reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

happymum20 nie strasz moj mały jak dotąd przesypia całe noce i mam nadzieje że już tak zostanie;p

Dziewczyny a może zaczniemy jakis nowy temat, nie było mnie tu od początku więc nie wiem czy rozmawiałyście o tym szczególnie mamusie które rodziły naturalnie czy zdecydowałby się na drugi poród naturalny czy jednak cesarka??;)

Ostatnia edycja:
reklama
Alitka ja dwa razy rodzilam naturalnie. Pierwszy raz to byla katorga dla mnie.Fakt ze final cudowny, ale skorcze parte mialam 12 godzin, mdlalam z wyczerpania, F urodzil sie w zamartwicy, potem sie okazalo ze on autyzm ma. No ale jak sie dowiedzialam o tym autyzmie bylam w drugiej ciązy. dziec najpierw byl ulozony posladkowo, ale lekarz stwierdził ze w sumie.. zwezającej sie miednicy niemam, ciąza druga, druga zywa wiec raczej na cesarke sie nie zakwalifikuje.. chyba ze coś by sie dzialo. Dziec w ostatnich tygodniach sie odwrocil lebkiem w doł.. i rodzilam naturalnie. tylko niecale dwie godziny parcia. Ale porwal mnie tragicznie + nacinana bylam.

po pierwszym porodzie dochodzilam do siebie fizycznie ponad 3 miesiące. Na bliznie porobily mi sie stany zapalne, blizna sie rozchodzila, bolal mnie caly tylek, o siadaniu marzylam cale lato ( urodzilam w kwietniu.) kazda wizyta w lazience a u mnie lzy..

po drugim porodzie 2 godziny po porodzie fruwalam jak motyl. troszke mnie ciągnela rana wieczorami, ale nic mi nie dolegalo. w sumie nie moglo.. w domu czekał nadpobudliwy 4 latek, u ktorego byla tylko MAMA.. nikt wiecej sie nie liczyl.

jesli by sie przytrafilo 3 dziecie to byle ktoredy by sie nie urodzilo.. wazne jest zebym ja szybko do siebie doszla fizycznie.

alutka20 ja narazie nie myśle o żadnym, przez najbliższe 10 lat myślec nie chce ;D

dziewczyny jest dziś jakis fajny film w tv, bo dość mam już oglądania wieczorami ' Dora poznaje świat':-):-):-)

23may nie mam pojęcia, wiem że są skoki narciarskie a u mnie w domku nikt nie przepuści;p

Ja o następnym dzieciątku myśle za ok 4 lata;p a rodziłam naturalnie na całe szczęście;)

Mój poród jak na pierwsze dziecko nie był najdłuższy 11h ale najgorsze ostatnie 2h reszta do przeżycia, pierwszych skurczy dostałam około 3 w nocy ale takie bardzo nieregularne, około 7 rano były to już takie mnie więcej w równych odstępach czasu i do szpitala pojechałam o 8.30 kiedy skurcze miałam co niecałe 3 minuty, zawsze wcześniej mowiłam sobie że chce wytrzymać jak najdłużej w domu bo nienawidze szpitali, kiedy przyjechałam miałam juz rozwarcie na 6, wszystko przebiegało ok tylko lekarze zaczeli się martwić że mały nie schodzi wogóle w dół około 13 bo 1,5h prawdziwej męki przyszło do mnie dwoch lekarzy i oświadczyli mi że będzie cesarka bo nie wiadomo czemu mały nie pcha się w dół, wtedy byłam szczęśliwa ta wiadomościa bo naprawdę już nie dawałam rady, no i pojawił się następny lekarz który stwierdził,że mam przeć mimo że dziecko nie schodzi i że może wtedy ruszy i faktycznie z pomocą tego lekarza o 14.15 urodził się mój synek, taki mały wielki cudzik;) i jak się okazało przyczyną problemu była pępowinka która owinęła się mu wokół nóżki i blokowała mu zejście, będę temu lekarzowi wdzięczna do końca życia że mnie uratował od tej cesarki, porównując siebie jak za dwie godziny po porodzie sobie normalnie chodziłam a kobiety które leżały po cesarce masakra ;) więc mimo bólu i wielkiego wysiłku jeśli nie miałabym wskazań medycznych do cesarki nigdy bym się na nią nie zdecydowała:)

Ostatnia edycja:
moje dzieciatko chore Czekamy na wizyte u lekarza, narazie panie nie odbieraja telefonu zeby sie zapisac. Katarek, kaszel w nocy i straszny spadek apetytu, juz wczesniej nie chciala mi jesc na normalnie co trzy godziny ale jadla chetnie po 4 godzinach 130ml a teraz wrecz wpycham jej w buzie po 6 godzinach ona po 10min poczuje ze to mleczko i zje moze 70ml:wściekła/y: moze klocek chce na diete przejsc bo wazy juz z 7kg

