reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiek88kasiek wezmę się dziś za to:)

RenataT będzie dobrze trzymam za to kciuki , już ja wiem jakie to uczucie jak się dowiadujemy coś złego o stanie zdrowia dziecka

Zuzanna31 gratuluje dzidzi:)

Ooookatkaooo życzę zdrówka dla córci

reklama
wracając do rozmowy wcześniej o testach ciążowych to moje dwie krechy były tak wyraźne po minucie że jak stałam tak siadłam, a potem się roześmiałam, zachlipiałam, zrobiło mi się gorąco a potem słabo :)

renata mi się ogólnie zdaje ze chłpcy bardziej się biją niż dziewczynki... nawet nie o zbawki ale ich zabawa jest "bitwa" stad wiecej u chłopców agresji jeśli jest 2 braci bo wiadomo ze brat z siostrą też juz inaczej bedzie się zachowywał a jak jest 2 chłopców to boksowanie walka na miecze.. a to wiadomo mimo zabaw a to rodzi agresję jesdnak... i chłopcy potrafią sobie przywalić :-p
renata moja kuzynka ma aparatu słuchowe przepisane już 10 lat a wada słuchu jej se nie pogłębia na szczęscie
Herbata gratuluję kolejne córci .. możemy sobie rekę podac ;-)
Milena nie miałam koazji zobaczyć zdjeć :-( nie wyświetlają mi się
anulak@ moja 1 córka wstawaław nocy raz na cyca o 3 nad ranem a później to już się o 7 rano budziła na kolejnego cyca a młodsza przesypiała cała noc od 22 do 7 rano jadła i szła dalej spać ,,, tez cycowa
anula jak nie pada to pochmurno a nie deszczowo :-p hehe
zuzanna zgadzam sie z anulą Ty pisałaś że testu nie robiłaś tylko ze okresu nie dostałaś i chcesz powiadomić rodzinę stąd nasze zdziwienie

Dziewczyny miesiączki jak nie było, tak nie ma
biggrin.gif
testu nie robiłam, za to rozglądam się za lekarzem. Ogólnie dobrze się czuję nie mam na razie żadnych innych objawów jak tylko bolące piersi. Po pierwszej wizycie u gin. będzie czas powiadomić rodziny
shocked.gif
laugh.gif
laugh.gif

Ostatnia edycja:
Maly znowu nie spi...
Vi deszczowo bo wczesniej padalo do tego cala noc lalo:-Dpozniej byla przerwa i gdy musialam isc na miasto lalo:wściekła/y:wrocilam mokra z zakupami
Olcia niezla kombinacja, ja zawsze wolalam slone. w ciazy tak samo;-)Ja mam 0rh- a Ł 0rh+ musialam robic odczyn Coombsa, kilka razy w ciazy mialam to badanie ale jesli nie masz rh- nie bedziez robila. Ja chodzialam prywatnie i niestety badania platne mialam, za to chyba 50 zl placilam. Po porodzie w ciagu chyba 72 godz musialam dotac zatrzyk zeby w drugiej ciazy nie bylo problemow bo podobno w 2 ciazy ryzyko ie zwieksza ale ja dostalam chyba dzien po porodzie.
Sembonzakura, trudny nick;-)ja tak samo mialam mega grube krechy az rece mi ie trzesly a jak plakalam pozniej musialam isc na cwiczenia, mialam akurat je prowadzic i prawie zemdlalam az wykladowca pytal sie czy mam cos do ukrycia i ze moge sie z grupa podzielic:-D
Renata Vi ma racje, ja widze roznice miedzy moim a corka kolezanki,moj taki nerwus...aby mu czegos zabronic wpada w histerie, krzyczy nawet czyms rzuca. Tlumacze mu ale jak grochem o sciane:dry:oby wada sie nie poglebila

Ostatnia edycja:
heja.

Vi, Anula zauwazylam to ze chlopcy są bardziej agresywniu ;)
chociaz i znam pare dziewczynek takich ze rece opadają. U nas walki na miecze, strzelanie i boksowanie to codziennosc. F tlucze Oskara, a jak pytam po co to robi to mi odpowiada ze trenuje.. zeby potem moc bronic Oskara hahahahaha

jakos mi sie niewygodnie spalo ;/ F dziś na 7.30 do szkoly trzeba zawiezc, ja na ryneczek i do banku, potem z sąsiadem wroce. teraz musze kawe zeby mozg zaczął funkcjonowac :)

Olcia ja tez mam rh minus, ale moze Ty nie bedziesz miala. poza tym jak Twoj chlop tez mialby minus jak Ty, to ryzyka raczej zadnego nie ma.

Renata T. heh, fajnie ze mlody cwiczy ;-) swoja droga moja tez czasem leje tate, ale ona mysli ze to smieszne jest

Vi wiesz chyba wolalam coreczke, wiec bardzo sie ciesze :-)

Anula
a czemu maly Ci nie spi?

ookatkaoo zdrowka dla corki! mam nadzieje ze nic powaznego

malenstwo fajnie ze Jasiek spal cala droge, moja odkad przestala sypiac w aucie to rzadko z nia jezdzimy bo jest megaupierdliwa

zuzanna gratuluje!

u nas dzis ladnie, wiec chyba na spacer sie wybiore. poki co mloda spi.
wczoraj mialam ost. usg i dowiedzialam sie ze bedzie dziewczynka! a poza tym to wazy 350 g, wszystkie przeplywy dobre i co najwazniejsze zdrowa. termin nada na marzec

Ostatnia edycja:
Herbata, nie mam pojecia czemu. W dzien spi 1-1.5, zasypia o 21. Gdy sie budzi od razu daje kasze, oczywicie po ciemku, nic nie mowie ale on wtaje gotowy do zabawy. W dzien nie wytrzyma bez spania. Zasnal po 5, spalimy do 7 wiec jest w miare
moj piszczy w samochodzie bo nie chce siedziec w foteliku.
Mam juz posprztane, podlogi umyte;-)teraz czekam na kolezanke

Ja ostatnio wpadam i wypadam , ale jakoś nie mam głowy do niczego :) Zrobiłam dziś jakieś zdjęcie nowe :) Potem u mamy w neta wejdę to wrzuce wam jeszcze raz bo coś nie tak z nimi a u mnie nie mam jak zgrać zdjęć z aparatu ;/ i poczytam o czym skrobiecie kochane:)

Nawet nie wiem co napisać Wam . Mała spokojniejsza ( odpukać ) Ale coś ją znowu kaszle :szok::szok: i jutro pójdę do pediatry . Siostra młodsza chora i pozarażała całą rodzinę :wściekła/y::wściekła/y: Mama też chora i ja nie zaszczepili kurde , a ma szczepionki jakieś przed operacja i musi je zrobić .. I oczekuje na smyka siostry P . Była u mnie ostatnio brzuszek już spory ...oj jak mi się tęskni za brzucholem :-):-) Moja Natalka już duża , już mi się chce takiego tyci tycii ;P :-p A i planuje chrzest w święta :-) , musze iść się dowiedzieć co i jak , bo ksiądz zawsze '' co łaska '' a jak położysz za mało to się upomni o więcej :-D:-D Ok , mykam zjeść śniadanko jakieś potem poczytam i wstawie te zdjęcia .. Bo tylko Kasiek była w stanie je zobaczyć ;)

Miłego dnia ! ;D

reklama
herbata skoro zaprasz;p
Vi to od skórki od mandarynki nie od samego owocu.
Anula przeciągaj go jak najdłużej a jak spi w dzien to niech spi 15 minut i pobudka. MOje dziecko jak skończyło rok to juz nie spała w dzień oczywiście czasem zdarzała sie drzemka ale to 14-15 nie pozniej bo potem do 1 buszowała. a wczoraj poszła spać o 22 i jeszcze spi:)

Ja ten tydzień na popołudniu, dopiero poniedziałek wolny -ale mam lenia;p tragedia.

Do góry