reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Wampi teraz w tesco ubranka tansze o 30 % poszlam z tesciowa chciala malemu dres kupic i fakt znizki sa ogromne ale glownie do rozmiaru 86 wiec nic nam po tym. Wczoraj widzialam jedna bluzeczke 86 i w miare duza byla wiec moze kupie bdzie na teraz. A dresy i bluza na 92 sa w sam raz, tylko cena bluza 49 zl ale dobre jakosciowo wiec bedzie tez na wiosne.

reklama
Malenstwo najlepszego!!!!
Papitka Kubus pewnie sie najada i dlatego tak ladnie spi :)
Milena Natalka zaczela juz spac w dzien? Czy nadal nie chce ?:-)
Dzis nie moge narzekac, Nikola usnela dopiero o 22 ale w dzien mi duzo spala, potem pobudka o 1:30 i 5:30, potem o 7 zaczela cos marudzic po spiacku w lozeczku wiec wzielam ja do siebie i spala do 9!!!!!!! A teraz znowu kima ;-) we wtorek mamy pierwsze szczepienie, bierzemy napewno 6w1, ale nadal zastanawiam sie nad pneumo, meningo i rota.
A tu moja laleczka Zobacz załącznik 520893

Renata z takim podwejściem to se nei dziwię że nie łapią o co chodzi jak matka rozdrażniona zaraz wybuchnir to bardziej myślą o tym co się z Tobą dzieje niż co maja się uczyć
milena Ty mie mogłas 12 dni po porodzie siedzieć na tyłku a ja 2 dni po po porodzie jak wyszłam ze szpitala to cały dom wysprzątałam od góry do dołu :-)
a przy pierwszym porodzie to 4 dni później juz autem jeździłam :-D
happymum nie dołuj się .. przechodziłam to samo.. początkowo jakoś mi było smutno ze na obczyźnie święta , ale teraz jestem szczęśliwa że spędzam z mężem i dziećmi po swojemu :-)
mirabelka ja cię pamiętam :-) dawno CIę nie było
mnilena jak nie chce spać w dzień taka mała to nie dobrze , bo dziecko się rozwija podczas snu , odpoczywa ... powinnaś ją kłaść spać.. może to jednorazowe było.. ale jest zbyt mała żeby nie przesypiać całego dnia :no:
100 lat dla Ciebie i wszystkiego o czym sobie tylko marzysz !
maleństwo 100 lat :-)

dobra zmykam :-p

Ja wyszlam 4 dni po porodzie i od razu pranie zrobilam, oczywoscie i sprzatalam bo Ł nie umie tak dokladnie jak ja:-Dwolalam chodzic i robic niz siedziec bo tylek bolal:-p

dziewczyny mam pytanko... moj Dennis za tydzien skonczy 8 miesiecy,nie zaczkuje, pelzac potrafi ale nie lubi, potrafi usiasc z pozycji pollezacej ale z lezenia nie:-( lubi chodzic trzymany za raczki lub pod paszkami, jak go posadze w lozeczku to ssm wstanie, czy cos jest nie tak ze nie potrafi siadac i nie raczkuje?
Vi-dam rade mam synka i to jest dla mnie najwazniejsze

Ostatnia edycja:
Vi No nie mogłam siedzieć i leżałam .:-) Ale pranko i ogólne porządki w domku robiłam .
Paulina Mała śliczna
Śpi mi w dzień czasem tylko ma gorszy dzień i nie śpi maruda jedna :-)
Staram się tylko żeby po godzinie 16 nie spała ( oczywiście jak chce spać to śpi , nie trzymam ją na siłe ). o 19 już ją myję , i 20 śpi zazwyczaj . Teraz po szczepionkach jest śpiąca , i dużo śpi , tylko znowu z kupką problem . Wstał łobuziak , i męczy się z kupką .

I kurde jakieś krostki małej na klatce wyskoczyły:no: ehh
Uciekam :)

Happy, kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i nie jest powiedziane ze bedzie raczkowal. Moj siedzial majac pol roku, raczkowal jak mial 8 a chodzil w wieku 11 mies. Na lipcowkach byl chlopiec ktory chodzil nie majac 10 mies a jest tez dziewczynka ktora dopiero zaczela, wiec spokojnie ma czas;-)

reklama
paulina laleczke masz sliczna :-)

happymum kladz go wiecej na podlodze, niech pelza, moja tez nie lubila. dawalam jej wtedy pileczki do ktorych musiala sie doczolgac i w koncu zalapala.

malenstwo spelnienia marzen!

anulka no widzisz, co dziecko to inaczej. moja je za to wszystko, ogorki kiszone, jablka,marchewke... z zupami to tak sobie, ale na ogol gotuje w podobnej tonacji... no coz, nie pozostaje Ci nic innego jak przeczekac ten ciezki okres budzenia sie nocnego. juz blizej konca jak dalej

Ostatnia edycja:
Do góry