A ja mialam cesarskie, i nigdy w zyciu nie bede rodzic naturalnie mimo ze nie czulam bolu porodu SN. Po cc najgorsza rzecza jaka moze byc to pierwsze pionizowanie. Bolalo strasznie, lzy pociekly ale potem juz bylo dobrze ;-)

EDIT: dziecie planuje za jakies 4 lata, jak skoncze LO

Hej
Pisałam, że zasypianie u nas nie wygląda za ciekawie a wczoraj po kąpieli to tatuś nakarmił Damiana, odłożył do łóżeczka i powiedział, że pora spać... I Mały bez wiercenia, kręcenia i płaczu ładnie zasnął w jedną minutę:szok:

I oczywiście muszę pochwalić mojego małego skarba bo zaczął sam siadać:-D Leży na pleckach, przewraca się na bok i podpierając się na rączce siada:-D ale jak się nie podpiera to traci równowagę i się przewraca jeszcze

23may dziękuję bardzo
Alutka20 ja nie planuję więcej dzieci ale gdyby już się trafiło to wolałabym rodzić naturalnie. Tak też rodziłam 2 razy a cesarka jakoś mnie przeraża. Pierwszy poród od pojawienia się jakichkolwiek skurczy trwał 3,5h a drugi 3h. Po jednym jak i drugim porodzie po 2h śmigałam po porodówce jak terminator hehe.Więc, jak przyjaciółka się śmiała- tylko rodzić powinnam:rofl2:
Paulina12 dużo zdrówka dla Nikoli

Załączniki

• IMG_2542.jpg
    IMG_2542.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_2543.jpg
    IMG_2543.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
RenataT Skurcze parte tyle godz ...bidulka .;//

Ja nie planuje 2-go bobo ;)
Ale jak już, rodziła bym SN .
Mój poród , skurcze od ok 18:30-19 ...i od razu regularne co 7 min ... o godzinie ok 20 skurcze były już co 3-4min . ...wiec szpital...z 2cm rozwarciem chodziłam już jakiś czas i z takim zajechałam do szpitala ;-)
I okres porodu ok : Chodziłam po porodówce , leżałam , siedziałam , a najwięcej klęczałam oparta o sofę - to mi pomagało ;p ok godziny 00:00 rozwarcie dopiero na 3cm . II okres 10 min . Parłam na 4 czy 5 skurczach i malutka była z nami :) ... Przez małe rozwarcie zostałam nacięta .

Zdecydowanie jestem za porodem SN .

Moja Natka niejadek :-( Nie chce Cyca , w sumie nic nie chce . Przy cycku wygina sie w literę ''C''

Dziewczyny jeśli chodzi o poród to mój bull dosyć ciężki...w czwartek 12.04 o 14 już miałam skurcze co p minut 14 h non stóp skurcze i bóle krzyżowe... o 4 rano małemu zaczęło zwalniać serduszko... więc stwierdzili że poród będzie kleszczowy , po pomieszczeniu jeszcze cieśli mnie na 10 cm . małego szczęścia urodziłam w piątek 13.04. Jak tylko podali mi go to zaczęłam ze zmęczenia. wszystko odbyło się bez znieczulenia. po porodzie doszła do siebie w ciągu 2 tygodni.

mimo wszystko następnym razem też chce rodzic naturalnie

Tą noc byłą trochę lepsza mały obudził się tylko raz i udało go się szybko uspokoić
Paulina- zdrowka dla córeczki

Hej dziewuszki;)
Wczoraj chcialam napisac ale neta mi wcielo;)
U mnie jakos leci, mala skacze ciągle;) ruchliwa bardzo jest;) wczoraj chyba raczke wypychala w jednym miejscu ciagle;)

Ja tez szykuje sie na porod naturalny ale w wodzie, bo tutaj mam taka mozliwosc. Mam nadzieje ze jakos dam rade hehe i ze Pyśka nie bedzie sie rodzic z raczka przy glowce, bo na kazdym usg raczka byla przy glowce i moj brat sie tak rodzil i 3razy go wpychali zeby nie lamac reki mu, i w koncu przy kolejnym parciu szedl bez reki to go szybko wyciagneli;)

Aa wlasnie mialam wkleic linka z wózkiem jaki dostalismy od siostry T. Ze spacerowki nie bede korzystac bo bede chciala kupic taka podobna do tej co kiedys Milena linka wysylala;)
Chicco Trio Tour 4 3w1

Ktoras z was wspominala o tym ze jest duzo nowych mamusiek, z czego sie bardzo ciesze ale te "stare" cos sobie odpuscily.. zostala tylko Renata, Kasiek czasem Wampi wpadnie no i nie moge pominac Mileny i Papitki;))))

Asik slodki chlopaczek;D
Teraz kazde dziecko od małego skomputeryzowane heheh laptopy, telefony;D fajnie to wyglada jak taki mały człowiek zajmuje sie takimi rzeczami;D

reklama
Do góry