reklama
Ja niestety nie należę do zbyt bogatych i na znieczulenie nie będzie mnie stać.. Więc muszę się męczyć. W dodatku słyszałam że na porodówce w ZDW nie mozna np podczas porodu wybrac sobie pozycji, tylko fotel... A to podobno nie ułatwia sprawy..
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
quincy- podobno im spokojniej odchodzisz do porodu tym ból mniejszy....nastawienie dużo daje....Ją urodziłam przez 13h bez znieczulenia i poród byl kleszczowy i przeżyłam...i ci lepsze chce to przeżyć jeszcze raz i mieć córkę
Misiactwo
Fanka BB :)
Ja również do bogatych nie należę. Ale rodziłam w łódzkiej Matce Polce, skąd do Sieradza blisko. Tam znieczulenie zewnątrzoponowe jest nieodpłatne. Przez całą pierwszą fazę porodu czytałam książkę, z nudów. Nie bolało mnie zupełnie nic. A kiedy było już PO, stwierdziłam, że jak tak ma poród wyglądać, to ja mogę rodzić codziennie :-)
Możliwe. Pozytywne myślenie zawsze daje pozytywne skutki, podobno ;p
Ja bym chciała syneczka, jakoś tak chciałabym wychować chociaż jednego faceta na tym globie tak, żeby wiedział że kobiet się nie rani..
Poza tym, przerażają mnie w działach dziecięcych ciuszki dla dziewczynek... wszystkie odcienie różu, cekiny, motylki i kwiatki.. Nie wiem w co córcię ubiorę jak mi się trafi ;-)
Właśnie - miałyście jakieś "przeczucia" że synek/córka ? W którym tyg poznałyście płeć ?
Misiactwo - zazdroszczę takiego porodu ;-) Ja niestety martwię się, że nie zdążę dojechać do łodzi.. A w Sieradzu to za żadne skarby rodzić nie chcę ;p
Ja bym chciała syneczka, jakoś tak chciałabym wychować chociaż jednego faceta na tym globie tak, żeby wiedział że kobiet się nie rani..
Poza tym, przerażają mnie w działach dziecięcych ciuszki dla dziewczynek... wszystkie odcienie różu, cekiny, motylki i kwiatki.. Nie wiem w co córcię ubiorę jak mi się trafi ;-)
Właśnie - miałyście jakieś "przeczucia" że synek/córka ? W którym tyg poznałyście płeć ?
Misiactwo - zazdroszczę takiego porodu ;-) Ja niestety martwię się, że nie zdążę dojechać do łodzi.. A w Sieradzu to za żadne skarby rodzić nie chcę ;p
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Misiactwo- ją za drogim razem też wezmę znieczulenie...nie ma co się katowac...u mnie na szczęście wszystko co związane z porodem jest darmowe..np. poród w wodzie , znieczulenia itp.
quincy-Ją początku czułam że to chłopak ale chciałam córkę a płeć poznałam w 20 tyg. i 5 dniu ciąży
quincy-Ją początku czułam że to chłopak ale chciałam córkę a płeć poznałam w 20 tyg. i 5 dniu ciąży
Ostatnia edycja: