reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paulina to dobrze mogłaś sobie trochę odpocząć mi za to niedziela wykończyła pewnie przez ciężką noc. . A muszę uszykować wszystko na jutrzejszą wizytę do gina:-) bo znowu będę latać na ostatnią chwilę , na szczęście moja karta ciążowa się znalazła :-)

reklama
Paulina12 mój R. wyjechał niedawno na ok. miesiąc/półtora po czym wraca na kilka dni i wyjeżdża znowu na kilka tygodni ;( Tak się porobiło.. A ja tylko dni odliczam :)
Jeśli o dzieci chodzi to nasze maleństwo nie skończyło jeszcze 7 miesięcy, a R. już o następnym napoymka... :szok:

Mi niedziela straaaasznie się dłuży:baffled: dzisiaj z synkiem przerabialiśmy już wszystko wyklejanie, wyciskanie ciastoliny, budowanie wieży z klocków:p Cały czas mnie męczł normalnie padam:) W dodatku jeszcze nie śpi ale za chwilę go kładę podejrzewam że szybko zaśnie:)

madzia u mnie to samo. miesiac/poltorej i zjezdza na tydzien. Teraz byl prawie miesiac.Ale juz nie dlugo... W kwietniu jeddziemy do niego na dwa miesiace a moze nawet wczesniej jak paszport N. przyjdzie.. A gdzie twoj wyjezdza?
Madzialena Ja zaraz ide spac:D
Sandra ja tez raz mialam stracha ze zgubilam karte.. No ale nawet gdybys zgubila to gin ma wszystko w papierach i chyba moze druga wypelnic ;) jakis kontakt na fb? Wszystkie mamy siebie w znajomych. Madzialena ciebie nie mam na fb!

Madzia01-u mnie odwrotnie od pół roku próbuje przekonać S. Di drugiej dzidzi ale jest nieugiety:/ S. Nie wyjezda ale kiedyś latał do angli di rodziców jak jeszcze w polsce mieszkalismy.

U mnie niedziela okey:) mały dostał 3 prezety id S. Drewniane tory i kolejkę, rowerek biegowy i zjeżdżalnie no i jakby szaleju się najadl taki rozbrykany:D mały juz spi a ja muszę wózek di wysłania spakować....

Paulina12 R. wyjeżdża do Szwecji. Teraz wyjazdy będą częstsze lub dłuższe. Budujemy nasz dom i architekt chce żebyśmy zbankrutowali! :baffled:

Zastanawiam się nad kupnem spacerówki parasolki na wyjazdy. Jest ich tyle, że głowa boli, nie mogę podjąć decyzji :) Potrzebuję jakiegoś niedrogiego, ale żeby zaraz się nie rozleciał. Jego zadaniem będzie służyć nam w sezonie ciepłym na wyjazdy. Mam ROANa, ale kłopot, bo nie mieści się bagażniku dlatego namierzam jakąś parasolkę :-) Czy któraś z Was kobietki może mi coś polecić?

happymum20 R. chce mieć drugie i ja też oczywiście, ale nie tak szybko. Obawiam się jednak, że R. wystarczy dwójka dzieci, a ja chcę mieć duużą rodzinę:)

Ostatnia edycja:
Madzia01-ja właśnie sprzedałam Silver cross pop ( bubles blue ) jest super lekka i mało awaryjna i moim zdaniem ładna

Ja chcę tylko dwoje dzieci ale nie chcę wiwcej ni trzy lata różnicy a mały ma juz prawie dwa a S. Chyba w ogóle nue chce więcej, niby mówi że kiedyś ale widzę po nim że nie chcę.

reklama
Hej.

Ja nadal sfalaczala. boooziu boli mnie wszystko. nawet koncówki wlosów. A jeszcze wczoraj musialam wyhsc w ten wiatr. nakarmic zwierzyne naszą. No myslalm ze sie z tym garnkiem wywroce tak wialo. dziś nie lepiej. tak wyje w oknach ze spac nie bylo mozna. I my dom mamy w zaciszu.

CO do spacerowek. Dla F mialam biedronkową. taka najzwyklejszą.Bo kasy wtedy mielismy malo, a i tylko na dalekie spacery byla potrzebna, bo F byl przeciwnikiem wozka. i nawet ok byla. tylko te nasze bruki i stare chodniki. nooooz... bywalo roznie.
Dla O kupilam Coneco Traffic ( chyba dobrze napisalam ). No i ten sobie chwale. wygodny, nawet bywalo ze dwoch ich cholowalam bo pozasypiali na spacerze :D Leciutki, sama z dwojką dzieci pekaesem i tym wozkiem smigalam do wiekszego miasta i jedną reką sie skladal i rozladal. :)

Sandra wyslalm ci zaproszenie na fb.
Inne tez poprosze o kontakt.

a co do wyjazdow chlopa na dlugo i powrot na krotko. przechodzilam to i radzilam sobie super. sama z dwojką dzieci w tym jedno problemowe, wizyty u lekarzy srednio raz w tygodniu, ja bez prawka, karmiąca cycem. Ale mailam wszystko tak zorganizowane ze nie bylo mowy ze coś mi sie nie uda.

O znowu bolą kosci.Co jakis czas narzeka na bol nóg. F tego nie mial.;/ i co poradzić mu na to?? zeby nie rosł?

Do góry