reklama
RenataT Ciosi Asi dwa dzidziusie nie potrzebne A synek chce 2jkę rodzeństwa , musisz iść ładnie poprosić o braciszka
uf Co jeszcze. aa Zasiłek pielęgnacyjny .
Z tego co wiem RenataT TERAZ się pozmieniało . Moja Ciotka bierze na babkę i ma się zgłosić do OS ... odbiorą jej. Trzeba pracować i zrezygnowac z pracy żeby sie opiekować. Popieprzone to . w każdym bądź razie bede szła do kierowniczki czy co tam ( bo ja nie obeznana ) bo te babki się gubią w tym co robia Z rodzinnym na Natalie chodziłam 5 razy i z kilkotygodniowym dzieckiem stałam w taaaaakich kolejkach .
narazie 3 dziecka nie bedzie.chyba ze zrobione po za mną ;/ Oskar jakoś sie z tym pogodzi
a co do zasilku. Zasilek pielegnacyjny wynosi 153 zł. i aby go mama dostala nie musi nikt z pracy rezygnowac. Jest tez Swiadczenie pielegnacyjne. I w tym nic sie nie pozmienialo. Nie musisz rezygnowac z pracy.. tylko z podjecia pracy jest jej teraz niemasz, a akozuje sie ze np musisz sie opiekowac mamą chorą. o ile mama ma orzeczenie o niepelnosprawnosci. ( ma??) jest tez "specjalny zasilkem opiekuńczy".
Nie dawaj sie zbyć, bo czasami panie w mopsie są dziwne.
ciasto zrobilam a co! i wyszlo.. pieknie wyrosło.
Wampi,Paulina ja termin mialam z dwoma na kwiecien. nogi mi tak puchly ze masakra byla. od polowy marca smigalam w balerinach szmacianych. kij ze snieg gdzieniegdzie lezał, ale w inne buty nogi mi nie weszly. a z F do porodu to w klapkach jechalam i to byl problem z wcisnieciem ich na stope
A brzuch mi sie opuscil w pierszej ciązy gdzieś dwa tygodnie przed porodem, a w drugiej w styczniu. ale druga ciąza byla przesiąknieta stresem. i tak sie dziwie ze ja w terminie urodzilam i w szpitalu nie lezalam bo coś sie dzialo. tyle nerwow mialam ze podejrzewam ze niejedna by nie wytrzymala psychicznie.
Niewiem czy sie chwalilam, ale mamy nowych lokatorów. wczoraj kupilismy chlopcom chomiki. dwa parka. Pixi i Dixi. urocze są
i w srode moja suczka sie oszczenila. akurat my na pogrzebie bylismy mego dziadka.
Asik zdrowia dla Damianka.
Ostatnia edycja:
Kasia Lalka odpada. Dzidzius ma być prawdziwy. Na 3 urodziny chcial dziedzie. i juz wtedy zapowiedzial ze ona ma być PRAWDZIWA!!!! nie zadna lalka, nie nić sztucznego. prawdziwe, plczące, glodne i srające dziecko. Wtedy to na serio uparł sie. ale jakos udalo mi sie jego wyprowdzaić na jakis czas z tej fascynacji dziecmi.
Przed urodzinami Oskara bylam u kolezanki w odwiedkach to chcial 4 miesięcznego Alexa zabrac. nawet wozek wyprowadzac chcial z domu. na szczescie zblokowal sie dziec na korytarzu hahahaha.
No a teraz ciocia Asia bedzie miala.. i znowu syn moj chce.
najgorzej jak sie da opisuje mu fakt posiadania mlodszego dziecka, ze to placze, od razu sie nie bawi, zanim urosnie to on juz duzy bedzie itd.. ze potem bedzie musial oddac zabawki, pokojem bedzie musial sie dzielić, ze mama nie bedzie mogla go tak czesto i zawsze przytulac, bo bedzie ktoś mlodszy..itd.. ale go kurde to niezniechęca.
a ciast Zebra.
Przed urodzinami Oskara bylam u kolezanki w odwiedkach to chcial 4 miesięcznego Alexa zabrac. nawet wozek wyprowadzac chcial z domu. na szczescie zblokowal sie dziec na korytarzu hahahaha.
