reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

malenstwo wspolczuje nocek! mam nadzieje ze Jasiowi minie, pojecia nie mam po czym takie kupki. dawalas mu cos nowego do jedzenia?
Malenstwo a moze ty coś nowego zjadlas ze Jas tak cierpi??

maleństwo- moze faktycznie tak ja Pepitkaa mówi spróbuj espumisanu mojemu Szymusiowi tylko to stosowałam kiedy bolał go brzuszek i zawsze pomagało;p

maleństwo spróbuj może infakol dla mojego P pomagało i działało dość szybko anie kosztuje dużo

jestesmy w domu. bylam z jasiem w szpitalu na dwa dni. robili mu badania podejrzewali zapalenie ukladu moczowego. ale krew mocz czysto. kazala mi odstawic wit D bo ma duzy poziom wapnia. ma skierowanie do gastrologa na dodatkowe badania.
ale prawdopodobnie to zabkowanie. kupilam masc i jest lepiej. jedna noc w szpitalu spal az 6 godzin alwe to jednorazowo. podejrzewanej przepukliny pachwinowej tez nie ma. duzo osob w szpitalu mowilo ze strasznie silny jest i w dodatku mocno potrafi kiedy trzeba sztywno trzymac główkę i prosto plecy. szybko jak na swoj wiek. juz do siadu się pcha, a czasem prostuje nozki i chce stawac. lekarka mowila by mu na to nie pozwalac bo za wczesnie by siadal.
a co do koliki to mu minela i mu sab simplex pomaga jak juz

śłiczne fotki

My już po n-tej wizycie kontrolnej małemu już przechodzi tylko jeszcze kaszelek mu został ale musimy podawać ambrosol bo mały woli charczeć niż zakaszleć i musimy prowokować kaszel tak to już jest wszystko dobrze.
Nie wiem czy pisałam ze Kubuś zrzucił choinke kilka dni temu i już jej nie mamy. Wczoraj wszystko z pułki ściągnął i zrobił pożądek z moimi ksiązkami i zeszytami haha.

Helloł :) jak mnie dawno tu nie było, no ale cóż święta, wyjazdy-przyjazdy rodzinki ale teraz już wszystko jak to się dzieje ucichło. Dziś byłam na wizycie u gin. leci 29 tc i synek waży już ok.1700g hm mam wrażenie że jak na ten tydzień jest za duży, powiedziała mi że z wyliczeń komputera na podstawie jego wagi termin może wypaść mi wcześniej - nie na 23.03 tylko na 16, miałyście może podobnie że Wasze pociechy tyle ważyły i urodziły się wcześniej czy może jednak urodziły się po terminie?

u mnie był problem że co do tygodnia waga za mała nie za duża.

A ja mialam cesarskie, i nigdy w zyciu nie bede rodzic naturalnie mimo ze nie czulam bolu porodu SN. Po cc najgorsza rzecza jaka moze byc to pierwsze pionizowanie. Bolalo strasznie, lzy pociekly ale potem juz bylo dobrze ;-)

ja chciałabym naturalnie urodzić. zobaczyc jak to jest. pierwsza to cesarka wiec nie wiem jak jest po naturalnym.

dziewczyny cudowne brzuszki ;*

reklama
Happymum20 tak imionko mamy, będzie Maja;) chociaz jak chcialam Weronike, ale nikomu sie nie podoba;P wiec Majuchna bedzie;) ja mówie na nia Pyśka;D
Malenstwo kurcze ale masz siłacza w domu;P Nie pozwalaj mu za szybko byc takim samodzielnym, zeby pozniej jakis problemow zdrowotnych nie mial;)

Malenstwo kurcze ale masz siłacza w domu;P Nie pozwalaj mu za szybko byc takim samodzielnym, zeby pozniej jakis problemow zdrowotnych nie mial;)

staram sie by sam za czesto sie nie podnosil.

hurraaaaaaaa wkońcu od 5 dni kupki nie było a przed chwilą aż dwa papmki napełnił że hej taką kupkę

magda0109 u Nas też miała być Maja, ładne imię ;)

malenstwo20 to ten Twoj chłopak to siłacz mały jest ;D a co do kupek to dobrze że już robi ;)

A u Nas zima na całego , w nocy tak dosypało śniegu że masakra ;/ Julka ma radoche przynajmniej, chociaż strach wychodzic na dwór przy tych grypach ;/

malenstwo- dobrze że mały zrobił kupkę...mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.

Dennis właśnie śpi, więc mam jakieś 2 h spokoju.... biorę się za sprzątanie...
zapowiada mi kolejny nudne popołudnie bo P. w pracy do 23:30

magda- imię śliczne,

Milenaa dlaczego zła?

Wiecie co Wam powiem, mój brat jak byłam w ciazy mówil ze nawet sie na mała nie popatrzy ani nic do niej nie powie, ale nie trzeba bylo długo czekac bo zmiękl odrazu i ciągle sie tylko pyta gdzie Julusia itp, zabiera ja do siebie do pokoju i bawia sie wieczorem. Zmiana o 100 %

u nas najgorzej na ciążę zareagowali tesciowie i jedną siostra mojego P. bo twierdzili że jesteśmy za młodzi, że sobie nie poradzimy a jak się dowiedzieli że to nie byłą wpadka i że chcieliśmy mieć dziecko to mówili że jesteśmy niepoważni ale daliśmy radę, oboje mieliśmy skończone szkoły i stała pracę... mieszkaliśmy już sami...teraz wszyscy się z tym pogodzili ale chyba nadal uważają że za wcześnie. Co jest smieszniejsze Mój P jest najmłodszy...ma dwie siostry...obie urodziły swoich synów jak miały 17 lat

reklama
happymum20 to może się martwili tak z przyzwyczajenia.? ;) ja urodziłam Małą jak nawet 17 lat nie miałam i w porównaniu do moich koleżanek, które urodziły w podobnym czasie uważam, że dobrze sobie radzę.. w sumie to nie jest kwestia wieku, tylko podejścia ;)

ja od kilku dni mam problem, bo Mała nie chce spać do 3.. i bardzo mnie gryzie jak próbuje Jej dać cycka. zęby Jej rosną.. ehh. nie wiem, czy nie zostawić Jej na tydzień z moim chłopakiem, żeby Ją odstawić od cycka.. boję się tylko, czy K. da sobie radę jak Mała zacznie płakać w nocy.. no i czy on się w ogóle do niej obudzi.. a sen to on ma mocny.. co byście zrobiły Dziewczyny.?

Do góry