reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiek A no jak trzeba to trzeba . :-)

A moja smoczka nie chcę i już :D Nawet nie spróbuje possać :-D Dasz do buzi i od razu wypluję .

DZiś P idzie z Przyszłą chrzestną Natalki do księdza .

reklama
Hej dzisiaj wprowadzam pomalutku mleko nastepne i w dodatku całkiem sie pogubiłam chyba za późno zaczełam podawać gluten bo dopiero teraz. Wsypuje mu te pół łyzeczki do zupki jak mu gotuje a pisze że w 7 miesiącu do zupki powinnam zacząć co drugi dzień żółtko a do mleka kaszke glutenową. Pogubiłam sie totalnie. Chyba po prostu bede normalnie dawała w zupce a mleko bez tej kaszki za jakiś czas zmienie. :shocked2::szok:

Hejj;)
U mnie dzis tez kiszka po nocce i wieczorze, no masakra jakas.. Miala ktoras z was te skurcze Brixtona? tak mi sie wydaje ze to bylo to. Przy kazdym takim jakby skurczu robilo sie mega wypuklenie na brzuchu, twarde a za chwile mega kopniak.. jak to jjuz ustalo to mala tak sie tam rzucala ze masakra jakas, jakbym wieloryba miala w brzuchu, brzuch sie unosil jak fala i opadal. Jak sie polozylam na lewym boku i przylozylam reke z tej lewej strony brzucha to normalnie przez skore czulam ja, jak mi tam wali ostro.. Glowa mnie boli od tego nocnego szalenstwa.. W nast tygodniu przed wyjazdem musze pojsc do rodzinnego, bo mam isc w 25 tygodniu, no ale bedziemy w Polsce, wiec pojde w 24, i 27 grudnia w Pl mamy USG 3D;)
Mala ciagle sie rzuca.. ale ma energie dziewuszka masakra...

Wlasnie widze na moim suwaku co jest napisane..;D

Ostatnia edycja:
Kasiek dzieki za artykul. Powiem ci ze to jest takie dziwne uczucie dla mnie.. moze dlatego ze nigdy tego nie odczuwalam i moj organizm tak reaguje. To nie ze boli, ale jak sie napina tak brzuch to tak dziwnie sie robi.. i czytalam wlasnie to co wyslalas i kazda oczuwa inaczej te napiecia.

Mała dzis bardzo nadpobudliwa jest:p Mam ten sprzecik na brzuch zeby ja podsłuchiwać i dzis udało wyłapac mi sie bicie jej serducha, ale waliło, no ale nie dziwie sie jak ona sie tak rzuca i wierci.. sportyy ekstremalne mi uprawia w brzuchu:p

Magda lepiej powiedz lekarzowi przy następnej szwagierka właśnie też coś takiego odczuwała z tym że ona właśnie w tym okresie co Ty jesteś miała non stop twardy brzuch i lekarz kazał jej dużo dużo leżeć ja np. takich skurczy dostawałam dopiero po 30 tygodniu i tylko po sex-e więc od 32 tyg. miałam kategoryczny zakaz przytulanek bo moja szyjka już się skracała i była miękka wtedy lekarka powiedziała że to będzie cud jeśli dotrwam do 36:p Urodziłam w 41:p co tydzień jak się pokazywałam po 36 tyg. szczęka jej opadała:p i wtedy po 36 już właśnie miałam takie skurcze jak Ty które mnie budziły w nocy ale to już wysoka ciąża była.
A co do szwagierki właśnie dzwoniła i chcą tzn. mogliby jej rozwiązać za tydzień ciążę chociaż ma termin na 2 stycznia ze względu na jej puchnące nogi i kiepskie wyniki wątrobowe chociaż teraz już ma lepsze nie wiem co postanowi to zostanie tylko 10 dni do nowego roku.

magda ja mam te skurcze, czasem nawet troche bola ale glownie dyskomfort. dretwienie brzucha moze byc zwiazane z ruchami dziecka i na odwrot. nie masz sie co przejmowac jesli nie plamisz czy bol nie robi sie nieznosny. bierzesz magnez??

anula
moze nie jego pora jeszcze? chodzi mi o smoczek

Hejj;)
U mnie dzis tez kiszka po nocce i wieczorze, no masakra jakas.. Miala ktoras z was te skurcze Brixtona? tak mi sie wydaje ze to bylo to. Przy kazdym takim jakby skurczu robilo sie mega wypuklenie na brzuchu, twarde a za chwile mega kopniak.. jak to jjuz ustalo to mala tak sie tam rzucala ze masakra jakas, jakbym wieloryba miala w brzuchu, brzuch sie unosil jak fala i opadal. Jak sie polozylam na lewym boku i przylozylam reke z tej lewej strony brzucha to normalnie przez skore czulam ja, jak mi tam wali ostro.. Glowa mnie boli od tego nocnego szalenstwa.. W nast tygodniu przed wyjazdem musze pojsc do rodzinnego, bo mam isc w 25 tygodniu, no ale bedziemy w Polsce, wiec pojde w 24, i 27 grudnia w Pl mamy USG 3D;)
Mala ciagle sie rzuca.. ale ma energie dziewuszka masakra...

Wlasnie widze na moim suwaku co jest napisane..;D
Ja miałam jakoś tak właśnie ok 20 tygodnia i to po kilka razy na dzień i jak byłam u gina to dała mi magnez 3 razy dziennie ale słabo pomagało szyjka była już tak skrócona ze kazała mi leżeć ale ja robiłam swoje i brałam ten magnez i donosiłam do 39 a chodziłam normalnie nawet więcej więc idź i pewnie też ci da coś na rozkurczenie bo to co prawda za wcześnie.

Magda, ja mialam tak jak Ty w 25 tyg bylam 2 tyg po wizycie wtedy bylo ok ale poszlam do lekarza, okazalo sie ze szyjka sie skraca, lekarz gdy zobaczyl dlugosc od razu skierowal mnie do szpitala tam lezalam 11 dni wzielam 10 kroplowek plus jeden lek 4 raz na dobe plus 3 razy nospa i w domu nakaz lezenia, pozniej znowu w szpitau bylam miesiac przed porodem bo musiel dac sterydy na rozwoj pluc malego bo szyjki praktycznie nie bylo. Termin mialam na 2 lipca, leki odstawilam w polowie czerwca i wtedy zaczelam chodzic ale jak sie okazalo leki nie wypukiwaly sie z mojego organizmu i 2 dni po terminie poszlam do szpitala i cale szczescie bo 5 dni po terminie odeszly mi geste zielone wody. Po tym wszytskim nie ma mowy na 2 dziecko poza tym wg lekarza 2 ciaze prawie od poczatku bym przelezala. Nie chce Cie straszyc ale lepiej to sprawdzic:tak:

reklama
dzis fajna nocka, jak zasnal przed 19 to obudzil sie po 23 a potem po 3 i po 6. teraz nie chce spac ladnie jadl. ostatnio znow niespokojny byl. zauwazylam ze ma spuchnietego peniska. bylismy u lekarza zrobili badania krwi i moczu i wsio oki. mam rywanolem smarowac. a jak nie minie mam skierowanie do chirurga by obejrzal

Do góry