reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hej ja tez jestem mloda mama.
wchodzilam na to forum w 2011 roku, pozniej brak czasu itd.
przypomnialam sobie o was i dzisiaj sie tu jakos dostalam.

moj synek skonczy w lutym 2 latka. ja obecnie studiuje na pierwszym roku, przy synku pomagaja mi rodzice z ktorymi tez mieszkam :))

reklama
Dominisia K. napewno jest madrzejszy skoro z nim jestes :):-)
23may do mojej tez mowia ze grubasek, 7 kg prawie ma, ale zawsze dodaja ze jak zacznie biegac to wszystkie faldeczki zejda, no zobaczymy :D
Inka juz nie dlugo a przytulisz malenstwo :)) Jejku, ja ponad 10 miesiecy temu dowiedzialam sie o ciazy, jak to szybko leci...

Moja Nikola co chwile ma piesci w buzi. Nauczyla sie i co chwile je pcha.
Umarl mi dzis piesek. Wynudzilam ja od rodzicow jak mialam 3 latka..

EDIT: Inka tez slyszalam o pepsi.Jak zgaga to wloski rosna ponoc!! :D Ja nie mialam i moja sie prawie lysa urodzila haha :D
VeronicaMelania witam sie serdecznie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
23may tatuś maleństwa uparł się na imię Miron a mnie i rodzince także się podoba, wyjątkowe jest, u nas w rodzinie dużo osób nosi imiona mało spotykane :))) Mam jeszcze jedno pytanko, może Ty też tak miałaś lub ktoś jeszcze.. kilka dni temu zauważyłam na bieliźnie dużo białej, gęstej, bezzapachowej wydzieliny no i od tego czasu się tak utrzymuje szczególnie najwięcej jest jej rano kiedy się obudzę, nic mnie nie piecze, żaden świąd ani nic temu nie towarzyszy, co chyba normalne prawda???

Ostatnia edycja:
Ale wszystkie dzieciaczki urocze:)

Milena uważaj na zbyt wczesne sadzanie ale tak jak Ty podpierasz Natalkę jest ok też tak robiłam bo podobno może to powodować u dziewczynek tyłozgięcie macicy. Ale Ty ok uczysz ją siedzenia mówię o takim co dziecko jeszcze się nie wyrywa do siedzenia bo i widziałam dzieci które ładnie siedziały jak były takie jak Natalka:)
Powiem Ci szczerze że dziewczyną będzie ciężko wrócić jest tu wiele młodych mam które mają niemowlaczki albo są w ciąży a my mamy 2-3 latki i dalej więc tak ciężko wbić nam się w temat to wszystko przeżyłyśmy a WY tym żyjecie nie wiem czy wrócą ale też nie chcę za nie mówić...

Papitka
moi też czasami świrowali ale Twoja mama przesadza;/

Dominika ja bym się postawiła co to ma być;/

Inka
1. raczej nie dają skierowania. Ja miałam termin na 28, 2 powiedzieli mi na izbie żebym liczyła ruchy i była czujna jeśli nic nie będzie to mam przyjść 7 na wywołanie ale akcja zaczęła się 4:)
2. mi z zalecenia lekarki po stosunku zaczęły się skurcze i to mocne (oczywiście nie uświadomiłam sobie co to) brzuch twardy, ale przeczekałam dzień i się uspokoiło, 4 rano zaczął mi odchodzić czop śluzowy tzw. korek i po tym o 18 urodziłam ale mi przebijali pęcherz boi i tak po terminie byłam, ale często wody odchodzą
3. Hmm nie wiem czy w państwowym szpitalu możesz sobie tak zażyczyć w sumie wątpię... Mnie przyjął facet i był super delikatny jak pani ordynator wsadziłą mi rękę i przebiła pęcherz myślałam że mam jej rękę w gardle. od tego czasu tylko do facetów chodzę. Ja przyszłam na oddział koło 13 zjadłam obiad, poszłam na trakt dostałam zastrzyk i zaczęło się rozkręcać ale nie bolało skakałam sobie na piłce przed 16 zrobiło min się nie dobrze, po 16 położyłam się na łóżko i zaczęło już boleć potem parte i o 18 urodziłam
4 to dziewczyny napisały
5. W Polsce nie podają tak chętnie znieczulenia. Mi coś podali na rozkęcenie ale nie wiem co to było ale dobre bo szybko się zaczęło:p
6 raczej z Tobą minęły te czasy bo dzieci tylko na karmienie przynoszą, około 2 h leży się na trakcie z dzieckiem żeby mieć was na oku potem do sali.
7 położne Ci powiedzą ale mi kazali od razu próbować żeby zaczęła się produkcja mleka
8 jak ok to laski wychodziły po 2-3 dniach teraz w grudniu szwagierka po CC wyszła po 4 dniach

Ja na zgagę piłam mleko:) Mówi się że dziecko włoski ma:p U mnie i u szwagierki się sprawdziło miałyśmy strasznie włochate dzieci:p

VeronicaMelani
a witaj:) Przypominam żeby nie pisać posta pod postem jeśli nie minęła godzina i nikt nie napisał. Proszę używać opcji edycji...

