reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Zuzanna u ciebie durga blada wyszla przed dniem spodziewanej @, a ja robilam w dniu i tez byla slabiutka, a pozniej test byl formalnoscia bo po 3 dniach to krechy jak sie patrzy;)
Dorota nie mysl ze ktos na ciebie najezdza.. ale sama w sumie piszesz, prosisz o rade, a jak ktos wyraza swoje zdanie to krzyczysz na wszystkie.. doroslemu ciezko wysiedziec w takim salonie, a co dopiero dziecko przez caly dzien.. moze mu to wyjsc na jego niekorzysc, a pozniej jeszcze sie rozchorowac, od wdychania tego wszystkiego..
Aneta kurcze ale jaja.. faktycznie ktos probuje was sklocic..;/
Renata a ty co sie nie chwalisz jak wam na "swoim" :D ;-)

Tak sie wczoraj chwalilam ze moge spac i spac, haha noo.. jakaas bezsennosc mnie wczoraj dopadla i nie moglam zasnac juz nawet nie pamietam do ktorej..;/ rano T jak poszedl do pracy to bylam taka glodna ze nie dalam rady zasnac, wiec wciagnelam sniadanko popilam herbatka i tak milusio sie w brzuszku zrobilo ze poszlam spac, ale ustawilam budzik na 10 bo wczoraj Na wspolnej nie ogladalam:p hehe;)
Teraz zjadlam sniadanko nr2 i narazie jest okk:p zaraz dorzuce owocka jakiegos i niech maluch sie cieszy:p hehe kurcze, ja nie myslalam ze to tak ciagle glodna jestem.. mam tak ze czuje glod i jesli od razu czegos nie zjem to zaraz mnie mdli, i jesli jestem najedzona na maxa to po jakims czasie znowu bym cos zjadla.. wiec juz chyba jestem na dobrej drodze, najgorsze za mna;)
W piatek ide do rodzinnego na kontrole, bo w 16 tyg musze isc zeby w ksiazce mi zapisali;) a pozniej dopiero 3 grudnia na USG i zobaczymy co bedzie;-)
Ot sie rozpisalam;) Milego dzionka ;-)

Tak dla Was wszystko takie proste. Skoro macie tak cudowne rodziny które z chęcią będą Wam pilnować dzieci na zawołanie to pozazdrościć, ja wiem komu mogę zaufać i zostawić dziecku a komu nie, a Tym komu mogę zaufać też mają swoje życie i nie kiedy pracę. A rodzina K jak byście zapomniały mieszka ponad 300km od nas.
I nie chcę też robić dziecku wody z mózgu i co dziennie fundować mu opiekę u kogoś innego i robić z niego podrzutka, nie nie to na pewno nie odbije się na jego psychice:angry:
Żałuję, że zapytałam Was o radę bo dla mnie to jest na prawdę ciężka sytuacja i jak o tym wszystkim myślę, o moim maluchu to mi się wyć chce a Wy potraficie być najmądrzejsze i tylko Wasze rady powinny brać pod uwagę. Ja każda radę i rozwiązanie biorę pod uwagę, analizuję wszystko ale nie wszystko jest takie proste jak wam się wydaje. AMEN.

dorotar czasami się zastanawiam czy nie omijać po prostu Twoich postów ...
bierzesz każdą rade pod uweagę czy tylko swoją ? żeby zabrać dziecko w chemie do zakładu?
bo tu nikt Ci jeszcze nie poradził i nie przytaknął na Twój pomysł.... jakże głupi pomysł... ja wolę na kilka dni dziecko dać do nawet kilku osób żeby było zdrowe niż w takim wieku nawdychało sie gó**wna i twierdzić że innego wyjścia nie ma...
uwazam ze Ty po prostu nie chcesz nikomu dać dziecka.. tylko Twoja mama albo nikt inny a dziecko się boi bo jest całkiem odizolowane od wszystkich ... napewno od razu ktoś mu zrobi krzywdę jak go oddasz do popilnowania...
większą krzywdę zrobisz mu zabierając go z sobą...
wszystkie porady odrzucasz ....
więc nie proś nas o nie więcej bo i tak robisz swoje.. uważasz się za najlepsza i najlepiej wiedzacą mamę na świecie ...
no ręce opadają.... kazda z nas radzi Tobie z osobna i aż dziwne ze wszytskie dziewczyny mają takie same zadanie a całkiem inne niż Ty .. więc nie uwazam ze któraś z nas źle radzi.... a jak widac nikt nie podzielił Twojego wyboru... jest się nad czym zastanawiac...

nie będę się więcej rozpisywac Twoje dzieci rób z nimi co chcesz. Jesli nie chcesz słuchac naprawde dobrych rad to nie zadawaj więcej pytań
w końcu jesteś najmadrzejsza i wiesz najlepiej co dla twoich dzieci jest dobre
np zakład fryzjerski 8 godzin dziennie przez 15 dni... współczucia dla młodego ehhh

Ostatnia edycja:
Dorotar no jeśli Tobie każda Nasza sugestia nie pasuje to po co pytasz i się umartwiasz. To Ty masz problem żeby wynająć opiekunkę. Bo robienie dziecku wody z mózgu na pewno zaszkodzi w co wątpię bo nawet nie będzie pamiętał. Ale podawanie mu na tacy pełnej tablicy Mendelejewa w postaci farb do włosów i utleniaczy to już nie więc spoko. Po za tym Amelkę kiedyś też puściłaś do przedszkola a nie znałaś nauczycielek.
Życie nie jest łatwe miłe i przyjemne także dla dzieci bo najlepiej było by im przy mamie, żeby nigdy nie chorowały żeby zawsze mama przy nich była. A jeśli Ty chcesz dzieci pod szklanym kloszem trzymać to Tobie nikt nie zabrania ale na nas nie krzycz. Najpierw prosisz o pomoc a potem się wyżywasz bo nie zgadzamy się z Twoim zdaniem Dorota dorośnij.

Dorota przepraszam ale muszę się zgodzić z . zapach farb jest ciężki. a rozjaśniacz??!! jest jeszcze gorszy podzielam zdanie dziewczyn że lepiej zostawić z kimś. na pewno ktoś się znajdzie. koleżanka co ma dzieci, sąsiadka?? ktokolwiek zaufany co zna się na dzieciach

DOROTA zwolnij się:-D:-D:-D przecież twoim dzieckiem nikt nie będzie potrafił się zając:-D ty jedna jedyna pracujesz, i masz dzieci, skąd my możemy wiedziec jak ci pomóc:-D No i po co nam idiotką zielonym w temacie zadajesz takie trudne pytania, skoro tylko twoje zdanie się liczysz, najwspanialsza matko polko:-D:-D :-D

To i ja sie wypowiem bo jak wszystkie to wszystkie!!

Dorotar w sumie nic dodac nic ując do tego co dziewczyny napisały.

Mnie tylko zastanawia jak Ty sobie to wyobrazasz ze on z Toba bedzie w salonie...robisz pasemka trwała cokolwiek a on zaczyna płakac(bo tyle obcych w koło)to co robisz??idziesz do niego zostawiasz klientke bo dziecko wazniejsze??!!no prosze Cie wazniejsze ale nie w salonie,w salonie klientka jest najwazniejsza...

Po drugie dziecko w pracy??!! co na to inspekcja pracy i inne instytucje to jest niedozwolone wręcz zabronione!!

Co to bedzie jak on pojdzie do przedszkola tez z nim tam bedziesz??Kazda mam kiedys musi isc do pracy a jest zwiazana ze swoim dzieckiem i przezywa pozostawienie go obcej kobiecie ale przeciez skoro twoi znajomi nie moga to mozesz popytac czy nie znaja kogos zaufanego co chce sobie dorobic...

Głupim pomysłem to było radzenie się was.
I tak tak zaczynam dorastać i stwierdzam, że popełniłam totalną głupotę wchodząc kiedyś na ten wątek i klimatyzować się tutaj.
Uważacie, że skoro jesteście tu najdłużej to jesteście najmądrzejsze, wszystko wiedzące i wiecie lepiej jaka sytuacja jest lepsza dla moich dzieci dla mnie.
Dziękuję, pozdrawiam, do widzenia

reklama
Dorotar forum jest dla wszystkich i wszyscy mogą w kulturalny sposób wyrażać swoje opinie... Ale jeśli jedyną racją jest Twoja racja no to trudno... Nie widzę osoby która Cię wspiera w tym pomyśle bo po prostu jest on nie mądry... Z jednej strony chronisz swoje dzieci przed wszystkim czym się da... Obcymi ludzmi itd. a z drugiej chcesz zafundować im pierwiastkowy koktajl więc się nie dziw że Twoje spostrzeżenia pomysły i wychowywanie dzieci jakby się kłóci z tym co robisz... Więc masz pretensje do siebie czy do nas??
Po za tym na innym wątku chyba napisałaś że prawdopodobnie masz opiekę nad Kacperkiem więc nie wiem czemu u nas piszesz że bierzesz Go do zakładu...
Więc Dorota jak chcesz to pisz tu nikt Cię nie wygania powtarzam po to jest forum żeby wyrażać swoją opinię a nie iść jak stado owiec za jednym... A jeśli tak bardzo Cię drażnimy bo się z Tobą nie zgadzamy no cóż trudno niech Twoje dzieci rosną w zdrowiu i szczęściu...

Do góry