reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Nikola ma gardlo czysciutkie, jedynie co katar. Kaszle dlatego ze moze ten katar jej splywa i bidocek nie moze sobie poradzic.

Na moja ciąże chyba najgorzej zareagowaly baby na wsi hahaha :-) mialy frajde bo rok wczesniej urodzila moja kolezanka ktora jest odemnie starsza o rok, wiec wsumie urodzilysmy w tym samym wieku tyle ze ja rok pozniej. Skonczyly im sie tematy z nia to zaczeli gadac o mnie.. Tyle rzeczy sie o sobie dowiedzialam ze szok. A tak na powaznie to z moim tata bylo najgorzej, dwa miesiace sie nie oddzywal. A teraz zakochany we wnuczce.

Milena chyba nie jestem w temacie. Co nie tak z bratem??

reklama
Paulina12 to dobrze że małej nic nie jest takiego, katar jej odciagaj co chwile to jej przejdzie. Dobre są kropelki Otrivin, Julce po nich zaraz przechodzi ;) A co do bab na wsi to hmm skąd ja to znam haha, ale tzreba je miec w dupie, u mniej w sumie źle nie było ;/

Dominisia123 jak dla mnie zbyt drastyczne, nagle zostawić mała na tydzien bez mamy i cyca , może spróboj ją stopniowo odzwyczaić ? albo podaj mleko w butelce w porze cyca?

Ostatnia edycja:
dominisia-jak będzie musiał to radę da :)
Dziewczyny prawda jest taka że 16 też może być wspaniała matka, ją miałam niecałe 20 jak urodziłam mój P. też od początku sądziliśmy sobie świetnie...wiadomo były też gorsze chwilę ale nkit nam nie pomaga sami wychowujemy synka, z teściowa został tylko raz. Uważam jestem dobra matka, mój P. jest świetnym ojcem. Dennisowi niczego nie brakuje tym bardziej miłości

Mój brat był w ZK 1,5roku ....
nie patrzy na to ze dziecko w domu...
w nocy np oglada głośno tv czy słucha muzyki ...jakby na złość robił

Witajcie;-)
Mam chwile poki Bartek zajal sie klockami, siedzi uklada i wcina drozdzowke. Noc mielismy tragiczna wstal o 1.30 zasnal po 4, nie wyrabiam juz i tak od pazdziernika:wściekła/y:
Magda fajny wozek, jeden z najwiekszych wydatkow macie z glowy;-)mi sie Weronika podoba;-)
Happy ludzie zawsze gadali i beda gadac, ja urodzilam majac 22 lat i 5 mies u mnie w rodzinie bylam jedna z tych ktora dosc wczesnie ur dziecko, gadania bylo co nie miara
Paulina, i tak Twoj ojciec w miare zareagowal, moj gdy sie dowiedzial byl sajgon nie odzywal sie nawet gdy urodzilam, w ciazy przelezalam miesiac w szpitalu i razu mnie nie odwiedzil nawet nie zadzwonil. Na swieta bylismy tam bo tak wypada ale ja niecierpie tam jezdzic, co prawda ojciec za malym przepada opowiada ludziom jaki fajny ale widac ze jeszcze jest na mnie zly a zaszlam w ciaze na 3 roku studiow, urodzilam juz po. Co do przeziebienia malej nie pomoge moj odpukac jeszcze nawet kataru nie mial
Milena wspolczuje moze postaraj sie z nim porozmawiac:sorry2:
Co do kolejnych dzieci my nie planujemy jakis czas temu gdy wspominalam Ł ze moze za kilka lat od razu wyglaszal mowe nie ma i koniec potrafil nawet powiedziec ze 2 jak juz bede miala z innym bo on absolutnie nie chce wiecej dzeci. Mi tez w sumie to pasuje nie chce znowu lezec w ciazy jak nie w domu to w szpitalu i przechodzic takiego porodu.

23may tylko, że Ona wymusza. nie, że jest głodna, tylko chce sobie pogryźć, a mnie to już trochę męczy, jak o 2 w nocy chciałabym już spać, a Ona gryzie.. albo udaje, że zasypia i zaczyna gryźć i ciągnąć.. a ja nie umiem Jej odmówić, bo płacze jak nie dostanie. a jak zostaje z K. to nie pamięta o cycku.. więc może jakby posiedziała bez cycka dłużej niż kilka godzin to by zupełnie zapomniała..
Milenaaaa to nie ciekawie masz.. ale z takimi ludźmi zazwyczaj rozmowa nic nie daje. złośliwce.. a im niech ktoś na złość zrobi..

