reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

madzialena-tyle że kawa zbożowa jest 3+, ale lwpiej to niż cału czas soki:) ja nie cierpie kawy zborzowej pije rozpuszczalną z mlekiem i cókrem, ja musze dbać o linie w drugą strone, uważać żeby nie stracić na wadze

Daj przepis na ten makaron:) ja uwielbiam szpinak:)

my juz byliśmy w sklepie i teraz ja pije drugą kawe a mału sie bawi:)

reklama
Ta pierwsza kase daje sie za to ze zostalo sie zaproszonym. Druga na wesele koperta. Taka tradycja. Nie w kazdym miejscu tak jest, moja kuzynka dostawala kase jak prosila nasza rodzine a jak prosili rodzine meza to tam nie dostali bo czegos takiego nie ma.

My juz bylysmy na spacerze zahaczylysmy biedronke. Zaraz trzeba zjesc drugie sniadanie. Jem o 9, 12, 15 i 18. Tak mniej wiecej. Nakupilam sobie warzywka, mozarelle, buleczki ciemne itp :)

HAPPY ja tez takie kawy pije. Zbozowki tez czasami sie napije ale wole rozpuszczalna.
MADZIALENA tez poprosze o przepis, brzmi pysznie

Też uwielbiam szpinak! Mniam, ochoty mi narobiłyście :) Odkąd zaczęłam rozszerzać dietę J. sama jem to co ona i R. tak samo. Gotuje jedno dla wszystkich. Bez soli, na parze, zdrowo. Nie blenduje małej nic tylko kroję w słupki i sama zajada z nami przy stole. A ile radości ma z tego i ile warzyw my teraz jemy! :) Dzisiaj przyjeżdża do nas moja przyjaciółka z moim chrześniakiem i na obiad robię kuskus z piersią z kurczaka i warzywami. Miłego dnia!:-)

paulina to uzbieracie taj kaski jak dobrze pójdzie:) Gotujesz małej sama zupki?:) To fajnie, ja tez sama gotowałam, wystarczyło troszkę przypraw w tym zioła prowansalskie i tez sama zajadałam na kolację jak zostało:) teraz robimy z mama dla wszystkich i mały też juz je a jak mam pomysł to sama mu cos pichce :p
happymum mój synek tez lubi kawkę zbożową, wlaśnie mu wystudziłam i pije:-) i ja tez przekonałam sie do takiej kawy - mało kaloryczna:)

Dzisiaj robimy z mama pierogi ruskie, pózniej spacer i muszę kupić szpinak bo na kolacje robie makaron ze szpinakiem i serkiem topionym, pychota:-)
ja dziś rybkę robię na obiad, dorsza chyba zrobię albo pstrąga :)
w temacie gotowania dla dzieciaczków mogę się pochwalić że od samego początku gotuje wszystko sama dla Nikosia, od 4 miesiąca podawałam mu własnej roboty deserki, kupiłam na allegro małe słoiczki i sama produkowałam deserki przez całe lato z własnych owoców :) zrobiłam ponad 120 słoiczków :)
teraz tego lata robiłam z moją mamą soczki dla Nikosia i dżemiki, własnej roboty ketchup, przecier pomidorowy bo mój synek uwielbia pomidorową zupkę :)

Też uwielbiam szpinak! Mniam, ochoty mi narobiłyście :) Odkąd zaczęłam rozszerzać dietę J. sama jem to co ona i R. tak samo. Gotuje jedno dla wszystkich. Bez soli, na parze, zdrowo. Nie blenduje małej nic tylko kroję w słupki i sama zajada z nami przy stole. A ile radości ma z tego i ile warzyw my teraz jemy! :) Dzisiaj przyjeżdża do nas moja przyjaciółka z moim chrześniakiem i na obiad robię kuskus z piersią z kurczaka i warzywami. Miłego dnia!:-)
ja w tej chwili też gotuje normalnie, tzn. mniej doprawiam np. zupkę niż normalnie czy mięso jak piekę :)
generalnie Nikoś je wszystko to co my :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
MAMA NIKOSIA to nie Nikos je to co wy, tylko wy to co Nikos. Bo pod niego robicie obiady nie pod siebie ;) ja gotuje dla nikoli i dla nas. Ogolnie wole lepiej przyprawione i dosolone, ale teraz chyba przezuce sie na jej obiady, dla mnie lepiej.
WAMPI gosciom nie zaszkodzi, bo ja tez tak zawsze dawalam jak bylam gosciem :p nie slyszalan o takiej herbacie. Gdzie ja kupujesz?

N. spi, a ja @@ dostalam :mad: dzis ostatnia tabletka wzieta i krwawienie sie pojawilo, dziwne troche ale to pewnie przez to ze nie mialam przerwy miedzy ostatnimi blistrami.

