reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Co do tortow... Ja zawsze sama robie bo mam zajawke w tym temacie. Na roczek robilam tort z kolorowa masa cukrowa i troche mi nie wyszlo bo przecenilam swoje mozliwosci. Teraz tez bede taki robic ale juz mam troche praktyki i mam nadzieje ze wyjdzie troche lepiej. Jak wyjdzie to wam za tydzien wrzuce zdjecia :)

My roczek robilismy w ogrodzie i wszystko sami. Mlody jest z sierpnia to szkoda sie gdzies kisic w restauracjach jak mozna na swiezym powietrzu zrobic. Szalenstwa z goscmi tez nie robilismy bo tylko najblizsza rodzina a i tak bylo 17 osob :) alkohol byl i na chrzcinach tez bedzie ale wszystko z umiarem. Od upijania sie na umor sa inne okazje np. wesele. W koncu wszystko jest dla ludzi i alkohol tez :)

Witajcie,
Wstalismy przed 8, Bartek wstal lewa noga zaczal krzyczec bo zabawki staly w zlym miejscu a on z tych dzieci ktore kubia porzadek, przestawil na miejsce i obrazony polozyl sie ale nie spal juz:-p
Bartek raczkowal dosc dlugo, nawet teraz gdy jak to mowi jest dzidzi raczkuje ale szybko mu sie nudzi, chodzil gdy mial 11 mies, za reke gdy mial 10. U nas dzis "tylko" -12 ale wiatr straszny w nocy spac nie moglam przez to, snieg po kolana bo ciagle zawiewa. Dobrze ze Ł na zwolnieniu po wyrostku to zostanie z Bartkiem a ja pojde na zakupy
Olcia u nas czapeczki to niewypal gdy byl maly i teraz to samo, nie dalby zalozyc:-p

Kechu no Zu jest z kwietnia to tez mam nadzieje ze bedzie ciepla wiosna bo tam ogord tez jest ogromny to chociaz sie qybiegaja wybawia ;) no wiadomo ze alkohol dla wszystkich jest i watpie ze ktos by sie zbombil na maxa ale jakos tak mi nie pasuje alko u dziecka ale kto jak. Lubi ;)
Anula no macie racje z tymi czapeczkami bo jak ona zwykla czapakr sciaga to co dopiero taka ;p
A ja nawet nie wiem ile stopni jest u nas okno mam otwarte ale cieplo nam xd mama przyjdzie z badan to powie jak jest na dworze xd my dopiero po obiedzie wyruszamy. A z chodzenien to u nas tak ze jak biore ja pod paszki zeby sprobowala to nogi do gory i siada ;o u eas tez tak bylo?

Ostatnia edycja:
My na chrzciny mieliśmy taki torcik
received_m_mid_1391161012315_8143fa6e1c70bd4373_0.jpg
Roczek mamy pod koniec czerwca więc mam nadzieję na dobrą pogodę i zabawę w ogrodzie :)

edit
u nas na odwrót, próbuję posadzić J a ona sztywne nogi i do stania...

Załączniki

• received_m_mid_1391161012315_8143fa6e1c70bd4373_0.jpg
    received_m_mid_1391161012315_8143fa6e1c70bd4373_0.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
Olcia no na swiezym powietrzu dzieciaki maja frajde. U mnie co prawda malo dzieci jest bo tylko siostra Z. ma dwojke i to juz starszych chlopakow bo 12 i 8 lat wiec mlody nie ma sie zbytnio z kim pobawic ale w urodziny i tak szalal do 22 w ogrodzie :) wiec polecam imprezy na swiezym powietrzu. U nas sie sprawdzily tylko komary nas troche pogryzly :p

Moj pozno zaczal chodzic. Dlugo raczkowal bo wlasnie tak jak u Olcia jak go bralismy za paszki to podciagal nogi i siadal i tylko na czworaka zasowal. Nie bylo mowy o chodzeniu. W koncu jak mama Z. wziela go w obroty to po jednym dniu sie nauczyl. Sama wychowala 4 dzieci to wiedziala co i jak a my to jak we mgle.

Ostatnia edycja:
Madzia Zu miala to samo jak ja sadza to nogi sztywno i przebierala nozkami a teraz na odwrot ;D
Kechu dokladnie xd a co do komarow to ja sie smarowalam lekko spirytusem i ich nie bylo no ale wiadomo dziecka sie nie wysmaruje tym ;D kupilam taki sprej dla Zu i jako tako zdal egzamin ;)

Ja tam co to imprez urodzinowych czy kaich tam nie bede sie wypowiadać bo u nas cieko wiec w sumie tylko dziadki i chrzestni.

Kuba jest niemozliwy odłaczył internet i krzyczy bo mu bajka na yt nie działa no nie wyrabiam z tym zbirem aby napsocić.

Co do tego czy raczkowanie coś daje nie wypowiem sie bo nigdy o tym nie słyszałam u nas kuba od 10 miesiaca chodził za rączki a jak skończył rok to zaczynał sam poszedł pieknie jak miał chyba rok i jakieś 2 tygodnie za kotem u prababci hihi. A raczkować sie nauczył ze dwa miesiace później i to z takim skutkiem ze rączki mu uciekały i broda była sina od obijania.

ale wy produkujecie masakracja jakaś.

Ja @ wczoraj dostałam ale dzisiaj dopiero jest powódź ja chce juz poniedziałek wezme tabletke i @ zniknie ;D

A w tym tygodniu pracuje też w sobote i w niedziele tak straszyli zwolnieniami ze tych co zwolnili wrócili do pracy bo nagle mają za duzo roboty i w weekendy też mają robić.

reklama
Madzia piekny torcik. Ciekawe co z moich eksperymentow tortowych wyjdzie :)

Olcia no my dla mlodego chyba spray z ziajki mielismy przciw komarom ale te komary teraz to jakies mutanty i malo co na nie dziala ;)

Do góry