reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

paulina dasz radę:) Ja też bardzo chciałabym żebyśmy juz zamieszkali razem ale jak o tym pomyślę to mam stracha czy sobie poradzę, wszystko będzie na mojej głowie:) Ale mimo to chcę , mały już odchowany to nie byłoby zle, i Twoja córa też już duża także dasz radę:)
happymum rozumiem że czasami jest Ci smutno i nie dziwię Ci się, ale i tak dobrze sobie radzisz:) praca, dom, dziecko to naprawdę dużo każdy ma prawo mieć gorszy dzień:)
Mały już śpi i to od dawna:):) Zaraz obejrzymy z D. jakiś film i do spania:)
Dobrej nocki:-)

reklama
Hej.
Nudziachy mega.. Dzis zrobila pierogi z kapusta i grzybami na swieta, jutro robie golabki juz farsz mam. Okno umylam dzis. Posciel pozmienialam. Niby nic ale zmeczona jestem. Dobrze ze T wolne mial to sie mala zajmowal. Po poludniu mala juz sie za mna tak stesknila ze jak mnie widziala to plakala bralam na rece a ta sie wtulala we mnie;) dziubek maly. Dzis zaraczkowala taki maly kawek. Probuje wiec moze na dniach jej sie uda.

Ja niedawno skonczylam ogladac na Tvn Style o zagrozonych ciazach i koncowych porodach. Jedna babka miala cesarke w 34 tyg i jej dzidzius taki malenki byl wyc mi sie chcialo bo sobie wyobrazilam ze to moglam tez byc ja w 31 tyg. I zaczelam wspominac porod sobie do T ;)
Jedna babka byla dobra bo miala indukcje porodu. Nic nie dzialalo i kazali jej sie przespac i odpoczac. Jej mama i chlopak wyszli do sklepu polozna wyszla i mowila ze jak cos to niech dzwoni po nia. Zadzwonila dziewczyna pooozna wchodzi a ta trzyma dziecko na rekach. Powiedziala ze poczula jakby chciala kupe mocny jeden raz i dziecko bylo. Hehe jej mam i chlopak w szoku meega byli wbiegli do salo jakby sie palilo;) fajny porod;) a miala aproblem z sercem miaala miec znieczulenie itp a tu ciach jedno parcie. Tez bym tak chciala ;)

Szczerze to ja nie pamietam tego bolu juz. Jedynie te pieczenie jak peklam..
Da sie przezyc my kobietki jestesmy stworzone do tego:p

Moj urwis spi. Nie cchciala zasnac. Trzeba sie wykapac i luli;)

Ooo ja MAGDA pierogi.... mniami... Powiedz mi ile plyniecie promem z Angli?
MADZIALENA wiem ze dam rade. Jak bym sie wyprowadzala na swoje w PL to nie byloby takiego smutasa bo mamuska byla by blisko a tak... 1500 km w linii prostej, 1,5h samolotem i 32h autem z czego 19h promem. Ehh.

paulina no daleko niestety:/ Nie ma jak u mamy hehe:-) Ale będziesz w końcu miała swojego A. dla siebie i malutka też:) My jak byśmy cos wynajmowali to tutaj w tej samej miejscowości:) ale trzeba jeszcze trochę poczekać, narazie musi być jak jest
magda tez oglądam czasami ten program na tvn style:) historie czasami wyciskają łzy z oczu, a jak widzę takie maluszki to od razu przypomina mi sie mój poród:) Na szczęście był szybki sama akcja porodowa trwała pól godziny :-) nawet nie czułam nacinania:) Dopiero jak mnie zszywali to zorientowalam się że byłam nacinana :p:p A teraz lata po domu taki 3letni łobuziak, ale ten czas leci.. :):)

Dzisiaj u nas znowu ładna;) pogoda :) Po obiadku pójdziemy na spacerek z siorką pewnie bo przyjechała wczoraj:):) a resztę dnia będziemy zamulać jak to w niedzielę:):)
Miłego dzionka:-)

Paulina- 19h?? Matkoo sory za okreslenie ale bylabym cala obrzygana:p ostatnio jak plynelismy to wietrznie byko i tak bujalo ze juz bylam w drodze do wc..;/ u nas prom to 1-50, czasem 2 zalezy;) a 1,45 lot samolotem. My do promu mamy 200km, 2 godz promem i po promie jedyne 1029km dokladnie juz znam te cyfry na pamiec:p
Madzialena- noo to szybki porod mialas. Ja sie nameczylam troche od pierwszego skurczu do urodzenia sie malej minelo 19godz i 45 minut;) ale bez znieczulenia dalam rade. Tyle ze mialam problem bo mala sie zaczela rodzic w 31 tyg na szczescie zatrzymali i miala sie urodzic do 2 tyg a urodzila sie 2 dni po termine i w szpitalu wszyscy w szoku byli;) i dlatego jak wodze taki porod szybko i inkubator to plakac mi sie chce..

Mala dzis marudzila w nocy. Maksara nie wyspalam sie. Teraz jeczala ale wreszcie spi. Jeszcze zasnela i czuje ze kupke walnela.
U nas brzydko dzis. Szaro i wieje a musze skoczyc na rynek dla goscia za sukienke zaplacic.

MAGDA no ten prom zatrzymuje strasznie, czasami 19h czasami 20 :D. W Szwecji mamy do niego ok 100km (1h jazdy), a z Gdanska do Krk ok 800. Prom wyplywa zawsze o 18 w PL zjezdzaja z niego ok 13.30 a w domu sa na 23/polnoc. Aaaa najwyzej w kwietniu wysle A. autem a my z mloda samolotem polecimy haha.

Ja rodzilam 30min :p bo cc ;)

Edit
ROZPOCZELAM 8000 STRONE :d

paulina 8000 stron, dużo już tego:-D
magda to chyba trochę się namęczyłaś zanim urodzilaś, strasznie długo mialaś skurcze;/ mi wody odeszły o 7 rano ale żadnych skurczy. zaczęły się ok 21 i do tego bóle krzyżowe, chcięli mnie potrzymać do rana ale nie wytrzymałam:-) o 2 w nocy wzięli mnie na porodówkę a o 2.30 pimpuś juz byl na świecie:-)

My juz po spacerku, byliśmy z tatuśkiem w parku nakarmić kaczki :p Synek lezy koło mnie pod kocykiem i chyba przysypia, dobrze by było jakby troszkę pospał:)

MADZIALENA to naawet poszlo :) my sie nudzimy, ogladamy ugotowanych, zaraz rozkladamy lozka do mycia i o 20 do spania ;) ja mam ochote na przypieczona pizze... mniami. Chyba sobie zamowie wieczorkiem jak mloda pojdzie spac.

Boziu jak ten czas leci... A. juz w piatek wyjezdza a za dwa tyg w piatek do ksiedza trzeba jechac.

paulina do piątku szybko zleci:-) A na dlugo Twój chłop przyjeżdża?:)
Ja za chwilę idę kąpać małego, kolacja i lulu:):) Przedtem oglądaliśmy bajki bo nie było co robić:-) Przypomniało mi się że jutro mam do dentysty, aaale mi się nie chce:-)

reklama
Do góry