reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

magda- tak mieszkam w okolicy leeds, a dokładnie w castleford.. to takie małe miasteczko...
quincy- ją miałam tylko raz, tu w uk najczęściej robią 2 razy, więcej nie bo to bardzo nie zdrowe
asik- cudne dzieciaczki

reklama
=Quincy;9414758
Co ile miałyście usg w ciazy ?

Mnie na poczatku (od 4/5tyg) robili bardzo czesto bo bylo podejrzenie pustego jaja, w efekcie do konca grudnia zaliczylam az 5. (OM 26.10). A teraz mam taka strasznie dluga przerwe (albo tak mi sie wydaje ;d;d) bo ostatnie usg miałam 17.12.12 a 21.01 mam genetyczne i miedzy tymi badaniami nikt mi usg nie robil.. I sie martwie troche czy to nie za dlugo bez kontroli co tam dzieciaczek porabia, czy sie zdrowo rozwija i rosnie ;-) Panikara ze mnie.

Ja miałam robione w pierwszej ciąży 4 razy a w drugiej 3. Pierwsze ok 10-12 tc, 2 ok 20 tc a 3 jakoś pod koniec

Ostatnia edycja:
Quincy ja jak gdzies bylam w tych okolicach w ciazy co ty, to dostalam zapalenie pecherza i brałam antybiotyk, chociaz slyszalam rozne zdanie na temat antybiotyku, no ale nieleczone zapalenie pecherza, wiadomo jak sie moze skonczyc..
Ty sie martwisz ze mało USG??:D Tutaj a Anglii sa tylko 2 USG:p ok 13 tygodnia i ok20, ja jak bylam na swieta w PL to zrobilam sobie te 4D, efekt niesamowity;) A tak to tutaj chodzisz albo do rodzinnego na kontrole w danym tygodniu, mam taka ksiazke gdzie mam popisane w ktorych tygodniach mam sie zglaszczac, lub do szpitala do poloznej. A tak to u nich luzik:p badan ginekologicznych tutaj nie ma tez:p wiec w PL poprosilam pania doktor zeby szyjke mi sprawdzila, ale na szczescie wszystko z nia okej;)
W Anglii zimy sa "cieplejsze" jesli mozna nazwac to zimą:p hehe w PL jak bylam to tez zakryta, okryta zeby nie zamarznąć haha

Kurde to ja rzeczywiście chyba panikuje ;p Po prostu "rozpieścili" mnie na poczatku tym usg, widzialam jak rosnie maluch i wgl, a teraz co ? Ponad miesiac bez "wgladu" i kazdy bol brzucha to myśl czy napewno wszystko ok z dzieciaczkiem? Jak rosnie, czy nie ma wad..

magda- jak chcesz sprawdzić szyjke, poprosić położną, albo sama to zrobi(o ile będzie miała warunki) albo da ci skierowanie do ginekologa
23may- ją do instalacji używam olejku Karvol i sprawdza się super, można go stosować już po 3msc. życia

quincy- nie panikuj wszystko napewno będzie okey

Happy szkoda ze tak daleko mieszkasz ode mnie:p ;-)) Narazie szyjke mam wybadana i jest taka jak nalezy, dluga, twarda i zamknieta;))
Quincy jak zaczniesz juz czuc ruchy to bedziesz wiedziec ze z dzidzia wszystko oki:p Jak bedzie o sobie dawac znac;) A masz przeczucia co do płci?? Ja czułam ze to bedzie dziewuszka no i sie nie pomylilam hehe;) Aaa co do dolegliwosci ciazowych to pij duzo wody i jedz jabłka, zeby nie miec problemow w wc.. mi sie niedawno zaczeły właśnie i jeszcze hemoroid mi taki straszny wylazł..;/

reklama
Do góry