reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
happymum Tako Warrior Monodi
wozek-warrior.jpg

Malenstwo moja Nikolcia miesiac mniej ma a wazy juz pewnie tyle co Jas bo dwa tygodnie temu miala 4800g. Bardzo duzo przybiera.

Wampi hmm mam nadzieje ze sie nie pomylil, bo dostalismy calkiem fajne zblizenie pipki małej hehe i nic tam nie odstawalo wiecej.. ale 27 grudnia siostra T umowila mnie na badanie 3D, wiec tam napewno nie bedzie mowy o pomyłce;D
Milena mi sie tez takie spacerowki podobaja, my wozek chyba wezmiemy od siostry T, ale zalezy w jakim on stanie jest mechanicznym:p, on tez 3w1 ale chcialabym go tylko wykorzystac gondole i fotelik wpinac, a spacerowke wlasnie cos podobna do Twojej kupic.
Malenstwo ale Jasiek slodkie minki robi, kawaler juz niezly jest;-)

Paulina fajny ten wozeczek;-)

Swieta coraz blizej, prezenty juz nawet mam prawie dla wszystkich kupione, a jest tych osob do obdarowania, no i 20 grudnia jedziemy do PL, ciesze sie ogromnie;) Mama dzis mnie sledziami poszczula i chodzi za mna cos a sama nie wiem co:p
Mandarynki pochlaniami kilogramami, slodycze zjem bo zjem i reszte tez.. procz mandarynek nie mam jakos wygorowanych wymagan co do jedzenia:p Jedynie przechodzac kolo barow chce mi sie wymiotowac bo mi smierdzi;-)

dziewczyny mysle nad tym zeby w drugim miesiacu zycia zagescic Nikoli ostatnia butle przed spaniem. Tylko czym? Jak myslicie?

Witam;-)
U nas juz 3 miesiac nocki kiepskie, maly budzi sie na 2 godz a bywa ze i 3.
Milena, zazdroszcze spania, moj jeszcze nie przespal 7 godz, zasypia 20-21 a max 1 je, potem zwykle 3 wstaje i do 5 nie spi, juz nie wiem co robic,nic nie dziala. Jak juz zasniemy o 5 a nawet pozniej wstaje o 7, juz 3 miesiac tak ma, ledwo zyje:wściekła/y:
Paulina wiem ze chcialabys mala miec zapisana na siebie ale wiesz jak czesto jest z nastolatkami maja szkole, czasami nie sa odpowiedzialne wiec niestety od gornie sie wszystkie. wrzuca do jednego worka, troche szkoda ale co poradzic:sorry2:ja bym nie zageszczala wszelkie kaszki i kleiki sa od 4 miesiaca jak juz bardzo Ci zalezy ja bym dala gdy mala mialaby 3,5 miesiaca. Jeszcze jest malutka, moze miec problemy z brzuszkiem dajac tak wczesnie, ja Bartkowi dalam kilka dni przed skonczonymi 4 miesiacami. nie bez powodu na opakowaniach podany jest wiek, rozumiem 2 tyg wczesniej ale nie az tyle
Papitka my przeszlismy na spacerowke w marcu, Bartek mial 8 miesiecy wczesniej jezdzil w tej z wozka 3w1 a teraz mamy taka WÓZEK QUATRO LILI+FOLIA+OKRYCIE +PARASOL GRATIS!!! (2811662125) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zielona

Ostatnia edycja:
Anula Moja od 1,5 miesiąca ładnie śpi w nocy . Nie narzekam . Czasem budzi się częściej , ale cycuś i zasypia . Ogólnie idzie spać w okolicy 20 ( dziś śpi już od 19 ) . i pierwsze jedzonko w okolicach 2 ( czasem jest to 1 a czasem nawet i 4 ) potem już wstaje o 6-6:30 ... i o 8 idzie spać do ok 12 ;) Ładny wózek .. Ja też mam w sumie 3w1 Ale jakoś nie chce tej spacerówki z niego . :) Córka w zasadzie nawet dużo nie je w nocy , 5 razy pociągnie i śpi dalej ...tak jakby budziła się z przyzwyczajenia poczuć że jestem , że jej nie zostawiłam . Współczuję oby szybko nocki wróciły do normy . SŁyszałam coś o wodzie w nocy, ale nie wiem jak to działa ;P A jak ci w dzień śpi ??
Paulina Ja bym nie zagęszczała . Tak jak Anula pisze , wiek na opakowaniu nie jest wypisany bez powodu . karmisz MM nie piersią ? Moja z początku też budziła się co 3 godziny w nocy ( i to jak w zegarku ) z czasem będzie lepiej :-)

No to moja Natusia śpiocha , a mamusia herbatkę z cytrynką popija ;P)

Milena, w dzien spi od 12 do max 14. Z woda probowalam gdy zorientuje sie ze to nie kasza jest wrzask. Boje sie o zabki, myje przed spaniem po kolacji ale kurcze je w nocy i pozniej az po sniadaniu myje

Paulina 12 + ja zagęszczałam od 3 miesiąca ale z polecenia lekarza... lepiej narazie sobie odpuść:)
aniula- jaki kolor masz tej spacerówk? mi sie podoba pomarańczowy:)
mój Dennis śpi w nocy 12 h z jedną pobudką na jedzenie o 6 rano a w dzień 2h... dzisiaj ustalamy nowy plan dnia:)

reklama
anula niektore dzieci do 2 r. z. faktycznie budzi glod, wiec nie chce cie dolowac ale moze nie dasz rady nic z tym zrobic...

paulina niestety dziewczyny dobrze pisza, masz za male dziecko na zageszczanie mleka czymkolwiek. sprobuj moze wsypac miarke mm wiecej do butelki niz zwykle, ale niekoniecznie musi to pomoc

Do góry