reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paulina12 Wypadlo mi z glowy, ze ona przeciez w ciazy.. No to tylko udanej zabawy moge zyczyc w takim razie.

23may. Mi sie rowniez buty podobaja. Ogolnie uwielbiam szpilki i obcasy chociaz dlugo na nich nie moge pochodzic bo jak wysokie to mnie szybko nogi bola... ;/ Dlatego zostaje opcja akladania ich do lozka hahahha!

Paula31 Nie ma co sie martwic na zapas. Ja rowniez sie obawialam a bylo okej. Jak jest fajna polozna to wszystko lepiej wtedy idzie. Mleka na zgage nie poleca, pomaga tylko na chwile a tak naprawde zwieksza wytarzanie kwasow. Z naturalnych rzeczy to migdaly polecam, mi troszke pomagaly. A tak to rennie bezpieczny w ciazy jest.

Dominisia123 To u Ciebie sytuacja podobna do mojej. Tez sie nie zabezpieczaliśmy wiec bylismy przygotowani ze moge zajść w ciaze. W sumie to moj parten juz chcial bardzo dziecko bo on jest ode mnie duzo starszy. I nie smutaj, bedzie dobrze!!

I dla mnie nie ma znaczenia czy sie planowalo czy nie. Bo z planowaniem to nie zawsze wychodzi. Wazne zeby wziac odpowiedzialnosc za dziecko i je kochac.
I ja sie ciesze ze moj partner byl przy porodzie, moglam trzymac go za reke gdy mnie bolalo i to taie wsparcie dla mnie bylo.
W dodatku moja mama tez przyjechala gdy juz parlam wiec mialam porod rodzinny hehe.

My wlasnie usypiamy Gabrysia. Tylko wieczorem zawsze dlugo to uspianie trwa...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tam sie ciesze ze mialam swojego T przy sobie bylo mi razniej i czulam sie jakos tak bezpieczniej z nim.
Co do porodow to moj byl dlugi i meczacy ale dalam rade i jutro Maja juz tydzien konczy;-) A co do bolu po porodzie to mnie bolalo bo mnie musieli szyc bo peklam i tak najgorsze dla mnie byly 2pierwsze dni. Teraz juz lepiej jest. Ja jestem swiezo po porodzie i stwierdzam ze po paru dniach nie mysli sie o tym czy bylo ciezko ale o maluszku;-)
Co do zgagi to ja tez mialam i bralam tabsy od zgagi bo nie moglam spac a w dzien to az mnie trafialo ;P

Paula-a ktory ty tydzien? Bo chyba nie doczytalam ;-)a dzien po porodzie slyszlalam glosy poloznych hehe

Dominisia123- bardzo mi przykro, ale może kiedyś jeszcze się uda. Jakaś mała szansa przecież jest, więc do końca warto mieć nadzieję, medycyna coraz bardziej idzie do przodu... Widzę też że nie układa Ci się z partnerem, poradzisz sobie. Po każdej burzy przecież wychodzi słońce , będzie dobrze napewno, tylko On musi zrozumieć parę spraw

Hubabuba zawsze moge jej przylozyc w sierpniu :-D:-D:-D:-D Wkoncu mieszka jakies 5 domow wczesniej od mojego przyszlego domu, niestety :wściekła/y:

A co do dzieci, my tez sie nie zabezpieczalismy, nie myslelismy o tym ze wogole mogloby dziecko byc. I nie ukrywam tez tego ze A. odciagnol mnie od mysli usuniecia ciazy.

Paulina12- w takim razie gratuluję córeczki :) mi wydaje się że pomoc D bardzo mi się przyda
xxhubabubaxx- o migdałach coś słyszałam i nawet próbowałam ale szczerze mówiąc nie podchodzą mi :/ będę musiała sama pokombinować no i odwiedzić aptekę:)
magda0109- ja jestem już w 27 tygodniu:) bodajże zaczął się 7 miesiąc , choć niewiem do końca jak te miesiące się liczy:)

No to uciekam spać , bo zmęczona jestem... Wogóle dzisiaj dopadła mnie migrena i prawie cały dzień przeleżałam w ciemnościach bo światło raziło mnie niemiłosiernie :|
Do jutra kobitki :) cieszę się że trafiłam na Wasze forum, panuje tu miła atmosfera i dziękuję że tak przyjaźnie mnie przyjełyście:)

