reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

magda-wiadom8 że hak masz małe zarobki to nie stać go na 2pokoje, jeszcze jak ty napisaliście w londynie kosztuje to masakra, ją tu płace 400 funtów miesięcznie, razem z opłatami za wychodzi mi 600 f. więc nie jest źle tylko że dużo płacimy za auto bo prawie 200 f na miesiąc....
tu w tych małych miastach jest chyba łatwiej, już w leeds już jest drożej a to nie takie aż wielkie miasto. ostatni mi dziewczyna która mieszkała w londynie opowiadała że za samym przyznaniem child benifi tego rodzinnego czekala tam 9 msc. z naszych znajomych i ludzi z pracy to najdłużej czekali 4 msc.....
więc jest poprosić inaczej w małym mieście

aha i nie każde dziecko musi mieć podobny pokój jak dzieci są tej samej płci mogę m7eć razem pokój do 16 roku życia i może w jednym pokoju być trójka, a jak masz chłopca i dziewczynkę to do 19 roku życia razem mogą być,..... podobno, w każdym razie mi się pytani o pokój dla małego

Ostatnia edycja:
reklama
Renata nie wiem o co chodzi z tym osobnym pokojem, ale pierwszy raz od Happy to slyszalam;) Jak bylam mała to mieszkalismy na 2 pokojach. Ja i 4 mojego rodzenstwa w tym maly swiezo urodzony brat, do tego mama i ojczym. I żyliśmy jakos:p
Happy nooo my auto tutaj tez ogl ceny aut niskie ale to ubezpieczenie..;/ nawet nie mowie.. i w PL kupilismy auto.
My za pokoj placimy 700f ze wspolnym salonem, kuchnia i lazienka.. co mnie mega wkurza.. ale co mam zrobic? isc pod most? A co do tego zalatwiania to nie wiem.. Ja zlozylam o macierzynskie, po 1.5 tyg dostalam odpowiedz pozytywna a dzis patrze kase dali od 27stycznia tak jak napisali. A co do reszty to jeszcze nie wiem. I tak musze sie skontaktowac z ksiegowa, bo ponoc wlasnie jak sie nie zdazy z tym child benefit to nie dostanie sie 500f za urodzenie dziecka. Szkoda zeby przeszla kolo nosa taka kasa..

happy u mój kolega z trójką dzieci i żoną dostał mieszkanie jeden pokój kuchnia i mała łazienka i to w kuchni są drzwi do niej. a teraz w marcu się czwarte urodzi. w pl nie ma co jak nie masz kasy na mieszkanie czy dom to raczej nic nie dostaniesz.
Kubulek śpi. Pomogłam mu rano kupke zrobić bo sie meczył a wyszła twarda jak plastelina. ulżyło mu trochę zjadł teraz jabłuszko i śpi. Ja po prostu przeciekam @ jest i nigdzie nie wychodzę tzn taki mam zamiar ale ładna pogoda i szkoda nie wyjść z małym na spacer a z domowników nikt nie wyjdzie bo po co? Jak sie urodził to matko boska ciagle ktoś był raz miałam tak że ze trzy dni siedziałam w domu bo siostra czy mama chciały spacerować a teraz nawet jak mama chce z nim na miasto wyjść to ja też muszę. To już wole sama wychodzić. Ciekawa jestem jak w sobote sobie obie poradzą bo z A jadę do warszawy na zakupy :-D

magda ja przed ciażą miałam strasznie bolesną @ a teraz jest strasznie obfita używam i tamponów o większym rozmiarze i wkładek bo przeciekam. Od 8 już ze 3 podmianki były. ;/ A teraz każdą owulke czuje. Takie mam kucie że usiąść nie mogę bo czuje jakby mnie coś przebijało. Zastanawiam sie czy nie iść do gin z tym bo może hormony buszują dlatego tak mam.

Hej dziewczyny. Nie nadrobilam wszystkiego, nie da rady... Wczoraj zalatwilismy chrzciny w innej parafii. Chrzcimy 16.02 tyle ze w piatek jedziemy sie dogadac co do godziny, ale chyba o 14 beda :) Co do rodzenstwa to nie mam i nie zaluje bo jak widze rodzenstwo moich rodzicow (moje ciotki i wujki) to mi sie slabo robi.. Jedziemy dzis po psa bo dzis jest wystawa. Tak wiem mialam czekac az sie przeprowadzimy na swoje ale jest strasznie pusto, nie ma juz tego tup tup tup tup o 1 w nocy i jakos smutno jest.. W sobote wybieramy sie na ostatki do OSP no ale zobaczymy co z tego wyjdzie bo narazie czekamy na odpowiedz moich rodzicow czy zostana z Małą bo z tesciami zostawic nie moge, jest ryk.

nie jestem w stanie wam odpisac :-) Przepraszam :zawstydzona/y:

Nisiula No na dniach na dniach ;)) Wysłałam Ci wiadomość na PW .

Co do pokoju dla dziecka , mieszkam z mama i mam mała ze mną , i szczerze nie chciała bym mieć osobnego pokoju dla niej - bo jak blisko to wygodniej . Owszem dla dziecka starszego to tak , ale dla takiego małego :no::no:

U mnie w szpitalu nie sprawdzają fotelików ;-) Jedynie ubierają dziecko we własne ubranko i rób co zechcesz, możesz nieść do domu na rękach . w końcu niektórzy ludzie obok szpitala mieszkają i pojadą wózkiem , i nie każdy ma możliwość jechania ze szpitala samoxhodem .

Jeeezu najgorsza noc w moim życiu :angry::angry::angry::angry: Obudziałam się o 1 z takim bólem jajnika że szok , jakbym jakieś skurcze miała , do teraz czuję ten jajnik :szok::szok::szok: Ale P zrobił mi herbatki , podał mi termofil ogrzał mi brzuszek i jakoś o 4 usnęłam , i nie poszedł do pracy w razie wu jakby mnie dalej tak bolało :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A boli ale zero porównania do tego co było w nocy , aż mi łzy leciały ..maaatko ..

reklama
Do góry