reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
kasiek wiesz gdy bylam w osrodku/internacie to ucieklam z tamtad i poznalam faceta na poczatku marca bylam juz w ciazy.. cieszylam sie bo nie musialam juz do internatu wracac..ale nie po to zaszlam w ciaze zeby oderwac sie od osrodka tylko zawsze od malego pragnelam miec dzieci chodz fakt nie myslalam ze to bedzie w wieu 14-15lat lecz zakochalam sie i tyle a druga corke zapragnelam bo jak to powiedziec lubie byc mama , dzieki mojemu facetowi i dzieciom wyszlam na prosta gdyby nie oni to moze dzis bym stala np.. na magdalence w warszawie .. albo nie wiem jak ... wiec tak jak muwie od zawsze chcialam miec dzieci.. zastanawiam sie nad 3 ale to dopiero moze po 20 urodzinach.. jak troche wyjde na prosta w finansach i oczywiscie jak bede miala swoje 4 sciany, , uwielbiam byc mama:tak::tak::tak::-)

kajtek To 1 ciaza byla tzw wpadka ? 3 dziecko przed 20? wow..ja bede rodzic 1 w wieku 21 i uwazam,ze bede młoda mama ;-) Nie pomysl,ze Cie krytykuje tylko jestem w szoku :-p
a co ze szkoła, skończyłaś czy zamierzasz skonczyc czy jak? ;-)

Pozdrawiam wszystkie mamusie

Kajtek no to ciekawa historia:) A w jakim Ty ośrodku byłaś bo ja nie znam Twojej historii bo nie tu nie było jak ta Twoja kumpela pisała za Ciebie;/

WOW ile mnie tu nie było :szok: ale malutko się nas tu zrobiło:sorry2: No to jak podołam to zasile na nowo wasze szeregi:-D.

Kurcze któraś pisała o tym jak mówic do dziecka... Według mnie NORMALNIE nie zmiękczając, nie zdrabniając słówek, tylko normalnym dorosłym językiem (ale nie za dorosłym, to odradzam, bo ja mam teraz przez to problemy:sorry2::-D) Ja to nawet jak byłam z młodym na spacerze to nawijałam do niego, ludzie się na mnie jak na kosmitke patrzyli, ale co mi tam, młody był szczęśliwy jak mamusia mu nadawała:-D

KAJTEK widze że ciężko u ciebie, ale kurcze, ja w twojej syt. nie myślałabym wogóle o 3 dziecku:confused2: tym bardziej że masz faceta do bani, nie ma się co oszukiwac. Kopnij go czym prędzej w dupsko bo zamykasz sobie droge do szczęścia, i przedewszystkim, załatw sprawe z opiekunami dzieci i wnieś o alimenty! No i jak dla mnie to troszke nieprawdopodobna historia jest żeby za zaległości w rachunkach dzieci mieli ci zabrac... przecież socjal jest jaki jest, ale oni NAJPIERW PRÓBUJĄ pomóc potem jak człowiek jest naprawde na dnie to odbierają prawa! oni ci powinni pomóc troche finansowo i pomóc z pracą, a jeżeli ty nie wykarzesz chęci walki o wasz dobrobyt to wtedy oni zaczną działac na twoją niekorzysc!

Młody kaszle, ja kicham i gardło mnie boli, M z Kacprem w dzień pospali to teraz młody nie chce spac, ale jutro siezę w domku to loozik może powojowac, jutro pośpimy:-)

Hellllooooł,w końcu jestem :) Ale to udręka ze zmianą neta, wymianą kabli itp. Ale już jestem.
Hm u mnie dużo nowości ale co tam u Was? Pustości tu troszeczkę o też porze czyżby wszyscy śpią? Raz jestem taka senna że z chęcią bym spała 24h a innym razem cierpię na bezsenność, uciążliwe wr

Mam kolezanke ze szkoly, ktora urodzila corke w czerwcu, a w kwietniu po nowym roku kiedy bylo zakonczenie roku szkolnego ona znowu byla w ciazy i w grudniu urodzila syna.. Ona twierdzi ze to dzieci planowane, no ale nie wydaje mi sie w tym wieku planowac dzieci.. Mieszkali na wynajmie a jak byla w drugiej ciazy to musieli wracac do jej rodzicow.. no bo kto by jej pomogl przy takiej malej dwojce.. faceta ma jakiego ma.. dziwie sie ze z nim w ogole siedzi, bo ja bym takiego dawno pogonila..;/ w ciazy drugiej jak chodzila to on szedl obok komorka sie bawil a ta z zakupami taszczyla sie i dzieckiem na reku;/ ehh szkoda slow..

