reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

paulina w pażdzierniku jak miał 4 miesiace to ważył 8400g coś takiego. teraz to nie wiem po świętach się dowiem ale pewnie sporo:-D
Kuba się wyspał w dzień teraz nie chce a mnie brzuch boli ze nie wytrzymuje i jest mi strasznie niedobrze.:angry:

Ostatnia edycja:
reklama
Papitka duzy Kubuś :d moja pewnie tez taka bedzie :) i tez sie wyspala w dzien i teraz nie chce isc spac
Milena karmie MM, i Nikola ma w nocy jedna "dluzsza" przerwe czyli jakies 4 godziny. Potem rowno co 3, czasem co 2.5

Happy, mam zielony w sklepie byl dostepny taki i czerwony
Herbata, wlasnie Bartek chyba nalezy do takich dzieci, z reszta co sie dziwic on prawie caly dzien biega, nie posiedzi chwili spokojnie, co zje to wybiega a i ogolnie jest niejadkiem lubi tylko pomidorowa, ogorkowa, krupnik, kalafior, potrawke z kurczaka, ziemniaki i rybe. Z owocow tylko jablka, z warzyw marechewka z groszkiem. nie tknie kanapki, lubi parowki dla dzieci, zadnych wedlin. Gdy widzi nowa potrawe od razu krzyczy nie i nawet nie probuje. Ciagle probuje robic cos nowego ale nie ja albo max 3-4 lzyzeczki wiec odpuszaczam i gotuje to co lubi a jak zje od razu biega za pilka. Np w sklepie widzac babany od raazu krzyczy nie. W wakacje lubil nektarynki i brzoskwinie. Dosc chudy jest bo wazy jakies 12 kg ale ubrania a dokladnie spodnie nosi na 92, bluzki nadal 86.
Papitka, Bartek mial problemy z sucha skora z powodu zielonych wod i przenoszenia i powiem Ci kapiel w emulsji emolium pomagala, krem obecnie stosuje bo ma suche policzki odkad jest sezon grzwczy i wcale nie pomaga
Edit
Oszaleje, jest 1.30 i nie spie nie wiem co robic, nic nie dziala, co noc pobudka w najlepszym wypadku na 2 godz a trwa to juz ponad 2 miesiace, przez prwie 7 przespalam jedna noc, ile mozna?????????
Edit jest prawie 3.30 w koncu zasnal, klade sie bo o 6 pobudka

Ostatnia edycja:
Maleństwo Spełnienia marzeń kochana ! :-)
Papitka
Kawał chłopa z Kubusia :-)
Paulina z czasem będzie lepiej z nocką ...Moja z początku też tak wstawała . próbowałam jej wtedy dawać MM wieczorem , ale nic to nie dawało ... pobudki co 3godziny :p a teraz prosze , czasem daje się wyspać :p Dziecko musi sobie wstać na amciu i już :)
Anula Współczuję ! Oby szybko Bartusiowi się znudziło wstawanie w nocy:tak::tak: Nie chcę cię dołować tutaj , i też nie chce Natalki chwalić ... Ja się wyspałam , mimo że późno poszłam spać . Mała spała od 19 .. o 20:30 Amciu .. Potem po 4 amciu .. 6:30 myślałam że pobudka jak zawsze ,a tu amciu i dziecko śppi do teraz :)

Miłego dnia .

Ostatnia edycja:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pozarlo mi posta. noz!!!!

Anula Bartus wcale tak malo nie wazy. Filipowy moj tez wagowo byl podobny, tylko ze on pączek byl. wielkie policzki i zatopione w nich oczy. potem wychudlo mi dziecie jak biegac zaczelo. wzrostem za to zawsze na dolnej granicy był. mial 2 latka to ubranka na 80-86 musialam mu zachylac.

Oskar za to ciezszy. mial rok ok 12 kg bylo, rozk pozniej praiwe 14 kg, a teraz kiedy ma 3,5 roku prawie 18 kg wazy. i nie widac tego po nim. ciuszki juz na 110 nosi. po kim to takie duze wyszlo to ja pojecia niemam.

matko jak mi sie spac chce. czuje sie jakbym kilka nocy zarwala ;/ do tego uczulenie na twarzy mi wylazlo. kilka dni temu placki ziemniaczane robilam i przedobrzylam z pieprzem. a ze ja nie moge pikantnych bo zaraz parchy to i mam. czewona lata pod ustami ;/ dobrze ze zima, szalikiem zakryje jak pojade na poczte :D

malenstwo 100 Lat
Kuba obecnie je co 4h i w nocy jak zaśnie nie ważne o której to śpi tak ok 6-7 zje i idzie jeszcze spać na godzinke zjada teraz 150mlz dwiema miarkami kaszki bo dr kazała do każdej dosypywać na noc nie zagęszczam bardziej i je mleko trzy razy dziennie i raz zupka a dodaje już miesko więc sie najada.
Ja coraz bardziej myśle że to alergia bo wyszły mu czerwone małe krosteczki z zgjęciu rączki ;/:-(

reklama
Wstalismy po 6, ledwo zyje ale mam juz posprzatane nawet podlogi umylam, pozniej tylko obiad do zrobienia i laba;-)bartek wcina platki na sucho wiec mam troche spokoju.
Wampi, Renata fakt waga w normie tyle ze wysoki jest i wyglada jak patyk. Ostatnio nawet w tesco kupiona ma bluzke na 98 i jest dobra tylko rekawy trochje za duze ale pewnie rozmiarowka zawyzona. On cale nie biega, nie posiedzi chwili. Tylko po kim on wysoki ja mam 160 cm Ł 175 moze wdal sie w moich braci bo maja ponad 180 cm

Do góry