reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Papitka i Wikiriki powodzenia ;)
Renata dziękuję ;)

mój brat bardzo krzyczy jak się go sadza na nocnik/toaletę.. z mówieniem w sumie też dłuuuuugo było u niego kiepsko.. teraz się z dnia na dzień jakieś pół roku temu rozkręcił, codziennie po kilka nowych słów.. ale z nocnikiem dalej nic. już mu mama kupowała różne, bo może kolor, czy wzór nie taki i dalej nic.. w sklepie mówi, że na TEN będzie robić, a w domu histeria.. w wakacje ściągniemy mu pampersa, Wici też i niech się uczą.. w końcu on do przedszkola od września, a jak nie będzie wołać, to go nie przyjmą..
wzięło mnie na sprzątanie, więc nie spocznę, dopóki do mojej kuchni nie będzie mogła wejść p. Rozenek z białą rękawiczką ;)

reklama
Cześć Wampi ;PP

Ja nie czułam potrzeby Natalii sadzać na nocnik.. :eek: Może powinnam żeby się go nie bała .. Dziś w chodziku biegała z miną '' MAMOOOO bierz wszystko z mojego zasięgu ręki bo leeeeeeci '' ;-) Przychodziła do mnie po piciu i biegała dalej .. Szalone to moje dziecko ..

UCiekam myć włosy póki śpi diabełek .. I jakiś spacerek , słoneczko wychodzi .. musze isc odebrac tel .

Miłego dnia ..

Hejka

Własnie wpadam z kopniakiem dla mamuś maturzystek :tak: bedzie dobrze napewno ;-)
Dominika spoznione zyczenia ;-)

Ja mature zdawalam w 2008r. z dwójka dzieci... bez nauki praktycznie bo sie nie dalo.... :confused2: no ale zdalam ;-) takze sie nie stresujcie..... :tak:

U mnie dzis pogoda sie popsula, pochmurno i czasem pokropi :p
no ale cóz, skosilam trawe i teraz wlosy umylam bo potem do gina jade... :p

Mi Śpi jak nigdy ... dłuugo . Zdążyłam umyć włosy , wysuszyłam , a ona śpi :eek::szok: Ale wiecie jak bym chciała żeby spała długo to wstała by po 15min ;P

Pewnie że mamy z maturą sobie poradzą .. ;)

Liza u mnie ostatnie dni były takie nijakie , a dziś fajniutko ..

Witajcie!
Maturzystki nasze dajcie znac jak wam poszlo;-)widzialam tematy nawet fajne, zwlaszcza ten z przedwiosniem;-)
Ja zdawalam w 2008 i od tego czasu dorabiam sobie piszac prezentacje na ustny polski;-)

A moglam podchodzic do tej matury, glupia bylam :zawstydzona/y:
No nic, nie ma spiny sa inne terminy :-) nie teraz to moze za rok mi sie uda.

Dziewczyny mam pytanie.. O co mam pytac lekarza na wizycie? Glupio sie czuje, bo to z boku moze troche wygladac jakbym nie interesowala sie zdrowiem dziecka, a ja po prostu podczas wizyty mam pustke w glowie, nie przychodza mi do glowy zadne pytania. O tych podstawowych rzeczach lekarz informuje mnie sam z siebie, tj wzrost, wymiary, polozenie, i ogolnie mowi o obrazie na usg. Poza ksiazkowymi objawami ciazy nie mam zadnych objawow niepozadanych, wiec nie wiem o co moglabym pytac :confused:

Ja po maturze dzisiejszej i jestem bardzo zła. Czytanie ze zrozumieniem było dla mnie dość trudne ale wypracowanie z Przedwiośnia które czytałam powinno być dla mnie pestką a tak nie jest. Temat wypracowania mnie przeraził (o autorytetach) i zgłupiałam. Streściłam to zamiast napisać jakieś ładne wypracowanie. Brzydko mówiąc spieprzyłam i jestem bardzo zła na siebie bo to wcale trudne nie było tym bardziej że lektura mi znana...Gdyby to było o patriotyźmie to bym napisała lepiej. A tak to mam strach czy zdam maturę czy nie a przecież 30%to nie jest dużo a jednak chyba za wysokie progi jak dla mnie. Nigdy polskiego nie lubiłam ale tylko te 30% bym chciała i nic więcej :) Jutro matma ale powinnam zdać. Nie wybieram się póki co na studia więc dla mnie nie ważne na ile procent byle tylko zdać i mieć tą maturę :)
Ja jestem rocznik 92 także 2lata temu zdawał mój rocznik maturę z liceum a z technikum rok temu a ja dopiero dzisiaj

Alice ja pytałam tylko, czy wszystko tam dobrze, bo nie miałam pojęcia o co tam pytać.

dzisiaj zrobiliśmy z K. grilla, jeszcze mamy torcik z wczoraj ;) Wicia śpi.. K. pojechał do domu, bo jutro musi po coś do szkoły jechać, a autobus ma 7.10.. zgubiłam telefon w domu :-D jestem bardzo zdolna. Wicia dzisiaj cały dzień cmokała na psa ;) mieliśmy dzisiaj 30 stopni średnio. max 33.. i straszny parnik. w piątek idę do koleżanki, K. nawet zostanie z Małą.. spaaaaaaćć..
ja maturę będę zdawać za rok, albo za dwa. zależy jak się wyrobię z materiałem w liceum. pan od historii i wosu namawia mnie bardzo na maturę z wosu.. ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Strasznie duszno się u nas zrobiło, chyba burza będzie...i dobrze bo oddychać nie ma czym.

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby by oduczyć dziecko gryźć???? Damian nauczył się i od kilku dni wszystkich gryzie, wampirekmały

Wikiriki
witaj
23may gratki dla Julki za siusianie do nocniczka:biggrin2:
Milena ojj, rosną te dzieciaczki, Damian za niecałe 2 mc roczek kończy a jeszcze niedawno w brzuchu był;-)
Wampi również dla Twojego synka wielkie brawa za pożegnanie pampka:-)

Do góry