Paulina12 To wspolczuje. Ale moze gdy urodzi dziecko to sie zmieni i wtedy sie staniecie kolezankami. Nigdy nic nie wiadomo...

magda0109 Ja swojemu malemu dalam smoczka w chyba 3 badz 4 tyg zycia bo sie balam ze moja piers zaczne traktowac jak smoczek.. I zamowilam takiego co na ksztalt ma przypominac sutka a nie ze plaski. Gumdrop Pacifiers - Order Here Chociaz i tak go bardzo malo ssie, tylko przed snem dla wyciszenia ssie i sam zaraz wypluwa.

Paula31 dobranoc i do usłyszenia!

Ostatnia edycja:
Bry porannie :)

Paulina tak nie bylo mnie dawno.. ale wiesz, mieszkam na wsi, swoje duze podworko, ogrodek, chlopcy npn stop chcą na rowery, samych nie puszcze bo staw mamy obok domu, niby tam nie chodzą, ale pewnosci niemam co im do glow strzeli.

Z fajnych rzeczy chcoialam sie pochwalić ze Oskar od niedzieli zasowa na dwoch kółkach na rowerku. Duma mnie rozpiera, chociaz to Filip go nauczyl jezdzić :)

wczoraj bylismy w cyrku. przyjechal do naszego miasteczka. Chlopaki zachwyceni.. pierwszy raz byli.

Witam nowe mamy.
Paula ja zgage mialam w drugiej ciązy. czasami mi manti pomagalo..a czasami nic.Ł przy porodzie ze mną nie bylo. Ja nie chcialam. po co mi on tam?? przeszkadzal by.. ja mialam rodzić, a nie czas z mezem spedzac..a jak on chce zobaczyć jak to wyglADA OD KUCHNI TO JA yOUTUBE NIECH SE WLĄCZY :) sory za capslocka
a zaszlam w ciąze puerwszą mając 18 lat i 10 m-cy. wpadka swiadoma. znaczy tyle ze sie uprawiając seks z facetem bez zabezpieczenia mialam tą swiadomosc ze w ciąze moge zajsc.. i zaszlam.

Dominisia ja gdyby Ł bedąc ze mną..nie zaprosil mnie na swoje urodziny.. wolal by kumpli.. pognalabym. Urodziny bym olala.. zyczen jakich kolwiek zero.. ot zwykly dzien. A potem jakby wpad do mnie odwiedzić.. stwierdzilabym ze mnie w domu niema..

zeby nie bylo ze to spokojnie by bylo..ochrzan jak stad do Chin by dostal na bank.. i wypominalabym mu to dluuuuugo :)

A dla braciszka wszystkiego najlepszego. Moj mlodszy we wtorek 4 latka konczy.. juz mi zamowienie na cukierki do p-la zlozył.

ide Ł budzić.. chlopaków trzeba na przystanek zawiezc.

Ostatnia edycja:
Hejka.WITAM NOWĄ MAMUSIE :-)U mnie piekna pogoda :tak:A ja jakas niewyspana :p niewiem normalnie szok. :pCo do porodów ja 3x rodzilam sn i sama. ciesze sie po tym co teraz wyszloi jestesmy po rozwodzie i tyle :pKurde nie pamietam co mialam pisac ehhh... :dry: MIŁEGO DNIA!

xxxhubabubaxxxx zależy na kogo ja piłam i od razu przechodziła:p

Dominisia też mi przykro ale najważniejsze że masz już maleństwo:)

Co do porodów ja też się nie chciałam zgodzić ale C mnie przekonał sam chciał zobaczyć i być przy tym i bardzo się cieszę drugi raz też chce żeby był ze mną. DO tego była jeszcze moja mama. Dużo ma do siebie jakie relacje ma się z partnerem bo mimo wszystko że C wszystko widział nic a nic go nie odstraszyło a wręcz umocniło to co jest między nami.

reklama
Ooo Jest mam juz wszytsko :D hehe

co do zgagi to ja mialam w kazdej ciazy :p pomagalo zimne mleko prosto z lodówki... :) i wiadomo rpzed snam jadlam mniej bo to wzmagalo zgage :p

Mam nadzieje ze post bedzie juz normalnie :tak:

Do góry