reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Inka 2 tygodnie temu jak mialam usg to mała wazyla 1900g. Termin na 17-go kwietnia, no ale nie wiem czy tam wczesniej czytalas to w 31 tyg zaczelam juz rodzic i dostalam sterydy na rozwiniecie pluc małej i tabletki na zatrzymanie skurczy bo juz mialam co 2-3min. Na imie bedzie miec Maja;) Ja juz bym mogla urodzic, juz sie nie moge doczekac kiedy niunia bedzie z nami;)
Happy to fakt.. juz jestem strasznie zmeczona i sie czuje taka obolała ze masakra jakas:p To jeszcze 2 dni pracy i wolne;) Pewnie czas ci teraz szybko ucieka jak pracujesz, bo tak zazwyczaj jest;)

T wczoraj dumny ze lozeczko rozlozyl, chodzil, ogladal i mowil ze juz chce niunie miec na swiecie bo tak fajnie bedzie hehe:p ciekawe dla kogo na poczatku bedzie fajnie:D

U nas dzis tak pieknie swieci slonko, ale za to tak wieje ze brrrr...
Ide wstawic pranko, wyciagnac miesko dla T do obiadku bo ja mam ogorkowa dla siebie z wczoraj a on chodzi i marudzi ze chce makaron z sosem.. masakra jakby mogl to by codziennie to jadl.. u mnie w domu sie tak jada i kiedys sprobowal i tak mu posmakowalo;)

reklama
Magda-racja czas ucieka strasznie, współczuję dolegliwości...ją też uwielbiam makaron z sosem. U mnie dziś na obiad gulasz wołowy z ziemniakami :)

Hej wam .. ;)) Wróciłam . Moja Natalia załapała buuutle :-):-) Dziś kupiłam NAN'a i bedziemy próbować . już z butli wtrąbiła prawie 200ml mleka ;))
Happy wcześniakiem nie jest dziecko które urodzi sie 2tyg przed terminem chyba ;) Wiec 37 tc to jeszcze wczesniak... Bynajmniej Igorka (syn siotry P. ur w 37tc ) uznali za wczesniaka .

Co do lotów nie wiem jak jest z dziećmi . Wiem że tą opłate lotniskową trzeba płacić . i ma sie taki dodatkowy pas jak któraś pisała :-)
A co do ''erolotot'' czy jaka to tam firma (23may) ...dobrze ze sa samoloty latające po polsce. z dzieckiem lepiej lecieć niż jechać ..

paulina raczej nie musza , ale możesz z sobą zabrać na wszelki wypadek akt urodzenia jak ja leciałam raz z córką i miałam swoje nazwisko na dowodzie bo jeszcz enei zmieniłam to pytlai czyje dziecko powiedziałam że moje , zapytali o akt urodzenia , ale powiedziałam ze nie mam .. nic się nie stało , przepuścili mnie normalnie (w paszporcie- w komuterze wszak ma napisane że jestem matką ) . Ale w razie czego mozesz zabrac z sobą akt to nie beda się czepiać ;-) niegdy więcej mnie o akt nie pytano.. jakiś debil musiał stać na odprawie :-p
23may no jasne , może akurat na jakąś promocję trafiłaś :-) ja latam w miarę często wiec co nieco wiem o cenach ..
ale wiem ze z tego eutrolotu nawet do Anglii się nie doleci... więc taka podrzędna ta linia ... "krajowa" można nawet powiedziec ;-) dla latających z pl do pl idealna :-) choć z Katowic do Gdańska się nawet nie doleci bo lata tylko do Wawy także ograniczenie totalne :-p jeśli ktoś ma akurat lot tak ze mu pasuje to fajnie :-) bo nie trzeba się tłuc autem z jednego końca pl na 2 ... :-) zwłaszcza z dzieckiem
Magda szczerze to się nie przejmuj co mówią ... ja przytyłam 7 kg w pierwszej ciązy miałam maleńki brzuch a córa wazyła 4260 :-p nawet lekarz odbierający poród się zdziwił ze taka wielka wyszła ;-) choć wczesniej jak robili mi usg mówili że duże dziecko , nawet na cukrztycę mnie badali ale nie miałam :D a jak jesteś osłabiona to niech Ci mąż magnez kupi i łykaj jedną tabletke dziennie , a 1900 to wcale nie mało ... nie przejmuj się !
Inka fajny brzuszek :-)

u nas też zimno ostatnio :/ brrrrr

ja w ciazy tez malutko przytyłam ;)

u nas sie zrobila zima ;//
Jutro zakupki ;]]] moze Julce jakies adidasy kupie ;p
u Nas po staremu, Julka dokucza jak zawsze, wszedzie jej pełno ;]

a jeszcze co do tego aktu urodzenia to ja musialam brac bo mała ma inne nazwisko niż ja i jak dzwoniłam wczescniej na informacje na lotnisko to kazali miec ze soba ;)

Vi dziekuje :) w jedna strone lece z tata wiec sie nie martwie ale wlasnie nie wiem jak bedzie z lotem powrotnym.
Milena gratki!! Jaka butle Natka zalapala??
Inka piekny zgrabny brzunio :))
Magda teraz to Maja ma juz pewnie z 2500g. Moja Nikola wazyla 3000g a Natka Mileny chyba 2850g wiec tez do wielkoludow nie nalezaly :)) nie ma sie co przejmowac waga, przynajmniej latwo bedzie ci wyprzec hihi :)

Paulina Tak moja ważyła 2850g ..Ale waga do parcia to chyba mało wspólnego .Raczej wielkość głowy :-D:-D a w ok 28tc mówił mi gin że waży około 2200 jak dobrze pamiętam . Waga z USG jest taka przypuszczalna . Także Magda też myśle że to jest takie zaniżone , i urodzi się minimum 2500 zobaczysz :)

23may no mamy zimę :angry:

Aha Paulina Natalia złapała Avent Natural :)

No dziś Natalia ostatni raz cycka jadła o 10rano ..Wszystko idzie w dobrym kierunku :) Wprowadzam jej powolutku MM -NAN ..Oczywiście daje też moje mleko tylko że z butelki .:) ZObaczymy jak się uśpi bez cycka przed snem :)

reklama
Już śpi :-)Usnęła jadła o 19 ( 125ml mojego mleka ) . Teraz myślę , czy ściągnąc mleko albo dać MM na śpiocha .

Do góry