JA dzisiaj z uczelni wróciłam uff jeszcze jeden zjazd w tym miesiącu. Ale zostawiłam mojego Greya na auli bozia mnie pokarała za czytanie na wykładzie.... Ale jestem zła dobrze że koleżanka jeszcze była i ją wzięła mam nadzieje na odesłanie bardzo szybkie.
W ogóle muszę iść jutro i wepchać się w kolejkę do mojego gina bo mam na 13 lutego a z tego co sobie policzyłam to akurat @;/ A nie mogę później bo mam ostatni blistek... Muszę im dobrą bajerę puścić bo mój niechętnie bierze ponad program:p
A D dzisiaj dobra buhahahah padłam szwagierka przebiera K więc on golusieńki D tak patrzy patrzy na ptaszka i nagle co to jest ze zblazowaną miną buhahahah to jej odpowiadam że chłopcy mają coś takiego do sikania a ta rękę pod brodę i i się po niej głaszcze "Nie możliwe" Buahahhaha jej mina bezcenna:p

Dominisia123 współczuję. A wiem coś o tym bo mój teść też zawsze miał w d...e co do niego mówiłam i robił wszystko na odwrót przy Oliwii:wściekła/y: Na szczęście od jakichś 2 lat nie utrzymujemy z nim kontaktów ( zastanawiam się czy wie o istnieniu Damiana). A teściowa jest spoko.
Alutka20 szybko się zapomina, że nie tak dawno nasze szkraby też były takie malutkie:biggrin2:
23may jak byś musiała to byś się przyzwyczaiła do takiego maluszka;-)hehe. A Małej nie zmuszaj, przejdzie jej a tak tylko się jeszcze bardziej zniechęci.
Happymum dzięki
Inka_18 co do zgagi nie pomogę bo mnie to ominęło. A jeśli chodzi o wydzielinę to ja tak miałam przez prawie całą ciąże i było wszystko ok. No bo na odchodzący czop to za wcześnie jest.
VeronicaMelania witaj
Paulina12 to pewnie przywiązana byłaś do psiaka skoro tak długo go miałaś... przykro mi:-(

inka ja miałam zgage od drugiego trymestru dosłownie co wieczór piłam mleko i przechodziło żadnych proszków na to nie brałam tylko mleko.
kasiek moja nawet wczoraj się obraziła że jak byłam w szkole mój A przyszedł ze swoją mamą i zabrali małego do siebie na troche a mieszkają przez ulice dosłownie. A jak wróciłam ze sql to sie już nie odzywała. Ja nie wiem czego ona chce już mnie to wkurza bo nie wiem co moge a czego nie. W ogóle to rano zaspałam do sql a ona ze moge nie iść jak mam wszystko zaliczone a to po to zeby nie musiały obie z siostrą ganiać za Kubą. Jak go któraś na ręce weźmie to od razu idź do taty idź do mamy i to po minucie zmęczone i jeszcze powie takie uroki.

Kubuś teraz śmiga i gada mama i ble ble haha:-D

Kasiek Moja Natka powoli rwie sie do siedzenia . Jak ją posadzę na kolanka tak na pół leżąco . to złapie moją ręke i siedzi :-) Kilka razy na dzień ją sadzam bo lubi łobuz ;-)
Inka Niestety nie pomogę bo zgaga mi nie dokuczała, a mała kilka włosów ma ;) Mi zresztą mało co w ciąży dokuczało ;) Ja miałam na sam koniec upławy , niestety była to jakaś infekcja . Więc wspomnij o tym gin .

Byłam u lekarza kartę wyciągnąć na szczepienie na 11;10 oj będzie WYK. I Babcia się śmieje że Natka to ''mami cycuś'' ...Zaden wnuk jej nie płakał a Natka płacze ... w dodatku płacze i woła MA..MA :-):-):-) ... po kimś to ma , ja tez byłam MAMI CYCEM :p

a i prawdopodobnie w okolicach wakacji polece z Natką do siostry - irlandii ;)

Ostatnia edycja:
Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedzi :-) Nie mogę uwierzyć że poród już tak blisko.. mam wrażenie jakbym zatrzymała się na 14 tygodniu a to już 31 :D

Macie może jakieś sposoby na zgagę? Wczoraj wieczorem mnie złapało i dziś znów to samo :-(

Mi tylko manti i landryny pomagały.

w drugiej ciązy mialam caly II i III trymestr. boooosz jak pieklo. w pierwszej ciązy zadnych nieodgodnosci nie mialam. no chyba ze ograniczona sprawnosc fizyczna.

VeronicaMelania czeee :)

Papitaka ale ocb?? ze ten twoj A nie moze Kuby brac? bo twoja mama nie zyczy sobie? czy co??

My wczoraj przemeblowanie robilismy. :) Ł sie przynajmniej nie nudził, glupie pomyslt do glowy nei przychodziły :) a i pokoj chlopcow jasnejszy :)

Potem musze do kuzynki isc.

aaaa i w lipcu jade do Torunia z chlopcami na 5 dni :) do instytuty terapeutycznego :) i akurat termin byl ktory chcialam :) tylko teraz musze uzbierac kwote mi brakującą.

reklama
witam ;)

inka- mi pomagało mleko i migdaly

VeronicaMelania- witam :)

Dziewczyny przepraszam że nie odpisuje wszystkim ale jakoś nie mogę tego ogarnąć....

Mam do was pytanie...gdybyście mogły wybrać...zostać w domu przywrócić do pracy co byście zrobiły? finansowo jak zostanę w domu będę miała jakieś 50 funtów mniej w miesiącu więc niewielką różnica...

Ostatnia edycja:
Do góry