reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

magda- tak mieszkam w okolicy leeds, a dokładnie w castleford.. to takie małe miasteczko...
quincy- ją miałam tylko raz, tu w uk najczęściej robią 2 razy, więcej nie bo to bardzo nie zdrowe
asik- cudne dzieciaczki

reklama
=Quincy;9414758
Co ile miałyście usg w ciazy ?

Mnie na poczatku (od 4/5tyg) robili bardzo czesto bo bylo podejrzenie pustego jaja, w efekcie do konca grudnia zaliczylam az 5. (OM 26.10). A teraz mam taka strasznie dluga przerwe (albo tak mi sie wydaje ;d;d) bo ostatnie usg miałam 17.12.12 a 21.01 mam genetyczne i miedzy tymi badaniami nikt mi usg nie robil.. I sie martwie troche czy to nie za dlugo bez kontroli co tam dzieciaczek porabia, czy sie zdrowo rozwija i rosnie ;-) Panikara ze mnie.

Ja miałam robione w pierwszej ciąży 4 razy a w drugiej 3. Pierwsze ok 10-12 tc, 2 ok 20 tc a 3 jakoś pod koniec

Ostatnia edycja:
Quincy ja jak gdzies bylam w tych okolicach w ciazy co ty, to dostalam zapalenie pecherza i brałam antybiotyk, chociaz slyszalam rozne zdanie na temat antybiotyku, no ale nieleczone zapalenie pecherza, wiadomo jak sie moze skonczyc..
Ty sie martwisz ze mało USG??:D Tutaj a Anglii sa tylko 2 USG:p ok 13 tygodnia i ok20, ja jak bylam na swieta w PL to zrobilam sobie te 4D, efekt niesamowity;) A tak to tutaj chodzisz albo do rodzinnego na kontrole w danym tygodniu, mam taka ksiazke gdzie mam popisane w ktorych tygodniach mam sie zglaszczac, lub do szpitala do poloznej. A tak to u nich luzik:p badan ginekologicznych tutaj nie ma tez:p wiec w PL poprosilam pania doktor zeby szyjke mi sprawdzila, ale na szczescie wszystko z nia okej;)
W Anglii zimy sa "cieplejsze" jesli mozna nazwac to zimą:p hehe w PL jak bylam to tez zakryta, okryta zeby nie zamarznąć haha

Kurde to ja rzeczywiście chyba panikuje ;p Po prostu "rozpieścili" mnie na poczatku tym usg, widzialam jak rosnie maluch i wgl, a teraz co ? Ponad miesiac bez "wgladu" i kazdy bol brzucha to myśl czy napewno wszystko ok z dzieciaczkiem? Jak rosnie, czy nie ma wad..

magda- jak chcesz sprawdzić szyjke, poprosić położną, albo sama to zrobi(o ile będzie miała warunki) albo da ci skierowanie do ginekologa
23may- ją do instalacji używam olejku Karvol i sprawdza się super, można go stosować już po 3msc. życia

quincy- nie panikuj wszystko napewno będzie okey

Happy szkoda ze tak daleko mieszkasz ode mnie:p ;-)) Narazie szyjke mam wybadana i jest taka jak nalezy, dluga, twarda i zamknieta;))
Quincy jak zaczniesz juz czuc ruchy to bedziesz wiedziec ze z dzidzia wszystko oki:p Jak bedzie o sobie dawac znac;) A masz przeczucia co do płci?? Ja czułam ze to bedzie dziewuszka no i sie nie pomylilam hehe;) Aaa co do dolegliwosci ciazowych to pij duzo wody i jedz jabłka, zeby nie miec problemow w wc.. mi sie niedawno zaczeły właśnie i jeszcze hemoroid mi taki straszny wylazł..;/

reklama
Do góry