reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam troszkę wtrącę wam się tutaj ale ja też z tych młodych mam aczkolwiek pełnoletnich :)
Jestem mamą Wiktorii urodzonej w styczniu 2012r. Zaszłam w ciąże mając 18lat a urodziłam mając 19lat przez cięcie cesarskie bo mała była sporym dzidziusiem :) Nie pracuje a w tym roku piszę spóźnioną maturę(już jutro). Z moim P. mamy ślub cywilny :)

23may dziękuje :)
Przerwałam szkołę ze względu na ciąże i w tym roku ją skończyłam i pisze maturę. Na studia się nie wybieram, matura w sumie do niczego mi nie jest potrzebna ale kiedyś może mi się przyda do pracy czy może nawet kiedyś zachce studiować(kto wie) :p Póki co chcę tylko zdać maturę nie ważne na ile byle ją zdać i mieć świadomość że ją mam, tyle mi wystarczy :) W czerwcu być może zapiszę się na prawo jazdy bo bardzo by mi się przydało :) I z mężem planujemy na przyszły rok ślub kościelny(cywilny już mamy) i budowę domu :) Także trochę planów na przyszłość mam

Witam nowa mame .. ;-) I &&& za maturę , Papitka za ciebie również zaciśnięte &&& .
Dominisia Spełnienia marzeń ..
23may Gratulacje dla Juleczki ... widzisz samo poszło , bez zmuszania ;)

A my dziś byliśmy złożyć o dowód dla Natalii :tak: Potem wzięłam sobie Nasze akty ur obcojęzyczne , mam już z głowy jak polece do siostry :) Potem do sklepu No i Natalia mi niespodziankę zrobiła więc musieliśmy uciec do domu się przebrać . Ale potem jeszcze kuzynów odwiedziliśmy .. Wstała mi dziś rano i '' nana da-j '' :confused: a tak głośno to mówiła że cały dom na nogach o 6 , ale przecież nie będę uciszać dziecka jak jej się podobało . :-D:-D Co tam u nas jeszcze hm .. Natalia mnie tak grzechotką uderzyła w rękę ze mam ogromnego sińca ;/ A no i wyszedł 4-ty ząbek na świat :)

A jutro wybieramy się do prababci Natki ;)

edit. Maaaaatko tak spojrzałam na mój suwaczek jeszcze 3 miesiące 3 tygodnie i 3 dni i ROK ... Kto mi ukradł moją Malutką Natalię ??

milena jak te nasze dzieci rosą co? my za niecały miesiąc już roczek. i ma juz 7 ząbków;D
Witam nowa mamusie. Ja też jutro maturka. boje sie jak nie wiem co ;d bo nie miałam czasu się uczyć.:angry::wściekła/y:

papitka ja też się boję...:) Ale bardziej tych ustnych bo ze stresu im nic nie powiem. A z jakiego rocznika jesteś?
Moja też robi na nocnik ale tylko na kupę woła a siku robi nie świadomie a sadzam od 10msc, wydaje mi się że im wcześniej zaczynamy naukę sadzania na nocnik tym szybciej albo efektowniej dziecko się uczy a przede wszystkim nie boi nocnika :) Choć niby dziecko potrzeby fizjologiczne kontroluje na 18msc

ja się boje angielskiego bo języki dla mnie to czarna magia
wikiriki- ja jestem 93 rocznik. powinnam rok temu zdawać ale miałam prolemy ze sql w pierwszej technikum i mósiałam od nowa zaczynać tym razem w liceum.

reklama
Hejka. Dominisia i tutaj najlepszego :) zeby ci sie zycie ulozylo najlepiej jak tylko moze.

co do nocnikowania, moi chlopcy przed 2 urodzinami pozegnali sie na dzien z pieluchą.na nocnik wysadzalam od ok 8 miesiąca. Ja na sedes dziec na nocik. za kazdą krople takie brawa okrzyki byly jakby w totka wygrał :D Nocne sikanie trwalo dluzej. U F prawie do 5 uorodzin, a u O do 2,5 lat.
znam dzieci ktore mają skonczone 3 lata i pampersa noszą. Jedne bo boją sie czegoś, inne mają jakąś blokade a inne bo matce sie nie chce wysadzac. serio serio pisze. Jak to zobaczylam to mi rece opadły. Dziec mowi " mamo siii" a matka nic.. no to zrobił "siiii". A potem bylo gadanie ze " jak go nauczyc wolac??"

W sobote bylismy u tesciow. Nocowalismy bo wczoraj komunia siostrzenicy Ł. calkiem fajnie bylo. chlopakom sie podobało.F rozwalił wszystkich.. pytali go czy on coś by chcial na komunie dostac.. bo za rok ma, No i on mowi " taak, takie przyjecie jak Oliwka zeby krolem być i frytki " hahahahahahahaha malo wymagające te moje dziecko jest.A Oskar stwierdził ze on tej sukienki na zadną komunie nie nalozy ( chodzi o albe ) no chyba ze Merci dostanie :)

pogoda dopisala. spalilam caly kark. dziś tez cieplutko bylo :) Jutro mam w planach sie opalac.tzn w ogrodku moze bede szalec.. lub plastiki zbierac dla F na konkurs.. a ze to na sloncu :) mam nadzieje ze uczulenia nie dostane :)

Powodzenia na maturze :) Papitka trzymam kciuki :)
Wikiriki czesc :) I tez powodzenia :)

ja juz tyle lat po. Kiedy to bylo, Piekna młoda bylam.. teraz tez jestem.hahahaha.

Do góry