reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Co do tortow... Ja zawsze sama robie bo mam zajawke w tym temacie. Na roczek robilam tort z kolorowa masa cukrowa i troche mi nie wyszlo bo przecenilam swoje mozliwosci. Teraz tez bede taki robic ale juz mam troche praktyki i mam nadzieje ze wyjdzie troche lepiej. Jak wyjdzie to wam za tydzien wrzuce zdjecia :)

My roczek robilismy w ogrodzie i wszystko sami. Mlody jest z sierpnia to szkoda sie gdzies kisic w restauracjach jak mozna na swiezym powietrzu zrobic. Szalenstwa z goscmi tez nie robilismy bo tylko najblizsza rodzina a i tak bylo 17 osob :) alkohol byl i na chrzcinach tez bedzie ale wszystko z umiarem. Od upijania sie na umor sa inne okazje np. wesele. W koncu wszystko jest dla ludzi i alkohol tez :)

Witajcie,
Wstalismy przed 8, Bartek wstal lewa noga zaczal krzyczec bo zabawki staly w zlym miejscu a on z tych dzieci ktore kubia porzadek, przestawil na miejsce i obrazony polozyl sie ale nie spal juz:-p
Bartek raczkowal dosc dlugo, nawet teraz gdy jak to mowi jest dzidzi raczkuje ale szybko mu sie nudzi, chodzil gdy mial 11 mies, za reke gdy mial 10. U nas dzis "tylko" -12 ale wiatr straszny w nocy spac nie moglam przez to, snieg po kolana bo ciagle zawiewa. Dobrze ze Ł na zwolnieniu po wyrostku to zostanie z Bartkiem a ja pojde na zakupy
Olcia u nas czapeczki to niewypal gdy byl maly i teraz to samo, nie dalby zalozyc:-p

Kechu no Zu jest z kwietnia to tez mam nadzieje ze bedzie ciepla wiosna bo tam ogord tez jest ogromny to chociaz sie qybiegaja wybawia ;) no wiadomo ze alkohol dla wszystkich jest i watpie ze ktos by sie zbombil na maxa ale jakos tak mi nie pasuje alko u dziecka ale kto jak. Lubi ;)
Anula no macie racje z tymi czapeczkami bo jak ona zwykla czapakr sciaga to co dopiero taka ;p
A ja nawet nie wiem ile stopni jest u nas okno mam otwarte ale cieplo nam xd mama przyjdzie z badan to powie jak jest na dworze xd my dopiero po obiedzie wyruszamy. A z chodzenien to u nas tak ze jak biore ja pod paszki zeby sprobowala to nogi do gory i siada ;o u eas tez tak bylo?

Ostatnia edycja:
My na chrzciny mieliśmy taki torcik
received_m_mid_1391161012315_8143fa6e1c70bd4373_0.jpg
Roczek mamy pod koniec czerwca więc mam nadzieję na dobrą pogodę i zabawę w ogrodzie :)

edit
u nas na odwrót, próbuję posadzić J a ona sztywne nogi i do stania...

Załączniki

• received_m_mid_1391161012315_8143fa6e1c70bd4373_0.jpg
    received_m_mid_1391161012315_8143fa6e1c70bd4373_0.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
Olcia no na swiezym powietrzu dzieciaki maja frajde. U mnie co prawda malo dzieci jest bo tylko siostra Z. ma dwojke i to juz starszych chlopakow bo 12 i 8 lat wiec mlody nie ma sie zbytnio z kim pobawic ale w urodziny i tak szalal do 22 w ogrodzie :) wiec polecam imprezy na swiezym powietrzu. U nas sie sprawdzily tylko komary nas troche pogryzly :p

Moj pozno zaczal chodzic. Dlugo raczkowal bo wlasnie tak jak u Olcia jak go bralismy za paszki to podciagal nogi i siadal i tylko na czworaka zasowal. Nie bylo mowy o chodzeniu. W koncu jak mama Z. wziela go w obroty to po jednym dniu sie nauczyl. Sama wychowala 4 dzieci to wiedziala co i jak a my to jak we mgle.

Ostatnia edycja:
Madzia Zu miala to samo jak ja sadza to nogi sztywno i przebierala nozkami a teraz na odwrot ;D
Kechu dokladnie xd a co do komarow to ja sie smarowalam lekko spirytusem i ich nie bylo no ale wiadomo dziecka sie nie wysmaruje tym ;D kupilam taki sprej dla Zu i jako tako zdal egzamin ;)

Ja tam co to imprez urodzinowych czy kaich tam nie bede sie wypowiadać bo u nas cieko wiec w sumie tylko dziadki i chrzestni.

Kuba jest niemozliwy odłaczył internet i krzyczy bo mu bajka na yt nie działa no nie wyrabiam z tym zbirem aby napsocić.

Co do tego czy raczkowanie coś daje nie wypowiem sie bo nigdy o tym nie słyszałam u nas kuba od 10 miesiaca chodził za rączki a jak skończył rok to zaczynał sam poszedł pieknie jak miał chyba rok i jakieś 2 tygodnie za kotem u prababci hihi. A raczkować sie nauczył ze dwa miesiace później i to z takim skutkiem ze rączki mu uciekały i broda była sina od obijania.

ale wy produkujecie masakracja jakaś.

Ja @ wczoraj dostałam ale dzisiaj dopiero jest powódź ja chce juz poniedziałek wezme tabletke i @ zniknie ;D

A w tym tygodniu pracuje też w sobote i w niedziele tak straszyli zwolnieniami ze tych co zwolnili wrócili do pracy bo nagle mają za duzo roboty i w weekendy też mają robić.

reklama
Madzia piekny torcik. Ciekawe co z moich eksperymentow tortowych wyjdzie :)

Olcia no my dla mlodego chyba spray z ziajki mielismy przciw komarom ale te komary teraz to jakies mutanty i malo co na nie dziala ;)

Do góry