reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mój Kuba Szybko przybrał na wadze po wyjściu ze szpitala jadł nan i nie robił prawie Kupy więc chyba tym było to spowodowane. Po miesiacu walki z kupką i pomaganiu zmieniłam na bebiko było dobrze waga sie unormowała aż to przejścia na 2 znowu brak Kupy teraz jest hipp i jest wszystko dobrze ciekawe jak będzie przybierał bo je mniej ale słyste i gęste jest to mleko bo przez 2-ke smoka cieżko przechodzi, sprawdzałam sama. Muszę kupic smoka z większą dziurką. :tak:

reklama
papitkaa-dennis mlekiem popija każde jedzonko a na noc zjada 300 ml. kaszki mniej z butli i rano też 300 ml. a w mocy jak7es 250ml. czyli mleko u m7ego działa hak herbatka u innych dzieci pije jakieś 5 razy w ciągu dnia po 100ml.

Moje 2-3 razy dziennie zależy. Teraz wychodzi po 120ml rano po południu i kaszy na noc. W ciągu dnia serek zupka jakieś owoce. Jak na tyle to jest szczuplutki. I waga przy takim jedzeniu mała. ;d Zagęszczasz mu jakaś kaszką to mleko czy kleikiem? To by mniejsze porcje zjadał może.
http://allegro.pl/angielski-wozek-spacerowka-moskitiera-i2974047018.html
Jaki wózek znalazłam mi sie strasznie podoba.

Ostatnia edycja:
papitka-wieczorem, rano i w nocy daje mu kaszke manna na mleku dosyć gęsta, dziurkę w butelce powiekszam nozyczkami
mój je w dzień tak rano kanapki 2 czasem 3 później nerek waniliowy 150g , następnie obiad i ns kolację znów 2-3 kanapki i jazdy z tych posiłków zapija mleczkiem czasem pije też mleko przed drzemka

Aham to żarłoczek hihi. Moje teraz jakos tak mało je. Wcześniej nawet zjadał 180ml z dwiema miarkami kaszki a na noc 4 na gęsto. A teraz ledwo 150ml wypija moze sprawa mleka jest dosyć gęste a moze denerwuje go to ze po mału leci przez to. Nie wiem ale ostatnio jak zjadł prawie wszystko to az sie mu cofneło taki był najedzony. Może to i dobrze brzuszka dobie nie rozsadzi. On woli częściej a mniej ;D W nocy nie budzi sie na jedzenia najwyzej raz na herbatke czy wodę zależy co wleje wieczorem. Zasypia tak jak np dzisiaj o 20:30 o 19:30 zrobiłam 150ml z dodatkiem 3 miatek kaszki z czego wypił ok 120ml i sie pobawił i poszedł spać a wstanie ok 6-7 i zje znowu z tego co zrobie ok 120. A zrobie 150 z pół miareczki kaszy. No naprawde tak mu sie zmieniło że aż sie boje czy nie je za mało.

Milenaaaa mokra ale chociaż wyspana wstałaś
Paulina12 ojj to Wam się księżulek trafił
Magda też chciałam karmić piersią ale niestety nam nie wyszło(nie miałam pokarmu), Oliwii też nie karmiłam cycem tylko, że u niej to ze względu na chorobę nawet nie próbowałam
Papitka świetnie, że mleczko pasuje

Waga Damiana
  • urodzeniowa-3240g
  • 6tyg-4830g
  • 3mc-6050g
  • 6,5 mc-7820g

Kurczę, nie mam z kim jutro zostawić małego. Z Oliwią jadę do logopedy no a Damiana nie zabiorę bo na antybiotyku jest.

Paulina No malutka już nie taka mała :-)

No to macie wymiary Natalii ;-) jak każda to ja też .
Urodzeniowa 2850-52cm
przy wypisie 2760 ( najniżej spadła do 2700 )
6 DNI - 2900
4 TYGODNIE - 3600
3 MIESIĄCE - 5700
4,5 MISIACA - 6810

Co jeszcze Papitka Fajnie że mleczko pasuje Bubusiowi;)

Mi Natka śpi ... czekam aż wstanie głodna i zrobie atak z butlą :-D:-D

reklama
Do góry