reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

RenataT- ją wstaje tak wcześnie tylko jak Kevina do szkoły trzeba zaprowadzić bo chodzi na 8:45 a tak wracam do domu ok. 9 to mały prawie zawsze jeszcze śpi bo najczęściej budzi się po 9 najwcześniej to o 8

reklama
Architektura krajobrazu ;) no ja mam 19 lat, rocznikowo 20 , a ty?
O to jesteśmy w tym samym wieku tyle że ja z grudnia. Też zaczęłam na architekturze krajobrazu ale sie przepisałam do liceum bo nie zdałam bo wylądowałam w szpitalu i nie zdażyłam nadrobić i jestem ostatni rok teraz w liceum.
malenstwo oby coś pomogło jasiowi biedaczek musi sie nameczyć kup mu może espumisan na kolki.
Śliczne wszystkie dzieciaczki
happymum ty też haha;D
My już po n-tej wizycie kontrolnej małemu już przechodzi tylko jeszcze kaszelek mu został ale musimy podawać ambrosol bo mały woli charczeć niż zakaszleć i musimy prowokować kaszel tak to już jest wszystko dobrze.
Nie wiem czy pisałam ze Kubuś zrzucił choinke kilka dni temu i już jej nie mamy. Wczoraj wszystko z pułki ściągnął i zrobił pożądek z moimi ksiązkami i zeszytami haha.

Helloł :) jak mnie dawno tu nie było, no ale cóż święta, wyjazdy-przyjazdy rodzinki ale teraz już wszystko jak to się dzieje ucichło. Dziś byłam na wizycie u gin. leci 29 tc i synek waży już ok.1700g hm mam wrażenie że jak na ten tydzień jest za duży, powiedziała mi że z wyliczeń komputera na podstawie jego wagi termin może wypaść mi wcześniej - nie na 23.03 tylko na 16, miałyście może podobnie że Wasze pociechy tyle ważyły i urodziły się wcześniej czy może jednak urodziły się po terminie?

Witam sie z wami noworocznie;)))
My juz znowu w Anglii;/ ehh ta szara rzeczywistosc.. nadrobilam was i witam nowe mamcie;)
Bylam na tym usg 4D, mala zostaje dziewczynka hehe nic jej nie wyroslo;P tak na tym usg sie rzucala ze lekarka nie mogla jej zmierzyc, powiedziala ze ma dlugie nozki. Twarz zakrywala ciagle to raczka, to pepowinka, malpeczka moja malutka;))
Chciala nam tez pani doktor pokazac ze to dziwczynka ale zaczela krzyzowac nozki, a pozniej tak sie odwrocila jakby kleczala;) hehe. Nagrala nam filmik na płyte;)

A swieta to jakos minely, tylko jesc i nic wiecej;) W sylwester u mnie z moim rodzenstwem siedzielismy, ja o 22-30 poszlam na drzemke haha bo juz usypialam na fotelu, obudzili mnie przed polnoca i po 1 poszlam spac dalej, wstalam sobie ok 9 a reszta dopiero o 12 hehe;)

Kurde tak mi sie nie chcialo wracac tutaj, dola mialam jak jechalismy, plakalysmy z mamuska, ehh... noo i coraz czesciej T mowi o powrocie.. w pracy zaczyna sie u niego sypac powoli, a jak mamy tutaj mieszkac tak jak w Pl tzn chodzi mi o normalnie zycie a nie jakies oplywanie w luksusach to wolimy byc z rodzina w PL.. T ma łeb do interesów wiec damy sobie rade.. no ale narazie to czekamy na Majeczke, juz bym chciala zeby byla, to tez jakos lzej mi bedzie, nie bede tak moze tesknic za rodzinka.. aa no i jeszcz w dodatku dzis T poszedl pierwszy dzien do pracy i sie okazalo ze nastepne swieta Bozego Narodzenia spedzimy tutaj, poniewaz urlop na swieta juz zajety jest i caly grudzien nie ma ani juz dnia wolnego..;/ pojedziemy zaraz po Nowym Roku najwyzej.. szkooda noo ale co zrobic, przeciez nie zostawie T samego tutaj i sobie nie polece do PL. Jak niunia sie urodzi to w wakacje [pojedziemy do Pl ja ochrzcic, z tym problemu nie bedzie, juz ammy zalatwione. Jak ksiadz chodzil po koledzie to tato mu wspomnial o tym, a znaja sie bardzo dobrze i powiedzial ze nie ma problemu, o slub nawet nie pytal, tylko czy T to moj przyszly mąż;P;P
Mamy juz wózek dla małej, dostalismy od siostry T, taki 3 w 1, pozniej wkleje linka. Łóżeczko też juz jest, materacyk, karuzelka, leżaczek hehe;) mamunia moja nas niezle zaopatrzyła;) brakuje mi tylko taki drobnostek i mozna rodzic, ale to w marcu paczke moja mama wysle z tymi rzeczami co brakuje;)
Ale sie rozpisałam.. sorka że tak o sobie ale dawno mnie nie było i w ogole:p ;-)

