reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Mery- zaszla we wrzesniu w 2kl i wiedzilysmy my jako najblizsze kolezanki i nikomu nic nikt nie mowil a reszta dowiedziala sie w lutym bo miala lekko widoczny brzusio i stanela w klasie bokiem;) Wszyscy przyjeli ze spokojem bo to pierwsze dziecko klasowe to nawet zrzuta na prezent dla malej byla;) nauczyciele kazali jej pozaliczac tylko wsio do polowy maja i pozniej miala siedziec do rozwiazania w domu bo byly mega upaly;) urodzila core cos ok polowy czerwca;) a w druga zaszla jakos w lutym, i urodzila syna w grudniu. Nie podchodzila do matury ani do zawodowego ale to inna historia! Dasz rade i rodzice na poczatku nie beda tryskac radoscia ale przejdzie im i beda bardzo za wnukiem lub wnusia;) dbaj o siebie i dzidzie;)
Renata- najwyzej 3 synek:p ale z tyloma chlopami to szal:p
Alice- mialam katechete w gimn co ma chyba juz 3 synow i ciagle marzy im sie cora:p

Hejo dziewczyny :) mialam sie odzywac itp ale caly czas cos a tu sprawa o alimenty a tu wyjazd ale postaram sie pisac :)
madzia a moze nie rezygnuj z cyca i sie nie poddawaj szybko ja tam zrobilam jak tracilam pokarm moja od razu zaciagnela butle bo mialam te smoczki z sumulacja sutka daj sobie i jej np kilka dni lez z nia caly dzien i co zaplacze to przystawiaj cyca pij karmi bo wtedy do twojego organizmu dojdzie informacja o tym ze musi produkowac mleko i zobaczysz efekty ja dopiero pozniej sie o tym dowiedzialam gdzie bylo za pozno ... a moja tez sie slini i wklada dwa plauszki i odruch wymiotny albo piastki praktycznie cale :D a ma tez zaczerwienione dziasla? uzywasz czegos? te pierwsze chciochty sa takie slodkie Zuzia jak sie smieje to jak te lalki ze sklepow :D lapie juz kolana i stopki podnosi sie sama do siedzenia i sie przewraca z pleckow na brzucholek :D
milena mala urocza a te jej oczyska :

meryy bedzie ok gratulacje i 3mam kciukasy
renia super ze bedzie dziewuszka :D
a u nas wszystko ok rehabilitacje zakonczone wszystko jest okey mala wyprzedza swoich miesieczniakow o 2msc :D w niedziele chrzest i doczekac sie nie moge jak ubiore ja w ta sukieneczke:D przesypia cale noce od8do7:)jak jej na babilonie pepti ale zmienilam jej na eantfil czy jakos tak i budzi sie co 3h hmm... miala ktoras z was te mleczko? moze jest za malo tluste? przepraszam ze w 2postach ale w jednym nie da rady bo caly czas kasuje :

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny

Witam serdecznie nową mamę:)

I po pierwsze Mery jak nie minęła godzina od Waszego postu i nikt nic nie napisała a chcecie Wy coś dopisać to używajcie opcji EDYCJA bo inaczej to będzie traktowane jak nabijanie postów.

Mery głowa do góry ja miała prawie 21 lat a byłą tragedia 2 rok studiów co rodzice powiedzą powiedziałam im dopiero pod koniec kwietnia a zaszłam w styczniu. Była pogadanka ale nie darcie mojego chłopaka wcale nie znali bo my sami krótko byliśmy (koniec września poznaliśmy się, koniec listopada oficjalnie razem początek stycznia ciąża) córka urodziła się na rozpoczęcie roku akademickiego i odkąd zaszłam w ciążę wszystkie egzaminy za pierwszym razem zdawałam:):)
A rodzice mama trochę załamana musiała ze 2 tygodnie przetrawić bo jak to bez ślubu... A ojciec że chciałby wnuka bo musi komuś wędki oddać...:p A teraz jak przyjeżdżamy to moja mama w kapciach w śnieg wyskakuje do wnuczki hahahaha

Alice
no to trzymam kciuki:):)

Olcia połączyłam:)

Magda a może jakiś skok rozwojowy i więcej potrzebuje a może spróbuj jej dać już jakieś jabłuszko ja właśnie mojej pierwszy raz dałam jak skończyła 4 miesiące:)

