reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja też jestem z rozbitej rodziny ale jeśli ty nie będziesz szczęśliwa to Kubuś tez nie bo bedzie miał mamę która jest ciągle smutna lub zła

reklama
Papitka masakra Z tym twoim. Choć on choc kupi a P. jak bym powiedziała ze nie mam na pampersy czy mleko to by mi odpowiedział ze on też nie ma to skąd ma mi dać . happy dobrze pisze jak Ty nie bedziesz szczesliwa to Kubus Tym bardziej. Ja jestem z rozbitej rodziny , co prawda tata na święta był zawsze ...natalia też juz jest z rozbitej rodziny , i dopiero teraz jest szczęśliwym radosnym dzieckiem i tatuś raczej nigdy sam z siebie jej nie odwiedzi ... Ogólnie Natalia nie wie co to jest tata ..

Ostatnia edycja:
My juz po imprezie urodzinowej u zbuntowanego trzylatka. Mloda sie wybawila i padla w drodze powrotnej. Chrzestny ja naprzytulal i kazal przyjechac N. na Mikolaja jak tata przyjedzie bo oni juz beda mniej mobilni (20.12 zona chrzestnego N. ma cc). Nie chcial jej dzis dawac bo to urodziny Kacpra i inne dzieci tez by cos chcialy jak by N. dostala :) dowiedzialam sie kto bedzie chrzestnym juniora ale o chrzestnej juz wiesci nie wyciagnelam. Wiec cos czuje ze mnie pociagnie. Chcialabym :)) zbuntowany trzylatek to masakieeera!! O ile bunt dwulatka przeszedl spokojnie tak teraz brrr... zawsze sie bawil z N. pomagal jej a teraz do bicia sie stawia! Jego mama mowila ze tak od miesiaca jest..

PAPITKA ja tego nie rozumiem. Bierze Kubusia na utrymanie to rowna sie z tym ze ciebie tez. My z A. mamy osobne konta, tzn od ma ma karte od konta firmowego a ja do prywatnego, on dostaje wynagrodzenie na firmowe a mi co jakis czas wysyla 2/3 tys na prywatne i jak widzi ze powoli mi sie konczy to znowu wysyla. Nie ingeruje w to na co wydaje ile wydaje. Ja sie zajmuje dzieckiem on zarabia. Po 18 uprawnia mnie do obydwu swoich kont i ja dostane do nich karty. I on i ja bedziemy miec do nich dostep bo ja jako nieletnia nie moge byc narazie uprawniona.
MILENA ja bym uciela prawa temu P... Przeciez dla niej tata jest Sz. nie wazne ze nie biologicznym wazne ze kocha jak biologiczny!! A w tym przypadku bardziej.

Jak na chwile obecna S jest po prostu S :D choć "tata" się młodej wyrwie , ale to takie nieświadome :D jak na razie niech tak jest , choc każdy u niego juz to zaakceptował , ale na tatusia musi poczekać ...on chce , jego ojciec juz jest dziadkiem ;) a bracia mówią ze to jego córka . Ja chyba nie zbyt dobrze bym się czuła mówiąc idź do taty :( ale gdy związek będzie pewniejszy to co innego . Ogólnie juz nam tata S napomniał ze jest adopcja itd i S by chciał kiedyś.... Choć mi nie zależy na papierku , i wtedy P miał by dziecko z głowy . A prawa zamierzam mu odebrać , czekam tylko jak sprawy z alimentami się uspokoją i myślę ze w okresie wakacji złoże wniosek na spokojnie

paulina to fajnie że urodzinki się udały:) A co do buntu trzylatka to wiem coś o tym:) Mój trzylatek jak przyjdą jego kuzynki to też bierze się do bicia jak tylko któraś wezmie zabawkę, tłumaczy mu się ale no taki wiek:) na szczęście dzieje się tak tylko sporadycznie i mam nadzieję że z tego wyrośnie:)
milena to fajnie że wszystko Ci się ułożyło i Twój S. chciałby w przyszlości zostać prawdziwym tatusiem Twojej córki:)
Mój mały już śpi, w końcu:) D.pojechał na urodziny do kolegi a mi się nie chciało:) Ciekawe o której wróci, pić nie może bo będzie prowadził tyle dobrego:)

MILENA a jesli S. wezmie Natke na siebie to automatycznie P. jest nikim i nie ma obowiazku placic alimentow? Bo ja jestem ciemna w tych tematach ;D
MADZIALENA zaczynam sie tego bac.. bunt dwulatka, trzylatka.. ilez tego? :D