RenataT Skurcze parte tyle godz ...bidulka .;//
''

eeeeee dalam rade. chociaz jak F byl mniejszy to nawet balam sie myslec o drugiej ciązy.. o drugim porodzie.

Happy ja skorcze takie pierwsze mocne dostalam w soboote po poludniu. mielismy isc z Ł na wesele do mojej przyjaciolki wtedy ( obrazila sie chyba na mnie ze na jej slubie nie bylam.. a ja w ten dzien mialam pierwszy termin z USG ). caly dzien kiepsko sie czulam. noc z soboty na niedziele to cala chodzona byla.Skorcze dosyc bolesna.. i zraz co 7,5,3 min potem troszke przestawalo.. potem co 5 min, co 7 , co 10..
poniedzialek dosyc znosny.. mniej skurczowy. tak do godziny 17. No i ok tej 17 zaczely sie skorcze takie juz bolesne. ok 21 Ł zadzwonil z pracy po karetke bo mi czop odchodzil. Ja non stop z tymi bolesnymi skurczami. cala noc pod ktg, skorcze jak tatry a rozwarcia zero. we wtorek rano badanie.. rozwarcie na 2 palce o 12 wody odeszły a Filip sie urodzil o 23.15.

Happy ja tez kilka razy slyszalam ze tak mlodo urodzilam. z tym ze niektorzy sie upierają ze ja mam teraz moze 22 lata. no w porywach 24. Jak bylam w ciązy z O to niektorzy twierdzili ze ja pelnoletnia na pewno nie jestem.A jeszcze jak Filip mamo powiedzial to wogole szok. Jakby to ich kurde bolalo. Ani nikogo z tych ubolewających nad moją "skonczoną mlodoscia'' nie prosilam o pieniadze, o pomoc w wychowaniu no ale pobiadolic trzeba. I wlasnie jak piszecie. najwiecej do powiedzenia mają ci ktorzy sami albo mlodo rodzili lub stare bezdzietne panny.

Milena, o 22 cisza nocna. Jak pan brat nie wie o tym to trza kabel od telewizora zabrac. jak nadal nie bedzie rozumial to go tym kablem.. ;)

A co do matek emerytek :) ktora to napisala?? 25 lat?? jeeeeeeeeeeeeeeeeeezu dzieciaku kiedy ja tyle mialam.. hahaha ja to juz wapniak jestem :)

Maaaatko co za pogoda. Wczoraj slonecznie cieplutko. dziś rano wstaje a tu snieg. i na co?? nikt nie zapraszał. ale temp. na + to wszedzie bloto ;/

Z nim rozmowa nic nie da .
A co do straszenia policją , powiem krótko ... nie chce być zastraszona że '' dostanę po mordzie '' . Tacy ludzie maja lepkie ręce a w głowie pustka. 25lat ma, 1.5roku w ZK . A dalej głupi jak przed zamknięciem . Wychodząc na przepustkę ( zakład pół otwarty ) chlanie itd ... aaa Szkoda gadać . będzie trzeba będę dzwonić tym bardziej ze 15go mama jedzie na radioterapie i ja nie będę się użerać . Jak wróci do ZK to może wtedy czegoś sie nauczy . nie ważne ;)

RenataT Dla dzieciaka wszystko ;) Nie powiem bo teraz bym się załamała jak bym zaszła w ciąże - oczywiście ze względu na poród , choć miałam chyba lekki poród :)

U mnie pogoda bleee . Śniegu po kolana już kilka dni .. a dziś wiaaatr okroooooopny . Dobrze że z Natką siedze w domku . Nie wychodzę nigdzie bo w poniedziałek na szczepienie , i nie chce żeby ją gdzieś zawiało

reklama
Milena jej, wspolczuje takiego brata. Ja rodzenstwa niestety nie mam, chociaz bardzo bym chciala ale teraz juz nie ma na to szans. Jak dalej taki bedzie to zamknij sie w pokoju i zadzwon na policje. Tak zeby sie nie spodziewal. Ja bym tak zrobila ale napewno jakby moj ze mna byl bo przeciez takiemu to nie wiadomo co do glowy przyjdzie.

Anula czyli nocki takie same? Nam sie przerwy naszczescie wydluzaja i moge powiedziec ze chodze wyspana

Dominisia
nie wiem jak to jest karmic piersia, ale skoro Wiki zapomina o cycu przy tacie to moze tak sprobuj, a w razie czego badz przy telefonie :) Ja przed porodem nie chcialam karmic piersia, sama nie wiem dlaczego. Po porodzie tez. Zaczelam zazywac bromergon na zatrzymanie laktacji, a po dwoch tygodniach plulam sobie w twarz. Ale niestety do piersi juz nie moglam przystawic przez ten bromergon.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry