reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KASIEK no niestety mąż nie może wziąść wolnego. Teściowej nie mam, teść to życiowa porażka-pijak-w życiu bym mu dziecka na 10 minut nie zostawiła a co dopiero na 8 godzin. Wiesz gdyby mój mąż miał normalną rodzinę to bym mogła tu ściągnąć np. jego siostrę, choc ona musiała by tu z dwójką swoich dzieci przyjezdzać wiec i tak by nie przyjechałą. Zresztą oni z wielkim problemem na nasz ślub i wesele przyjechali, więc nie ma o czym gadać.
Siostra i tak mi życie ułatwia bo dzień w dzień Melę z przedszkola odbiera i będzie też to robić a potem ją pilnować w domu jak wrócą. Zresztą co to 3 dni w porównaniu do 3 tygodni.
A sytuacja bez wyjścia. Na chwile obecną pozostaje mi myślenie co i jak.

reklama
Dorota a opiekunka na miesiac?moze jakas zaufana sasiadka?ja bym do salonu nie brala ze wzgledu na lakiery i farby, mnie glowa po kilku godz w takim miejscu boli a co dopiero dziecko:sorry:

Dorotar Trzeba kogoś wymyślić , kto posiedzi . Ja na teściów też liczyc nie będe mogła nigdy .. 20 listopad brr .. boje sie tego dnia :shocked2::shocked2:

femme no cichutko :p Ok u mnie . Z mała kłopoty sie ciągną ;/ ale daje rade .

ANULA no niestety sąsiadki żadnej takiej nie mam, a obcej kobiecie nie oddam dziecka.

Dzięki dziewczyny za rady, każda wskazówka cenna i brana pod uwagę, coś będę musiała wymyśleć z tym moim małym panem i jego opieką na czas nieobecności babci.
Właśnie policzyłam dni i opiekę będę musiała mu zorganizować na 15 dni. Bo w dniu wyjazdu babci mamy wizytę u alergologa w Warszawie, także muszę wziąść wolne, w soboty będzie musiał się dziećmi zająć mąż z moją sis, niedziele będą nasze.
U nas ok Kacperek jest coraz fajniejszy, cuduje, głupieje z siostrą, oni się uwielbiają.
Nocka z 4 pobudkami na cyca.
Rano musiałam skoczyć na miasto przed pracą. Pogoda piękna więc mały na pewno na długi spacer się z babcią wybierze.

Heja. Dorota chyba zostaje ci platna opiekunka.

Milena a czemu boisz sie 20-go listopada?? moj malz wtedy ur. ma. stary sie robi :D ale mu dokuczam ze niedlugo magiczna 30 mu stuknie :D a ja ndal mloda bede :D hahahah

Jutro mielismy w planach sie przeprowadzac. ale wszystko stoi pod znakiem zapytania. Ł nie potrafi mi powiedziec czy do jutra pomalują sciany. noooz .. a mnie az nosi. On chyba mysli ze ja opieke do chlopców to w ciągu minuty zalatwie lub wypakowywac bede z nimi. ze on pomoc do wynoszenia gratów to tez tak raz dwa znajdzie. bo przeciez sąsiad to napewno bedzie siedzial i czekal az on po niego przyjdzie,. ze swego zycia niema, swojej rodziny tez nie. no nie mysli za grom ten czlowiek. i jeszcze tekst z dzisiaj rana, ze skoro ja siedze w domu to chyba normalne jest ze bede zmywac, sprzątac.. on jedyne co musi to jesc i odpoczywac. no mialam ochote trzasnąć go w lico. Bo on remontuje dom. a ja nie. no i wygarnelam mu co ja robie, a on nawet proszony tego nie wykona.. bo np to talkie niemeskie jest.

@ mi sie spoznia!! nerwa mam takiego ze lepiej nie podchodzić.

RENATA a Ty byś oddała tak małe dziecko praktycznie z dnia na dzień tak na prawdę obcej kobiecie (BO JA NIE), zresztą myślisz, że tak łatwo znaleźć tak szybko dobrą opiekunkę której byś zostawiła malucha.

Dorota ja oddalam swoje male dziecko obcej dziewczynie. Fakt byla to dziewczyna mojego brata, ale nie znalam jej na tyle dobrze zeby sie nie bac czy cos sie nie stanie. i nie chodzi mi tu o to czy ona by miala znecac sie nad F .. tylko o to jak F sobie z tym poradzi.

Ale musialam isc do pracy, a rocznego dziecka nie moglam ze sobą brac.

A czasami ta obca lepiej sie zajmie dzieckiem niz znajoma.

reklama
No widzisz oddałaś a ja bym nie oddała jakbym nie poznała dobrze osoby z którą miałabym zostawić dziecko, musiałabym mieć pewność i zaufanie co do tej osoby. Dla mnie to nie takie proste.

Do góry