Hej my właśnie jesteśmy u rodziców i lenimy się trochę ta moja latorośl niegrzeczna wcale nie chce się nie słuchać myśli że u dziadków może wszystko:p:p

kasiek dzieki :D w sumie tez moglam edytowac ale nie pomyslalam o tym :D
bo wie ze u dziadkow moze sobie pozwolic :D moja siostrzenica tak samo ma jak przyjedza do mojej mamy :) a jeszcvze mam takie pytanie bo ja chce sama mojej Zuzi gotowa i robic komopciki poki siedze w domu. i mam dylemat najpierw dawac jej z kilka dni jedno skladnikowe np marchew, pozniej ziemniak itp itd? czy od razu taka zupke jarzynowa? i dodawaj do zupki ten kleik kukurydziany? i jak np bede robila jej komopcik z jablek to juz nie dawac jej skrobanego czy tez dawac? powiedzcie jak wy robilyscie bo mam dylemat

Ostatnia edycja:
Olcia ja robiłam tak, że przez 2-3 dni dawałam samą marchew, potem marchew +ziemniak i tak dodawałam co 3 dni kolejne warzywka. Nie zagęszczałam zupek kleikami żadnymi
Kasiek
hehe Domi wie, że u dziadków więcej można;-)
Alice też mam znajomą co ma 5 córek i gdyby tylko miała 100% pewności, że będzie syn to zdecydowałaby się na jeszcze jedno dziecko. Z kolei mojej mamy sąsiadka 10 dzieci:szok:
Magda skoro mała się nie najada to ją dokarmiaj ale na razie nie rezygnuj z cyca

Masakra jak mnie głowa boli....
Kosiarki na razie nie musimy kupować nowej bo K. naprawił. Jakiś kabelek się tylko odłączył

Witajcie;-)
Bartek dzis zaliczyl 1sza wizyte u dentysty, zabki ladne, za pol roku kolejna kontrol,latwo nie bylo ale za to dostal naklejki dzielnego pacjenta i nosi je od 9, gdy gdzies polozy po chwili idzie sprawdzic czy nadal tam sa:-D
Mary, ja zaszlam na 3 roku studiow, studia konczylam w czerwcu ostatnioe egzaminy a w lipcu urodzilam, wiadomo wykladowcy nic nie mowili bo to na porzadku dziennym, kilka dziewczyn gadalo ale nic niemilego, po prostu byly zdziwione. W lo mialam w klasie 2 dziewczyny w ciazy, obie urodzily w maruralne, jedna podeszla do matury, druga nie. Latwo nie mialy bo moja szkola nie byl przyjaznie nastawiona na ciezarne ale daly rade, bedzie dobrze;-)z tego co pamietam obie od razu mowily dyrektorowi i wychowawczyni,oni tym gorszym nauczycielom powiedzieli i delikatnie zwracali uwage gdy byly niemile sytuacje a tych niestety bylo sporo:dry:
Olcia, ja dawalam najpierw np marchewke kilka dni, pozniej nastepne warzywo i po kilku dniach znowu nowe, wolalam nie dawac kilkuskladnikowych bo jesli cos by uczulilo nie widzialabym co, kleikow nie dawalam bo to niepotrzebne zapychanie dziecka
Renata, a noz widelec sie uda:-D sasiad moich rodzicow chcial konieczie syna ale nie wyszlo ma 6 corek, gdy zaczely mu sie rodzic wnuki ciagle powtarzal ze chce wnukow ale i tak przewaga dziewczynek:tak:my 2 dziecka nie planujemy ale jakbym juz wpadla chcialabym syna
Magda, moze nie rezygnuj z cyca, butelka tylko dokarmiaj:tak:

Ostatnia edycja:
Olcia ja jednoskładnikowych zaczęłam od ziemniaczka i marchewki potem dodawałam kolejne i gotowałam na mięsku z królika, pierwsze to było jabłuszko ze słoiczka ale i zaraz miała skrobane i co kilka dni inny owoc ze słoiczka bo zupek ze słoiczka nigdy nie dawałam. A że ona do jedzenia była w środku zimy to nie miałam świeżych owoców.

reklama
Mery190 gratulacje. Nie martw się za wcześnie, będzie dobrze. Moja koleżanka miała taką samą sytuacje na ostatnim roku jak Ty. Poród miała na maja, ale do matury nie podchodziła. Wychowawcy nic nie mówiła, ani dyrektorowi po prostu sami się domyślili jak brzuszek powiększał się.
Ja miałam 20 lat jak zaszłam w ciążę, wcale nie więcej i też na mnie gadali na studiach. Niestety ludzie nie nauczą się trzymać język za zębami.

Olciaaa na ząbki podobno dobre jest Camilia. Mam pytanie Czemu Twoja córcia je Bebilon pepti?

U nas dobrze, akurat córa śpi. Syn bawi się :-) posprzątane, obiad wczorajszy jeszcze :-) jednym słowem spokój i odpoczynek :-)

Ostatnia edycja:
Do góry