No a teraz ciocia Asia bedzie miala.. i znowu syn moj chce.
najgorzej jak sie da opisuje mu fakt posiadania mlodszego dziecka, ze to placze, od razu sie nie bawi, zanim urosnie to on juz duzy bedzie itd.. ze potem bedzie musial oddac zabawki, pokojem bedzie musial sie dzielić, ze mama nie bedzie mogla go tak czesto i zawsze przytulac, bo bedzie ktoś mlodszy..itd.. ale go kurde to niezniechęca.
a ciast Zebra.
Paulina Na prawdę nie ma co tu rozgadywać Jak potrzebuję się wygadać to zawsze się tu wygadam . Ale teraz nie mam tej potrzeby ;-);-) P jest pieprznięty i taaak już bywa że są lepsze i gorsze dni
Renatko Tak jak pisałam je się w tym wszystkim nie łapę ( rodzinne, dodatki do rodzinnego, celówki , posiłkowe , zasiłki , becikowe i te wszystkie inne to dla mnie ciemna bajka ) Mama ma 1-wszą grupe ( nie może podjąć pracy ) Chyba cały czas miałam na myśli ''zasiłek opiekuńczy'' który ja bym brała za opieke nad nią Ale z tego co wiem coś się zmieniło oooo od LUTEGO Kiedy można otrzymać specjalny zasiłek opiekuńczy - GP Praca - Gazeta Prawna - partner pracodawcy, narzędzie specjalisty może nie słyszałaś . Albo to ja taka tępa jestem
Renatko Tak jak pisałam je się w tym wszystkim nie łapę ( rodzinne, dodatki do rodzinnego, celówki , posiłkowe , zasiłki , becikowe i te wszystkie inne to dla mnie ciemna bajka ) Mama ma 1-wszą grupe ( nie może podjąć pracy ) Chyba cały czas miałam na myśli ''zasiłek opiekuńczy'' który ja bym brała za opieke nad nią Ale z tego co wiem coś się zmieniło oooo od LUTEGO Kiedy można otrzymać specjalny zasiłek opiekuńczy - GP Praca - Gazeta Prawna - partner pracodawcy, narzędzie specjalisty może nie słyszałaś . Albo to ja taka tępa jestem
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
RenataT- to rzeczywiście synek ci się uparł
Elcia-witam i trzymam &&&&& żeby wszystko było okey
Magda-powodzenia z mieszkaniem, je czekam miesiąc i nic ale ją zaznaczam tylko domy z ogrodami
Milena-sto latek dla Natalki to pierwsze pół roku skończone
Ha dopiero wróciłem do domu,, byliśmy na obiedzie i kawie u teściów
Elcia-witam i trzymam &&&&& żeby wszystko było okey
Magda-powodzenia z mieszkaniem, je czekam miesiąc i nic ale ją zaznaczam tylko domy z ogrodami
Milena-sto latek dla Natalki to pierwsze pół roku skończone
Ha dopiero wróciłem do domu,, byliśmy na obiedzie i kawie u teściów
G
guest-1673535084
Gość
Milena ok, to nie naciskam Ucaluj polroczna Natalcie od Cioci ktorej nie zna
Renata moge pozyczyc na tydzien Nikole
Nikola o 20 miala 38,1C dalam jej czopek z paracetamolem, dopiero teraz usypia..
Moj A. jutro ma ćwierćwiecze, dzisiaj drinkuja z tata moim.
Renata moge pozyczyc na tydzien Nikole
Nikola o 20 miala 38,1C dalam jej czopek z paracetamolem, dopiero teraz usypia..
Moj A. jutro ma ćwierćwiecze, dzisiaj drinkuja z tata moim.
Renata hehe to ci sie mlody uparł;D
Milena mam nadzieje ze juz wszystko dobrze u ciebie??
Happy jeszcze troche czasu jest.. ciekawe czy w ogole dostaniemy..;/ ehhh teraz tez mieszkacie z counsilu?
Kurde jaka mam zgage.. bleeeee...
Ale nudziorki..;/
Milena mam nadzieje ze juz wszystko dobrze u ciebie??
Happy jeszcze troche czasu jest.. ciekawe czy w ogole dostaniemy..;/ ehhh teraz tez mieszkacie z counsilu?
Kurde jaka mam zgage.. bleeeee...
Ale nudziorki..;/
reklama