reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Dzięki Milenaaaa ;-)

Suwaczki uświadomiły mnie że juz troche ciąży za mna o_O
I że poród sie zbliza, a tego sie boje jak cholera -,-

QUINCY, dokładnie, wszystko będzie dobrze :-) Czego tu się bać? Przywitasz swoje maleństwo, a na ból zawsze jest lekarstwo (znieczulenie)

Ja niestety nie należę do zbyt bogatych i na znieczulenie nie będzie mnie stać.. Więc muszę się męczyć. W dodatku słyszałam że na porodówce w ZDW nie mozna np podczas porodu wybrac sobie pozycji, tylko fotel... A to podobno nie ułatwia sprawy..

quincy- podobno im spokojniej odchodzisz do porodu tym ból mniejszy....nastawienie dużo daje....Ją urodziłam przez 13h bez znieczulenia i poród byl kleszczowy i przeżyłam...i ci lepsze chce to przeżyć jeszcze raz i mieć córkę

Ja również do bogatych nie należę. Ale rodziłam w łódzkiej Matce Polce, skąd do Sieradza blisko. Tam znieczulenie zewnątrzoponowe jest nieodpłatne. Przez całą pierwszą fazę porodu czytałam książkę, z nudów. Nie bolało mnie zupełnie nic. A kiedy było już PO, stwierdziłam, że jak tak ma poród wyglądać, to ja mogę rodzić codziennie :-)

Możliwe. Pozytywne myślenie zawsze daje pozytywne skutki, podobno ;p

Ja bym chciała syneczka, jakoś tak chciałabym wychować chociaż jednego faceta na tym globie tak, żeby wiedział że kobiet się nie rani..
Poza tym, przerażają mnie w działach dziecięcych ciuszki dla dziewczynek... wszystkie odcienie różu, cekiny, motylki i kwiatki.. Nie wiem w co córcię ubiorę jak mi się trafi ;-)

Właśnie - miałyście jakieś "przeczucia" że synek/córka ? W którym tyg poznałyście płeć ?

Misiactwo - zazdroszczę takiego porodu ;-) Ja niestety martwię się, że nie zdążę dojechać do łodzi.. A w Sieradzu to za żadne skarby rodzić nie chcę ;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Misiactwo- ją za drogim razem też wezmę znieczulenie...nie ma co się katowac...u mnie na szczęście wszystko co związane z porodem jest darmowe..np. poród w wodzie , znieczulenia itp.

quincy-Ją początku czułam że to chłopak ale chciałam córkę a płeć poznałam w 20 tyg. i 5 dniu ciąży

Ostatnia edycja:
Do góry