MAMA NIKOSIA to nie Nikos je to co wy, tylko wy to co Nikos. Bo pod niego robicie obiady nie pod siebie ;) ja gotuje dla nikoli i dla nas. Ogolnie wole lepiej przyprawione i dosolone, ale teraz chyba przezuce sie na jej obiady, dla mnie lepiej.
WAMPI gosciom nie zaszkodzi, bo ja tez tak zawsze dawalam jak bylam gosciem :p nie slyszalan o takiej herbacie. Gdzie ja kupujesz?

N. spi, a ja @@ dostalam :mad: dzis ostatnia tabletka wzieta i krwawienie sie pojawilo, dziwne troche ale to pewnie przez to ze nie mialam przerwy miedzy ostatnimi blistrami.
czy ja wiem, jemy wszyscy to samo, nie robię zakupów spozywczych pod Nikosia, jak skończył roczek zaczął jeść z nami posiłki a ja mam mniej roboty bo gotuje jeden obiad a nie dwa :)

wrzuciłam nasze fotki :)
czas ruszyć tyłek i wziąść się dalej za robotę bo chłopaki moje poszły poszaleć na sankach :)

Mama Nikosia-ja gotowalam małemu do 8 miesiąca później jadł z nami i tak jest do teraz, gotuję normalnie to na co mamy ochotę, przyprawiam też normalnie, i nic małemu nie jest:)
On je wszystko oprócz kalafiora eiec problemów nie mamy;)

Wampi-u mnie e domu nikt nigdy nir pił kawy zbożowej mały pije dlatego ze dopóki nie dostawał swojej kawy to wypijal moją, raz wyszłam fo kuchni a ns ławie zostawiłam kubek x kawa i jsk wróciłam to pół już nie było bo mały ns kanapie siedział i pil:) na i stwierdziłam ze kupie zbozowa żeby mu nue zaszkodzila i juz hskues 2 miesiące pije rsno i popołudniu kawę s mały ze mną:)

Paulina-js tej tradycji z zsproszeniami też nie znam:)

Mama Nikosia przympominam o edycji postów jeśli od ostatniego Twojego nie minęła gdzina i nikt nie napisaał kolejnego:)

Moja też szybko przeszła na to co my już nawet nie pamiętam do kiedy jej te zupki robiłam potem troche odbierałam przed zabieleniem śmietaną, ale ona szybko jakieś wynalazki jadła:p 3 miesięcy nie miała jak chleb żuła, 5 misięcy jak kiełbasy się najdła jakieś kaszanki:p wiadomo nie w jakiś wielkich ilościach ale chętnie próbowała do tej pory nie mam problemu z jedzeniem nigdy nie wybrzydza i chętnie je wszystko no chyba że jakiś len jej w pupkę wejdzie i mieszac łyżką jej sie nie
chce:p

Mama Nikosia-ja gotowalam małemu do 8 miesiąca później jadł z nami i tak jest do teraz, gotuję normalnie to na co mamy ochotę, przyprawiam też normalnie, i nic małemu nie jest:)
On je wszystko oprócz kalafiora eiec problemów nie mamy;)

Wampi-u mnie e domu nikt nigdy nir pił kawy zbożowej mały pije dlatego ze dopóki nie dostawał swojej kawy to wypijal moją, raz wyszłam fo kuchni a ns ławie zostawiłam kubek x kawa i jsk wróciłam to pół już nie było bo mały ns kanapie siedział i pil:) na i stwierdziłam ze kupie zbozowa żeby mu nue zaszkodzila i juz hskues 2 miesiące pije rsno i popołudniu kawę s mały ze mną:)

Paulina-js tej tradycji z zsproszeniami też nie znam:)
u nas późno ząbki wyszły, bo dopiero w 11 miesiącu więc mu gotowałam zupki osobno i miksowałam a potem zaczął jeść z nami powoli :)
teraz wsuwa wszystko nawet ostatnio za śledzia w śmietanie się brał :)

Mama Nikosia przympominam o edycji postów jeśli od ostatniego Twojego nie minęła gdzina i nikt nie napisaał kolejnego:)
ok postaram się pamiętać :)

reklama
RenataT Przerzucilam sie teraz na brzuszki i cwiczenia ogolne, jak na wf w liceum , dolozylam rowerek (po tysiacu lat ktos go w koncu wyjal z loftu) ;) Zobczymy, diete tez mam bardzo fajna wiec moze, moze dam rade.

Paulina12 Wlasnie tak chcialam zaczac ze skalpelem, zeby wiedziec na ile kondycja mi pozwala ;) Fakt faktem noe na wiele! :D Moze dojde do tego by moc to cwiczyc i nie umrzec. Bolu plecow :)

Liza Hej :) Przepraszam ogol ze nie przywitalam sie na tym watku, dolaczylam przedwczoraj, pisalam gdzies na innym, ale zero odzewu, zas tu widze dyskusja wrze ;) Bardzo milo mi poznac ;)

Do góry