reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paula zgadzam sie z hubabuba i chetnie bym w takim miejscu zamieszkala :) nawet na wsi domy wokolo, ale to i tak jest dla mnie lepsze od wielkiego Krakowa.
Hubabuba babcie to skarb :D zawsze chetnie sie wnukiem zaopiekuja

reklama
xxhubabubaxx- niby fajne ale daleko do ludzi:) zresztą nie ma to jak u siebie , robisz co chcesz i kiedy chcesz a tutaj jestem u babci aż skończy się remont i wszystko wywietrzeje:| już tęsknię za swoim łóżkiem
Ogólnie to sama mieszkam na wsi, jest na tyle dobrze że nie ma tego hałasu jak w mieście , jest cisza i spokój:) tylko ludzie to same plociuchy ale ponoć tak w każdej wsi jest:)

Hej dziewczyny , ja dziś Natalie przetrzymałam w śnie do 8;30 :szok: Ale moja alergia daje mocno o sobie znać. Oczy bolą , ropieją , senna jestem cały dzień . Pogoda ładna , Natalia wstanie idziemy na polko .. :tak:
Paulina też szukam fotelika bo ten 0-13kg już jej się nie podoba .
Kajtek Ginekologa polecam ;-)

Ja zgagi w ciąży nie miałam . Zdarzyło sie 2-3razy ale nie jakaś bardzo dokuczliwa ;-) Wampi co prawda ja już po porodzie i mimo 6 godzin nie było źle ( u mnie w rodzinie minimum 12godzin rodza ) to dalej zazdroszczę tych 55minut ;P Fakt no kolejne dziecko to ci bez skurczu wyleci ;D heheh

Paulina12-oo widzę że Kraków , duże miasto:) ja przez prawie rok mieszkałam z D. w Zielonej Górze ale jak dla mnie za duży gwar więc postanowiliśmy przeprowadzić się do moich dziadków :) oni zajmują jeden pokój a do Naszej dyspozycji jest cała góra, czyli aż 4 :) nie mamy co narzekać no i co najważniejsze opłaty są niższe niż w mieście więc zawsze na coś zaoszczędzimy

Milena Nikola narazie go lubi, ale mnie wkurza :-D
Paula ale my tez w tym roku robimy wypad na wies :) a plotkar, czasami to dowiaduje sie nowosci na swoj temat :) ale tego sie nie uniknie.// A no i w czerwcu lece do Sztokholmu, a Krakow w porownaniu no mala miescinka :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paulina12- to bardzo fajnie:) więcej miejsca dla malucha no i samej czasami można się za domem wyłożyć nie to co w mieście:) właśnie u mnie plotkary wymyśliły że D. mnie z brzuchem zostawił :) no a od stycznia siedzi za granicą w robocie więc Go nie widują i tak gadają bez sensu:) czasami to słuchać nie można tych głupot :) ale my wszystko obracamy w żart ...
Cieszę się że mogę z kimś pogadać trochę bo tak to na codzień nie mam z kim :|

kajtek -badz themartynka- czy to znów bujda zeby podniesc ogladalnosc czy naprawde znow jestes w ciazy? :szok: :no: wspolczuje..... idz do gina wpierw i sie dowiesz dokladniej wszystkiego... :dry:
Paula31 i jak dajesz sobie rade bez D.? ciekzo tak na odleglosc zyc wiem cos o tym :dry:

Co do porodów to u mnie pierwszy 5h55minm, Drugi od pierwszego skurczu delikatnego- 2h40min, a trzeci 5h :tak: :-)
Ja polozylam najmlodszego spac a wczesniej jak sie bawil spedzilam czas na slonku i sie opaliłam ładnie na buźce, dekoldzie :tak: tylko wiaterek troszke wieje ale sloneczko mocno grzeje :tak:

Ostatnia edycja:
Paulina12 Tym bardziej gdy to 1 wnuczek to zakochana jest w nim strasznie. Teraz druga babcia przyleci ( Mama mojego partnera) i juz sie doczekac nie moze gdy go zobaczy.

Paula31 A plotkowac to zawsze beda, to nie ma co sie przejmowac. Zazwyczaj to stare babki bo im sie nudzi i zajecia nie maja haha.

Ja tez sie ciesze ze sie tu zarejestrowalam bo takto w domu siedze, z kolezankami juz sie tak nie spotykam bo one albo praca albo szkola.. Jakas dziewczyna w moim wieku z dzidziusiem by mi sie przydala blisko mnie to bysmy wspolne tematy mialy. Na gorze mieszka jakas mloda Angielka co ma dziecko troszke starsze od mojego ale to przeciez nie pojde do niej nie zapukam w drzwi i powiem hej masz ochote na kawe? :-p

Milenaaaa to na co jestes uczulona? Ja mam alergie na roztocza i w ciazy musialam przestac brac tabletki antyhistaminowe ale naszczescie mi sie w ciazy poprawilo i nie dokuczala mi alergia bo inaczej to bym sie zakichala i wydrapala sobie oczy..

Liza- przyznam szczerze że wariowałam przez 1 miesiąc może półtora :| dzień w dzień przez to się kłóciliśmy bo coś Mu zarzucałam ale teraz już zmieniłam swoje podejście (może dlatego że teraz mam na codzień babcię i nie jestem 24 na dobę sama ) i też zaczęłam mu bardziej ufać:) w końcu już za 7 tygodni będzie w domku i nawet może załapie się żeby obejrzeć Naszego Maluszka na USG :)
A to Twój partner też za granicą?
Niestety to ta Polska nigdzie pracy nie ma a jak jest to za marne grosze :|
xxhubabubaxx - właśnie te stare baby najwięcej gadają:) i wszystkich dookoła widzą ale nie siebie:) a gdzie mieszkasz? Pewnie daleko odemnie :) ja okolice Szczecinka ... Co do koleżanek to zanim zaszłam w ciążę to miałam ich na pęczki a teraz nawet żadna sms nie napisze :|no ale cóż widocznie takie z nich koleżanki, jedna tylko co jakiś czas mnie odwiedzi a tak to moje życie towarzyskie leży i kwiczy, teraz mi troszkę tego brakuje ale jak już Synek będzie na świecie to nic więcej nie będę potrzebowała do szczęścia:) nawet pewnie czasu nie będę miała żeby o czymś innym myśleć

reklama
Paula31 No niestety ale bardzo daleko bo w Manchesterze. Wyprowadzilam sie z PL niecale 5 lat temu. Bardzo sie ciesze ze moja mama wyleciala wtedy bo inaczej to w Pl klepaly bysmy biede ;/ A tak to mozna normalnie zyc a nie sie martwic ze na opaty nie starczy. No i w dodatku tutaj poznalam swojego faceta. A jak urodzi sie Twoj maluszek to bedziesz bardzo szczesliwa, bedziesz sie z nim bawic, chodzic na spacerki wiec Ci sie juz nie bedzie samej przykrzyć :)

Prawie doprowadzilam do powodzi w lazience bo tak sie zasiedzialam na forum, ze zapomnialam o wodzie w wannie! :szok:

Do góry