reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
UDALO SIE!!!!!!!! I to za pierwszym razem, tak ja aparat zainteresowal :) Słodko wyszla.

Dominisia a no mnie prawie caly dzien w domciu nie bylo :) Gonilam po osiedlu.. Najpierw fotograf, zakupy, solarium, spacer i tak zlecialo. Jeszcze ze dwa razy albo nawet jeden i juz nie ide, wystarczy bo nie chce wygladac jak pomarancza.
wampi super dzieciaki wygladaja na tych rowerkach biegowych :)

Nosi mnie. Mam ochote na budyn ale nie mam ochoty robic, haha :D

Paulina za pierwszym razem wow:tak: Ale do paszportu trzeba zdjęcie tak na prosto chyba nie?? to moja też by takie bez problemu zrobiła . Ja robiłam do dowodu ( lewe ucho ) a ona zaciekawiona aparatem ze na mame spojrzeć nie chciała ;P Robie dowód bo po unii można na dowodzie latać :)
Hubabuba witaj :)
Dominisia Zdrówka :)

Jaki dziś upał .. Byłam na spacerze , myślałam że nie wytrzymam , a co bedzie w lato ;P juz mam jechać do domu po 2h a Natalia mi się uśpiła i szkoda mi było ją budzić , i kolejne 1,5h siedziałam na ławce :)

Milena tak na prosto na szczescie. Wiem ze po UE mozna latac, ale my mamy zamiar leciec w nastepnym roku poza sezonem gdzies do cieplych krajow, dlatego paszport wyrabiam. A jak wybierzemy sie do Turkow, albo Tunezji to paszport trzeba. Nie wiadomo jeszcze kiedy sie wybierzemy, czy na wiosne czy jesien, bo jesli na jesien to musze kolejny wyrobic bo Niki sie dane zmienia. A tak wogole to ile paszport/dowod dla niemowlaka jest wazny? Bo na nie ktorych stronach pisze 5 lat a na nie ktorych ze rok i juz sama nie wiem

Spadam spac laski, do jutra :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paulina12 Ja wiem tyle, że będąc za granicą i nie mając jeszcze Polskiego aktu urodzenia dziecka będę musiała wyrobić maluchowi paszport tutaj, który będzie ważny przez rok. Przez ten rok mam szanse jechać do Polski, wyrobić akt urodzenia dziecka w Polsce i już jako małemu obywatelowi mogę wyrobić od razu w Polsce paszport ważny przez 5lat.

Więc sądzę że będąc w Polsce dla 6 miesięcznego dziecka śmiało wyrobisz paszport ważny 5lat. Ale nie szkodzi zapytać o to na miejscu :tak:

Hejka przy kawuni :))

Gniecha dziekuje :) Wsumie to i tak za rok w lipcu bede musiala Młodej paszport wymienic, bo nazwisko ona zmieni no i tatusia w akt urodzenia wpiszemy.. A moze i ja stan cywilny zmienie :)... Jak tam dzidzius? Bol sie wyciszyl?
23may ja juz mam zdjecie Niki w portfelu, A. kiedys zrobil ;-)

Hej;-)
U nas jakos leci sobie do przodu. Mala to glodomor ciagnie cycka az sie pusto nie zrobi hehe;-) teraz wlasnie zjadla i spi sobie robaczek maly. Ja juz tez ogolnie coraz lepiej, boli mnie wiekszosc miesni jakie mam na ciele jakbym po jakims maratonie byla ale w sumie to byl maraton:p szwy mnie troszke ciagna no ale nie ma nic ani od razu ani za darmo,-) u nas taka piekna pogoda tak cieplutko i slonecznie. Dzis albo jutro zrobie malej wietrzenie przy oknie i tak powoli bedziemy sie zblizac do wyjscia na dwor wreszcie;)
Moja kochana tesciowa wymyslila zebysmy do miesiaca czasu jej na dwor nie dawali a jak jej powiedzialam ze do weekendu ona juz bedzie na dworze to mnie zrypala noo ale coz to moje dziecko i bede sobie ja rozporzadzac. Dobrze ze to moja siostra tu jest a nie ona bo by wojna za wojna byla. Na lozku jej nie wolno klasc bo sie nauczy i bedzie problem.. A my mamy lozko pod oknem a ona ma teraz zoltaczke i polozna kazala ja tak klasc i jak jej tak moeie to ona noo ale lepiej zeby w swoim lozeczku spala;/
Ja wlasnie ide cos zjesc i musze wejsc na skype bo moja mama jajo zniesie bo przed praca musi mala ogladac;-)