Moja mamuska zwariowala heheh:p wczoraj mowi tak: Szukalam sobie kurtki jakiejs zimowej i tak weszlam przypadkiem do sklepu dzieciecego i kupilam sliczny komplecik do szpitala, mieli 2 ostatnie i babka mowila ze takich juz nie beda mieli, taki mieciutki, fajniutki i wzielam oczywiscie, caly bialy wiec i dla chlopca i dziewczynki.. oszalala ta kobitka;) Lozeczko juz cale skompletowane, i jeszcze jeden komplet poscieli chce zamowic ale nie wie czy to chlopiec czy dziewczynka wiec po USG w grudniu zamowi:p
KasiaF87 widze ze Ty z lubuskiego jestes:p to tak jak ja:p a mozna wiedziec z jakich okolic dokladniej??>;)
Inka ja na bezsennosc to nie moge narzekac haha:p wieczorem padam po seansie serialowym a rano spie i spie hehe:p

magda0109 w mojej szkole też takie przypadki były z ciążami że były w ciąży po 2-3 razy i mówiły że to ciąże planowane, kto ich tam wie jak to było, może miały bardzo silny instynkt macierzyński że od najmłodszych lat marzyły o dzieciach, czuły silną potrzebę posiadania dziecka nie zważając na wiek albo po prostu wstyd było im się przyznać że znów zaliczyły wpadkę, może bały się tych wszystkich komentarzy na ich temat.

Widać że przyszła babcię ogarnęło już szaleństwo zakupywania prezencików dla maluszka heh :) Ja się już nie mogę doczekać by iść z chłopakiem na zakupy w poszukiwaniu łóżeczka, ubranek, kocyków, kołderek itp. itd. od wczoraj potwierdziły się nasze przypuszczenia co do płci, na usg się potwierdziło że to chłopiec, tatauś maleństwa aż pęka z dumy:-D Nigdy nie zapomnę tej chwili kiedy usłyszeliśmy bicie jego serduszka <3

Inka to gratulacje;) ja bede wiedziec dopiero 3grudnia;) a moj T mowi ze jak bedzie synus to sie napije z radosci haha:p ja cos czuje ze dziewczynka no ale zobaczymy:p:p
A no wpadla w szalenstwo juz:p codziennie na skype tylko cos mi pokazuje co ma:p Nie wiem jak my sie z tej Polski po swietach zabierzemy haha:p
ja swoje pierwsze uSG tez pamietam i czekam juz na te 3grudnia:p
A imionko wybrane?:) moze juz kiedys pisalas ale ja mam skleroze, a teraz w ciazy to w ogole haha

reklama
wampi polecam Olimp kolagen activ plus takie tabletki do ssania do kupienia w aptece, w sumie polecam każdemu kto ma problemy z włosami, paznokciami, cerą oraz stawami, bardzo długo go zażywałam przed ciążą teraz też go stosuję, spokojnie w ciąży można go brać bo dowiadywałam się i działa korzystnie także na dziecko bo zawiera dużo wapnia a wapń jest potrzebny w procesie kostnienia kości dzieciątka. Po tym kolagenie mam bardzo gęste włosy, nie wypadają, zdrowe paznokcie (szybko rosną) na skórę bardzo dobrze działa, rozstępy się nie pojawiają :)

Hm co do imienia/imion to nie mamy jeszcze pojęcia, jesteśmy na etapie główkowania :-D Wczoraj tatusiek psotnisia (nazywam go psotniś bo wczoraj jak lekarka chciała wysłuchać jego serca to kręcił się, wiercił, kopał dopiero po grubszych paru min na chwile się uspokoił to miała okazje wysłuchać serducha, bo tak to było słychać tylko jego ruchy:biggrin2:) zapodał żartem że jak się urodzi siądzie koło niego i będzie mu czytał imiona i obserwował jego reakcje heh ;D
A macie może jakieś propozycje ciekawe hm?

Do góry