reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

samo szczepienie masakra ...ale po 1 i 2 szczepieniu Natka spała nom stop...
hahaha Babcia zamówiła sobie podświetlaną deskę ...właśnie kurier był;p

reklama
Renata noo ona wlasnie swojej dupy nie widzi, ale czyjas z daleka jej sie swieci... a jak powiedzialam do tesciowej a ona powtorzyla jej mamie ze jest syfiara to taka afera byla, ale ja tylko prawde powiedzialam..
Milena oo a myslalam ze od wrzesnia do szkoły idziesz;)

Jakos dam rade jeszcze z nimi.. pod koniec wakacji uciekamy na swoje i wtedy ona i jej kochany zobacza jak dobrze mieli ze mna a nie umieli tego uszanowac.. o nich ksiazke moglabym napisac.. ost numer mi odwalili, ja zle sie czulam to malego mi wcisneli, a dalam jej do zrozumienia ze nie chce z nim zostac, to poweidziala ze o 19-20 beda i mowi to narazie i wyszla.. a wrocili o 2 w nocy, jak pisalam do nich to nawert nie odp, a mmaly tak sie darl ze nie moglam go uspokoic, musialam do siebie do lozka wziasc, T wsciekly bo rano do pracy. A jak rano jej powiedzialam ze maly tak plakal to patrzyla na mnie jakbym sobie to zmyslila i nawet DZIEKUJE nie uslyszalam;/;/

Cześć wszystkim! Jestem młodą mamą dzielnej dziewczynki. Oliwię urodziłam nie mając 18 lat, dziś córa ma prawie 3 latka. Dodam, że Olinka wychowuję samotnie. Z ojcem dziecka rozstałam się rok temu.Niestety, liczyli się tylko koledzy i dobra zabawa. Tak jest do dzisiaj, że nie interesuje się córą. Postanowiłam napisać tu, bo ostatnio czuję się niesamowicie samotna. Wszystkie przyjaciółki wyjechały na studia do dużych miast, mają swoje sprawy i problemy. A ja zostałam sama w małym prowincjonalnym miasteczku. Brakuje mi kogoś, z kim mogłabym porozmawiać, kto rozumiałby mnie i moje problemy...
Pozdrawiam wszystkie dzielne mamusie

kurcze moja mała od rana zjadła tylko 90ml mleka i danonka i nic nie chce jesc ;/ nie wiem czy na sile jej mam dac czy co....:(

Misiactwo witaj ;) z nami zawsze możesz pogadac ;))

RenataT, 23may- urlop macierzyński kończy mi się w połowie marca i pewnie wrócę do pracy bo żal mi stracić dobry kontrakt, ale bardzo boję się zostawić synka....

magda- chodzę tak późno spać bo nałogowo czytam książki , ok. trzech dziennie a tylko wieczorem mam na to czas. carboot byl akurat mały ale lubię tam jeździć. Kupiłam Dennisiowi komplet(spodnie buzka z długim rekawem i bluza) nowy z nexta za 3 funty.

quincy- witaj :):):) już chyba wiesz że na tym formy za takie młode mamy ją ty:)

misiactwo- witaj.. służe rada i wsparciem... i zawsze postaram się pomoc...

Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie ;-)
Chociaż tutaj, mam nadzieje bede mogla sie wygadac...
Wszyscy znajomi mnie zostawili w momencie gdy przestalam palic, pic i imprezowac...
Niestety moja ciaza jeszcze do niedawna byla zagrozona i ja tez nie moglam szalec, a oni o mnie zapomnieli ;/
Z ojcem dziecka sie rozstalam po cyrkach jakie robil (doprowadzal do takich awantur ze z nerwow dostawalam skurczy..)
Wiec generalnie jestem sama.. Została mi rodzina która (NA SZCZĘŚCIE ! ) mnie wspiera jak tylko może..

Mam kilka pytań do OBECNYCH MAMUŚ :

1. Czy wasze dzieciaczki noszą wasze nazwiska, czy ojców ? Czy jeśli noszą wasze nazwiska to tatusiowie są wpisani do aktu urodzenia (i innych papierow o ktorych nie mam pojęcia xd)
2. Kiedy zaczełyście kupować ciuszki, drobiazgi dla dzieciaczkow? Byłyście przesądne że np. do 6 miesiaca ciazy nic ?

I do PRZYSZŁYCH MAMUŚ :

Czy któraś z Was jest z woj. łódzkiego? Konkretniej z okolic sieradza-zduńskiej woli ?

1. Na początku Julka miała moje nazwisko, bo nie mialam skonczonych 18 lat i akcie urodzenia miala wpisane tylko imie ojca, ale po 5 msc jak skonczylam 18 lat pojechalismy jej zmienic nazwisko na nazwisko ojca.
2. a co do rzeczy do pierwsze spioszki dostalam od przyjaciółki jak dowiedziała się o ciąży to tak od ok 4 miesiaca zaczelismy kupowac wszystko :) :-):-)

1. Mój Dennis ma nazwisko ojca, ale my jesteśmy już prawie 5 lat razem
2. Ją pierwszy gruszek kupiłam w 20 tyg. jak dowiedziałam się że będzie chłopiec... wcześniej bałam się że zapisze coś sue stanie.

1. Na początku Julka miała moje nazwisko, bo nie mialam skonczonych 18 lat i akcie urodzenia miala wpisane tylko imie ojca,
U mnie dokładnie tak samo. Na akcie urodzenia mam wpisane tylko imię ojca. I nic nie zmieniałam w tej sprawie
2.Ubranka zaczęłam gromadzić właśnie około 6 mc. Nie oszukujmy się- do kupienia jest naprawdę dużo, gdybym miała kupować wszystko na RAZ nie dałabym rady finansowo :-)

Aha, i z łódzkiego jestem JA, ale nie ta okolica :-)

reklama
Misiactwo Witaj ...tu zawsze mozna sie wygadac ;)

Quincy Moja Natalka ma moje nazwisko ...i szczerze po 18nastce nie mialam czasu isc do urzedu wpisac ojca . ale zostanie prawdopodobnie moje :-)a kupować , ja malo kupowałam ...ale skladałam od ok 20tc ...

Macie dziewczyny link zeby zrobic sobie sygnature / wstawic suwaczki . https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...ycji-postow-cytatow-itd-bez-komentarzy-17297/ wtedy jakos lepiej sie kojarzy

Do góry