reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

AAAA19 a tatuś dziecka ile ma lat jakieś przeczucia co do płci

ZUZANNA młodsza dziewczyna też może znaleźc prace jako niania, no i trzymam kciuki za tą kreche &&&

A my po spacerku, niby pochmurno ale 15st u nas, młodego troche przewietrzyliśmy, na hulajnodze się przejechał, to był 3 raz na niej na dworze, 2 pierwsze raz to porażka, po przejechaniu 5-10m od razu on do domu bo mu nie odzie, i po domu sobie jeździł na niej i świetnie się nauczył, troche się liścmi porzucaliśmy, a teraz bajki, zaraz kąpiel i spac bo jutro do przedszkola

reklama
Zuzanna na tym zdjęciu widać że bardzo dzieci lubisz:) Tu masz wszystko opisane https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...ycji-postow-cytatow-itd-bez-komentarzy-17297/

Aaaa19 no to ja miałam 21 i 3 miesiące bo ja w czerwcu a Domcia w październiku się urodziła:) I też wtedy studiowałam dziennie i mój ówczesny jeszcze narzeczony też dziennie i sami mieszkaliśmy:) Więc sądzę że spokojnie dacie radę:) A jak z przyszłymi teściami??
Pewnie jakbym miała jakąś fajną mamę którą bym znała to śmiało bym puściła:) Ooo to Ty taka lingwistka jesteś super:)

Aaa, ja bylam od Ciebie rok starsza, zaszlam na 3 roku, urodzilam majac 22,5 ale nie mialam problemu ze studiami bo urodzilam w wakacje a na mgr nie poszlam bo kasy nie mam, Ł studiuje dziennie i jakos sobie radzimy. Ja moze i bym poslala gdybym dobrze znala mame ktora to organizuje;-)
Zuzanna, zgadzam sie z dziewczynami pewnie jestes w ciazy a na jakim bylas szkoleniu?
Mam problem z malym od kiedy mial zapalenie jamy ustnej nie chce jesc, gotuje to co lubi i nic a to juz miesiac, dzis rano zjadl kasze pozniej 1,5 parowki dla dzieci i kawalek bulki to bylo o 11 i do teraz nic nie chcial szukal kaszy wiec dalam, zjadl az 240ml. Moze to przez zeby, ma 13 i obecnie 3 trojki wychodza ale nigdy az tak nie mial z jedzieniem:confused:

KasiaF Jesteśmy w tym samym wieku,tzn on pół roku starszy ;-) A przeczucia to mam na dziewczynkę bo wymiotowałam i mnie mdliło okropnie ale w piątek idę do lekarza może już coś powie to się na pewno pochwalę ;-)
kasiek No są pozytywnie nastawieni do ciąży i liczą na wnusie bo M ma brata to teraz by dziewczynkę chcieli :-p A co do tych języków to 1 zaczęłam uczyć się dopiero teraz ale będę miała go 2 lata na studiach więc ogarnę a tyle, żeby wiedzę przekazać ;-) A co Ty studiowałaś?
Wampi dzięki dzięki to na razie tylko taki pomysł ale mam nadzieję, że w przyszłości uda mi się go zrealizować ;-)

aaa19 Ja byłam przekonana do chłopca a tak podświadomie dziewczynkę chciałam mieć:p I o to jest Dominika:p Mnie nie mdliło ale za to wpiep... tonę słodyczy a najbardziej żelki:p
A ja nadal studuje tylko zaocznie bo już mi się nie chce:p Wtedy Kształtowanie środowiska a teraz magisterkę z Towaroznawstwa-obrót towarowy i obsługa celna

kasiek Ja też mam ochotę na słodkie ! Mam nadzieję , że to dobrze wróży. Mi się marzy córeczka od zawsze chyba :-p oczywiście z chłopca będę się cieszyć równie mocno bo będę miała kolejnego chłopca do rozpieszczania! O to dość niespotykany kierunek chyba nie słyszałam jeszcze, żeby nikt to studiował ;-) Ja to bym chciała pedagogikę później zaocznie ale zobaczymy :-p
Zobaczcie co przed chwilą znalazłam Sąd odebrał dziecko "za starym rodzicom"
Co za koszmar..

kasiek88kasiek dziękuję za odp. ;))

I ogólnie dziękuję kobietki za miłe komentarze co do zdjęcia ;**

Anula1989 szkolenie z telemarketingu:-p

aaaa19
bardzo fajny pomysł z klubem ;)) Ja chciałabym prowadzić zajęcia taneczne dla dzieciaczków. Dwie rzeczy które uwielbiam taniec i maluszki

nie no ... jak nie poklasakłysmy i nie przytaknęłyśmy to się
obraziła ... ehhhhh

zuzanna ładna z Ciebie dziewczyna :-)
Anula możliwe że przez 3 .. a już mu tylko 3 zostały ? bo one z reguły ostatnie wychodzą :-)
możliwe bo 3 a najboleśniejsze , i muszą się wbić pomiedzy 2 i 4 ... u mnie Vi nie miała zadnych problemów z ząbkami nawet z 5 a własnie 3 jednak troszkę ją bolały choć nie az tak mocno , Emma jeszcze 3 nie ma więc nie wiem jak to będzie z bólem :-p

dobra spadam na kolację i filmik :-)

Głupim pomysłem to było radzenie się was.
I tak tak zaczynam dorastać i stwierdzam, że popełniłam totalną głupotę wchodząc kiedyś na ten wątek i klimatyzować się tutaj.
Uważacie, że skoro jesteście tu najdłużej to jesteście najmądrzejsze, wszystko wiedzące i wiecie lepiej jaka sytuacja jest lepsza dla moich dzieci dla mnie.
Dziękuję, pozdrawiam, do widzenia

Jeeeezu Dorota po co ty sie tak unosisz.?? pytasz nas o rade to ci kazda odpowiada. Nie ty jedna staisz pod scianą i sie zastanawiasz czy zostawić dziecko z obcą babą, czy nie, czy isc do pracy, czy moze zostac w domu z dzieckiem. I nikt nie pisze ze wie lepiej co twoim dzieciom jest najlepsze. a to ze Kacper boi sie obcych ludzi. taki wiek. potrwa jeszcze troche ten stan.A Amelki nie balas sie do p-la posylac?? przeciez na początku nie znalas pan, obce kobiety mialy sie zajmowac twoim dzieckiem?

Ty i na zywo tez tak nerwowo podchodzisz do kazdej dla ciebie negatywnej odpowiedzi?? to ja bym bala ci sie moje wlosy powiezyc, serio serio.

A powiedz mi, gdyby twoja mama z jakiegos powodu nie mogla juz wogole zajmowac sie Kacprem. Zrezygnowalabyś z pracy? Czy zawsze byś go brala ze sobą?

Zuzanna ladna z ciebie kobitka :)

Kasiek ja tez zelki zarlam :) z O w ciązy. pochlanialam ich tone :)
Aaaa19 mdlilo mnie calą drugą ciąze, wymiotowalam do nowego roku. termin mialam na koniec kwietnia. masakra to byla. w pierwszej ciązy zerio dolegliwosci, zero objawow, i niedogodnosci.. no tylko rosnące kg i wielgachny brzuch :)

Jutro moj pierwszak ma slubowanie. oj bede ryczec..

reklama
Vi, ma juz 1,2,4 i jedna 3 w niedziele zagladalam do buzi i kolejne trzy sie przebijaja, dwie nawet zaczyna byc widac. Oby przez zeby bo juz mam dosc sluchania ze schudl itd...same wiecie

Do góry