego powinnam na nowo go uczyc raczkowac,Bylo widac w jego chodzie, czy probach pelzania ( teraz ) ze on ma problem. ) biegac tez nie umial.Rece zle ukladał. I niby co ma raczkowanie czy prawidlowe ukladanie rąk w bieganiu do np nauki mowy? ponoc ma. bo organizm czlowieka jest tak "zaprogramowany " zeby ucyc sie wszystkiego pokolei. kazda jakas "nieprawidlowosc" moze potem rzutowac na rozwol w zyciu doroslym. nie musi, ale moze.

I zeby nie bylo. Znam dzieci nieraczkujace, rozwijające sie prawidłowo. na pierwszy rzut oka, na drugi w sumie tez.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry