reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

23may- właśnie słysze ze sie obudził...ale lezy sobie cicho w łóżeczku. zobacze jaki bedzie przez reszte dnia, tak budził sie 3 razy za każdym razem tylko na chwilke zjadł i szedł spać dalej...

Ale mam dzisiaj lenia:/ nic mi sie nie chce:/

reklama
Witam, ciesze sie ze znalazlam to forum. Jestem mamą Oli (2latka) i Antka (4 lata). Zastanawiam sie czy nie posłać dzieci do przedszkola i złobka. Pracuje w domu wiec teoretycznie moge sie zajmowac dziecmi sama. Ale to teoria bo takie dzieci same sie soba nie zajma na dluzej niz 10 minut. Jakie macie doswiadczenia z przedszkolem/ zlobkiem w tym wieku?

Moja Nikoska śpi.
happy sprawdz mu temperature. U nas w PL straszne grypy panuja, szpitale zamkniete dla odwiedzajacych. Moze do was tez to dotarlo???????
23may masz w domu małą ślicznotke ;))

A to moj pazur Zobacz załącznik 532049 króciutki grysikowy french i motylki malowane farbkami :)

edit. mam bardzo brzydkie palce, takie serdelki. Chociaz w pazurkach i tak lepiej wygladaja bo je chociaz troche wydluzaja.

Alutka- my powoli przechodzimy na kubeczki niekapki ale narazie Dennis toleruje he tylko do picia...kaszki odmawia...
Veronica Melania- szczerze mówiąc nie mam pojęcia bo mój mały uwielbia jeść...wszystko

moj miala taki okres ze jadł ładnie wszystko a teraz sie wybredny zrobil

Mój synuś niekapkiem to co najwyże na razie lubi się bawić hehe;p więc przez dzień łyżeczka niestety..

Veronica może spróbuj na razie mu blenderem rozmieszać mięsko do zupki albo drobniutko pokroić(ja kroje) np z kurczaka albo królika żeby najpierw polubił ten smak a później większe kawałeczki, moja kuzyna ma z 1,5 rocznym synkiem ten sam problem i też jej tak doradziłam i póki co mały zjada w zupce ładnie;)

w zupce to je tylko marchewke i ziemniaczki
przecierane zupki tez robie czasami ale gorzej z jedzeniem wychodzi

Ja ost Lulce kupiłam niekapek, taki łaciaty ;P

alutka a może loczki na koncach ,albo jakies upiencie na bok?

Veronica, a jak mu podrobisz do miseczki i dasz widelec zeby sam jadl?

jak ma "dobry dzień" to wezmie kotlecika w raczke i je, nie mozna mu mieska kroic na kawaleczki bo jest awantura wtedy :no:

Witam, ciesze sie ze znalazlam to forum. Jestem mamą Oli (2latka) i Antka (4 lata). Zastanawiam sie czy nie posłać dzieci do przedszkola i złobka. Pracuje w domu wiec teoretycznie moge sie zajmowac dziecmi sama. Ale to teoria bo takie dzieci same sie soba nie zajma na dluzej niz 10 minut. Jakie macie doswiadczenia z przedszkolem/ zlobkiem w tym wieku?

moj synek od pazdziernika chodzi do złobka bo ja studiuje. chodzi do prywatnego ale jestem bardzo zadowolona :)

olant- Mój syn idzie do żłobka od marca co prawda 2 razy w tyg. po 3 h. uważam że kontakt z większą liczba dzieci zrobi mu dobrze. Jeśli chodzi o twoje dzieci napewno poslalabym syna, bo niedługo będzie musiał iść do szkoły i przyda mu się przedszkole żeby się przyzwyczaił. A co do córki... sama nie wiem ją bym poslala ją do żłobka...
ps. proponuje zrobienie sobie suwaczkow nie będziesz musiała ciągle przypominać ile lat mają twoje brzdace

Paulina12, 23may-z małym już lepiej temperatura okey
Paulina12-śliczne paznokcie :)
VeronicaMelania- ją to nie mam pomysłu jak twojego malucha zachęcić do jedzenia

Wampi bardzo dziekuje :) myślałam zeby zrobic cos podobnego na chrzciny, zdjecie zaraz bedzie wydrukowane i pokaze mojej kosmetyczce i mi to zrobi :))
Happy duzo dziewczyn przezucilo sie na *Młode Mamy Weteranki* z racji tego ze my duzo tu piszemy :-(

reklama
olant- Mój syn idzie do żłobka od marca co prawda 2 razy w tyg. po 3 h. uważam że kontakt z większą liczba dzieci zrobi mu dobrze. Jeśli chodzi o twoje dzieci napewno poslalabym syna, bo niedługo będzie musiał iść do szkoły i przyda mu się przedszkole żeby się przyzwyczaił. A co do córki... sama nie wiem ją bym poslala ją do żłobka...
ps. proponuje zrobienie sobie suwaczkow nie będziesz musiała ciągle przypominać ile lat mają twoje brzdace

Paulina12, 23may-z małym już lepiej temperatura okey
Paulina12-śliczne paznokcie :)
VeronicaMelania- ją to nie mam pomysłu jak twojego malucha zachęcić do jedzenia

ja też już nie weim co mam robic. ale ciesze sie ze chociaz apetyt ma
a robicie swoim maluchom kanapeczki? bo moj to tylko suche bułki wcina ;/

Do góry