reklama
Paulina12 uu czyli Panna Młoda nam się tu szykuje :-D. Ból mi jakoś przeszedł ale zaś znów coś nie tak wczoraj było. Całą ciążę ogólnie mam przeboje. Jak byłam raz w szpitalu na 2 dni pobrali mi wymaz, z którego się okazało że mam infekcję paciorkowca grupy B. Wtedy tylko mi upławy dolegały a teraz, co mi się tam dzieje to jakiś koszmar. Byłam 2 tygodnie temu u lekarza który potraktował mnie jak hipochondryczkę i myślał, że próbuję zrobić wszystko bym miała CC. Pielęgniarka w czasie mojego wywiadu z nim robiła badanie moczu i nie powiedziała o wyniku tylko pokazała innej lekarce i gdzieś poszły (jak wrociły Doktora nie było, zapytalam co wyszło w moczu to powiedziały, że mam za dużo leukocytów. BRAWO). Ja im mówię że mam stan zapalny juz TAM i boję się, że na dziecko mi to przejdzie. A stan zapalny już mam chyba nawet ostry... Oni znów pobrali mi wymaz i powiedzieli, że wszystko w porządku TAM wygląda (aż dziwne, bo ponadrywaną mam tam skórę od przesuszenia) i nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego. Byłam tak wściekła jak stamtąd wyszłam aż ino.. a wczoraj pogorszył mi się ten stan zapalny (nie chcę wymieniać jakie mam objawy ale bardzo nieprzyjemne i bolesne), dodatkowo powiększyły węzły chłonne, dostałam lekkiej gorączki, bólu podbrzusza, bólu ucha i senna caly dzien byłam. Nie pojechałam na pogotowie bo pewnie by nic z tym nie zrobili a tylko paracetamol by mi polecali brać. :wściekła/y: Dzisiaj idę do położnej i stamtąd nie wyjdę dopóki mi krwi nie pobiorą i nie zbadają jak należy. Chcę usłyszeć też to, co wiem. Powinnam z takimi objawami na patologii już leżeć. :wściekła/y:

Chwilami się zastanawiam co byłoby, gdybym się nie interesowała medycyną.. pewnie dawno bym tu z sepsą skończyła bo o wielki doktor specjalista chciał mi łyżeczkować (wyrywać) zęba z ropniakiem (i stanem zapalnym ostrym) w 6 miesiącu ciąży. Nie chciał zrobić nic by mi najpierw te drobnoustroje zeszły tylko już od razu wyrywać. I powiedział mi, że nie wie jacy w Polsce są specjaliści ale on to robi od wielu lat i nic mi nie grozi. Bufon :wściekła/y: tak go wyzywac tam po polsku zaczęłam aż ino :no:

ale po wypiciu cytrynki wczoraj (jedna cytryna na pół szklanki ciepłej wody) przeszła gorączka. Inne obajwy zostały. Wybacz, że się tak rozpisałam :-D musialam to z siebie wyrzucić :-D

magda0109 jejku, teściowa chyba w PL, co? Do mnie moja mama przyjeżdża przed porodem by mi pomóc trochę. Uprzedziła, że nie ma zamiaru nam się w życie wtrącać i chce mi tylko pomóc. Zobaczymy, jak to będzie :-). Ale z racji tego że to jej pierwszy wnuk chyba by całą wytłaczankę jajek w Polsce zniosła nim Ja bym się na skype po porodzie pojawiła :-D

Do góry