Edit
Moj sie nawalil dzis jak swinia, dzwoni przed chwila i tekst "czesc kochanie wasz tatunek jest najkochanszy" a ja zeee coo ? A ten " ni co czarownico" hahhahaha myslalam ze padne jeszcze tym sepleniacym spijaczonym glosem.hahaha

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paulina S też dziś popil , jutro jedzie , i z tata świętował , Górnikiem jest i dziś imprezę mieli. tak jak S by ja adoptował , był by jej prawnym ojcem i utrzymanie jej spadło by na niego. No i P automatycznie nie płaci alimentów itd jest Nikim :D:D

Wampi fajnie , fajnie bo tego najbardziej się obawiałam. Niby S mówił ze rodzice jak nie zaakceptują to trudno , ale jednak lepiej być w zgodzie :D z jego mama jeszcze tak jakoś "drętwo" ale to juz chyba urok "teściowej" :D:D

paulina moje dziecko do tej pory było grzeczne ale im bliżej trzecich urodzin tym bardziej się nie słucha:-) tak jak pisze wampi czasami jest wesolo:) Trzeba dużo tłumaczyć i trzymać nerwy na wodzy:-) Musiało być śmiesznie jak odebrałaś telefon od swojego A.:) Mój jak się napije co na szczęście rzadko się zdarza to masakra, śpiewa i ja wtedy jestem najukochańsza:-D hehehe

reklama
Helloł..

MIlena dla Natalki Sz jest tatą. Takie dzieci rozumieją co sie wokól nich dzieje.. i tatą jest zazwyczaj najczesciej widziany pan..aby nie dziadek. I wiesz.. dawcą moze być kazdy, ojcem juz nie.

Papitka a czemu ty do sądu po alimenty nie pojdziesz na Kube. Wtedy pieniądze masz do reki i prosić palanta nie musisz o nic. No ja bym chyba walnela Ł zeby mi wypalił takim tekstem. I nie chodzi o to ze ja musze pieniądze trzmac bo zdarza sie ze on swoją wylate ma w kieszeni, ale prosić na caś?? Prosilam to ja mame o 20 zł jak chcialam kiedyś na dyskoteke jechac. Teraz mowie ze musze coś kupić. I Ł jak ja nie mam swoich to mi daje.nawet jesli są to 10 buty w tym sezonie.

I wiesz co.. lepiej zeby Kuba był z rozbitej rodziny niz codziennie ma opglądac takie sceny ze mama blaga tate zeby poszedł z nią do sklepu bo ona musi sobie podpaski kuć. A on sie 3 dni bedzie zastanawiał czy jej napewno one potrzebne są. b o nic normalnego z Kuby nie wyrosnie.

I do opieki zasuwaj. Napisz podanie ze nie zarabiasz, bo zajmujesz sie malym, pan tato dziecka pomaga ci tylko w kwestii rzeczy dla Kuby. Dochodu innego nie masz. Moge na priv pomóc ci napisac podanie.

az mi gul skacze jak czytam o takich palantach co myslą ze jak zarabiają to on jakis wazny jest.. a ona. nic kuźwa nie robi. zeby idiota uwazał, w gumke zainwestował to by i ona tylko siedziec teraz nie musiala.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! pobiłabym go. no serio.

PAulina bunt 3-latka?? toż to pikus. Bunt 8 latka z podejrzeniem ADHD to jest hardcore. Booosz co w domu czasami sie dzieje.. O 4,5 lat - tez do najuleglejszych dzieci nie nalezy. I wiecznie ryk, " bo ja nigdy.." Bo Filip zawsze...
Mikołajki u nas udane. chlopcy zachwyceni z prezent. O i wczoraj przezywał ze ten Mikołąj to go musi bardzo lubić ze dał mu ksiązke "Dusty", i dziurkacz.

A F z dlugopisu cieszył sie jak niewiadomo z czego. Hit szkolny. Teraz i On ma. :)

wczoraj bylam u przjaciolki. pogapilam sie na malenką Nikole i oj,... kiedy to moi panowie tacy malency byli. Jaka to rozkosz z takim bobasem.A mają z nia ciezkie noce. bo co mloda dama wyspi sie w dzin..w nocy juz nie chce. i wiecznie glodna.

Ostatnia edycja:
Do góry