papitka lobuz dopiero sie rozkreca, heh... moja tez jest niezla agentka. mp3 w lodowce, komorka w piekarniku...oczywiscie nie przezyla i jest roztopiona ;-) no i ostatni jej wyskok - szczoteczka w kibelku. takze szykuj sie mama :-p

magda fajnie ze juz masz obmyslony wyjazd do polski i chrzest. ja chrzcilam tutaj. a na kiedy masz termin? u mnie jeszcze wozek zostal do kupienia i kojec, reszte w sumie tez mam. wiadomo jakies *******y ktore rozwalila moja pierworodna, w stylu frida do nosa albo mata :sorry2:

inka18 ja mam termin rowniez na 23.03 ale moja mala wazy 1500 okolo. mysle ze mozesz po prostu miec wieksze dziecko, ale to juz tak pozno ciaza ze raczej waga nie ma wplywu na termin. na poczatku ciazy dzieci sie rozwijaja tak samo, ale pozniej ich waga i wzrost jest sprawa indywidulana, zalezy glownie od genow. a w ogole to jestes w 30.tygodniu, tak jak ja :-p 29. skonczony ;-)

renatat zazdroszcze ze sama posiedzisz ;-)

happymum a do ktorej siedzisz z kevinem jak wroci ze szkoly?

maleństwo- moze faktycznie tak ja Pepitkaa mówi spróbuj espumisanu mojemu Szymusiowi tylko to stosowałam kiedy bolał go brzuszek i zawsze pomagało;p

Pepitkaa wiec widze że nas tu więcej w tym samym wieku, ja też 20 skończyłam 5 stycznia i w tym roku kończę technikum;)

magda0109 i Inka18 jak się czujecie ciąża przebiega Wam pomyślnie??

Herbata na szczescie nie długo bo tylko godzinę, najgorzej jest jak jego mama ma popołudniowe zmiany bo wtedy odbiera go o 23:30...
i weekendy ale daje radę...w końcu to rodzina mojego P w jakiś sensie też moja... i pomoc trzeba

Herbata termin mam na 11go kwietnia, urodziny mojego taty hehe;)) moja wazy 790g aktualnie teraz;) i lekarka mowila ze wsio oki z nia;)
Alutka ja sie czuje dobrze, mam tylko twardnienia brzucha i biore magnez na to. A mala to taka aktywna jest ze hoho;) jak jrchalismy do Anglii to cala droge klulo mnie pod zebrem, bo to jej ulubione miejsce na dodatek scisnieta bidula tyle godz byla;)) noo i teraz duuzo slodkiego wcinam;)))

Herbata właśnie dziś mówiłam mojej gin że to 30 tc ona zaś upiera się przy 29, aaaale może po prostu się kobicie pomyliło ;p Hm myślę że wytrzymamy do tego 23.03, no chyba że aż tak bardzo będzie się Małemu śpieszyło do nas :) Przyznaj się ile waży Ci się? Bo mnie dziś waga pokazała 69kg trochę dużo na poprzedniej wizycie na początku grudnia ważyłam 64, no ale święta były kilka wigili ;D

Alutka20 wszystko w najlepszym porządeczku oprócz upierdliwej niedokrwistości, brałam już tardyferon po tym nie podskoczyło, teraz skończył się sorbifer też żadnej podwyżki i wracamy do tardyferonu x 2 opakowania, mówiła mi że żelazo się normalnie przyswaja tylko Mironek wszystko wciąga a ja po prostu muszę to uzupełniać. I ze mną i z Małym wszystko ok:-)

reklama
Do góry