reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

papitka moja sie zaczela przekrecac jak skonczyla pol roku, jakos przed 7 miesiacem. nie pamietam, ale bardzo pozno. ona w ogole wszystko pozno, tylko chodzenie jej wyszlo w miare szybko ;-)nie polecam Ci chodzika... chyba ze na 10 minut dziennie, wiem ze nie pytalas o zdanie nikogo, ale poczytaj lepiej na necie troche na ten temat. wiecej szkody niz pozytku.

happymum synek slodki ;-)

paulina z kapaniem przejdzie jej, skok rozwojowy moze teraz ma? jeszcze polubi pluskanie, przeczekaj. a co do szczepien to ja tylko na rota. 2 dawki doustne. i to w ostatniej chwili, bo nim skonczyla pol roku

Ostatnia edycja:
reklama
Papitka tylko pamietaj nie trzymaj Kuby za dlugo w chodziku, ogolnie ortopedzi nie polecaja.My nie mielismy ale wiadomo od czasu do czasu na chwile mozna.
Paulina, ja nie szczepilam, zaszczepie na pneumo przed przedszkolem, pielegniarka mowila ze jesli wczesniej nie planuje zlobka, nie ma sensu. No i jesli sie nie myle pozniej wystarczy jedna dawka. Poza tym szczepionka przeciw pneumo chroni tylko przeciw kilku szczepom wiec gwarancji zadnej nie daje.Za tydz za to mamy ostatnia dawke tej 6w1
Happy, ja nie pamietam kiedy Bartek sie przekrecal wiem ze w miare szybko, zawsze tak lekarka mowila. Za to z mowa u nas kicha mowi tylko po swojemu ale ma czas:-pkidys mowil mama, baba, tata a teraz nie. mowi tylko kaka(tata), gja gja(głasiu), koko keke(na dwor) no i nie to slowko jest u niego nr 1:-Dale pokazuje co chce, wszystko rozumie tylko nie slucha:-D:-D

Ostatnia edycja:
Herbata no wlasnie kapala sie normalnie, szczesliwa a teraz tak od trzech dni jest. Bedziemy probowac codziennie cos tam ja umyje, moze jej przejdzie niedlugo.
Anula jak sie Bartek czul po szczepionkach? Bo widze na forum ze nie ktore dzieci spia, nie ktorej maja goraczki a nastepnym nic nie jest. I mam nadzieje ze nas nie zlapie ta goraczka ;/ boje sie. JUtro ide Nikole zapisac, pewnie bedziemy sie szczepic we wtorek.

Paulina a jaka temperature ma woda?wiem ze duzo dzieci woli cieplejsza niz jest polecana, moj tak mial. Obecnie wyjsc z wanny nie chce, a gdy myje zeby szczoteczki oddac nie chce:-Dmoj po szczepieniu zachowywal sie jak zawsze. Temperatury nie mial, nie plakal, nawet nie spal wiecej:-p

Herbata przy ubieraniu na pole placze juz
Anula temperatury nie mierze ale mam ustawiony grzejnik wody caly czas w tym samym miejscu. Jak ja wsadzalam to zawsze zaplakala ale po 10 sekundach konczyla jak juz wiedziala co sie dzieje wokol niej a potem rozlozona jak zaba byla.

anula-wiem ze kazde dziecko ma swoj czas ale i tak sie troche martwie jak kazda mama:p
papitkaa- ja mam chodzik i mój mały go uwielbia:) mimo niektórych opiń że będzie mały będzie miał problemy zdrowotne, mój lekaż mówi że dzieckop które ma skończone 6 miesięcy może bawić sie w chodziku ok 3 godzin dziennie

Ostatnia edycja:
reklama
paulina to fakt, moze wolec cieplejsza...

Anula moja jest pod prysznicem mega szczesliwa. my nie mamy wanny, wiec praktycznie sama sie myje. bierze mydelko, sama sie splukuje, w miare mozliwosci oczywiscie. leje sobie wode na twarz i do buzi... mycie zebow to meksyk, ale chociaz kapienie super

Do góry