reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Cześć dziewczyny ja mam 22 lata jestem mamą 3 letniego Kubusia(urwis niesamowity:) )oraz małego Pawełka ( 3 miwsiące i dwa tygodnie), w życiu również nie mialam kolorowo a do tego Pawełek urodził sie z poważną wadą serca PRZERWANY ŁUK AORTY , WSPOLNY PIEN TĘTNICZY , UBYTEK MIĘDZY KOMOROWY, NIEDOMYKALNOŚĆ ZATAWEK do tego po porodzie złamana kość ciemieniowa prawa, został mu krwiak na główce który już nie zginie ,miał połamany obnojczyk.Pawełek miał operacje w 3 tygodniu życia po której leżał 3 doby z otwartm mostkiem podczas intubowania uszkodzono mu krtań leżeliśmy w szpitalu ponad 2 miesiące.teraz jeździmy na wizyty do lekarzy i cały czas ze strachem ze coś złego możemy usłyszeć. czkają nas jeszcze re operacje i kolejny strach:( Pisze do was z prośbą o pomoc ponieważ to wszystko dużo kosztuje pracuje tylko mąż, jeśli macie możliwość oddać jakieś ubranka po swoich dzieciach prosze o odpowiedzi.

zarejestruj się też może na portalu fajnamama.pl ;) tam są super dziewczyny, na pewno pomogą;) póżniej napiszę do majówek może któraś też będzie chciała Ci pomóc;) Trzymaj się dziewczyno;*

A co tu tak cicho ?

w lipcu nie nadążyłam czytać postów a teraz cichutko tu...;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Monisia na głosowanie jest oddzielny dział:tak: I staraj nie pisać się post pod postem jeśli od ostatniego nie mineła przynajmniej godzina bo będzie to traktowane jako nabijanie postów

Hej kochane.
Ja umilkłam troszeczkę :) Ale już nie wiem co robić dosłownie .
Lekarka powiedziała że mała zdrowa a charczy jej do dziś , i kasła .
Jutro wybiorę się do lekarza ;// i tym razem już pewnie szpital bo ileż można być przeziębionym . Co najgorsze mnie bierze coś ;/

Ok uciekam bo już niunia wstała ( pospała całe 30 min ) - postaram się już być częściej :):):):)

Miłego dnia

Hej kobitki muszę sie ogarnąć :) przyzwyczaic do normalnego trybu :>
Tak w skrócie w czwartek na wieczór zaczął mi gorączkować ok38,5 w piatek nawet do 39 a wieczorem dostał 40 ale bez innych objawow kaszel katar itp. bylam w przychodni ale nic nie powiedziala tyle ze mlody nie mogl siukac przez a'la stulejke co sie okazalo ze nie mial . wrocilam z przychodni goraczka nie spadala wezwalam pogotowie i przyjeli na oddzial badania zrobili wszystko idealne hmm dopiero w posiew moczu wyszla bakteria e.coli ale minimalna . i szukali przyczyny dalej goraczki i poszlismy do laryngologa w poniedzialek mial zaczerwienione uszy ale nic w krwi nie wyszlo o zapaleniu dostal antybiotyk i wczoraj poszlismy na kontrole uszy zdrowe bakteri prawie brak stulejka wyleczona . Zrobili mu usg nerek itd ... wiec jest obadany od glow po nogi :D ogolnie nie mialam z nim ciezko jedynie obchody i ze nie chcial siedziec w pokoju a tam wszystkie doslownie na zapalenie pluc lezaly dzieci wiec sie balam o niego . powrot zadowolony :>

Witajci ekobietki.
Jestem załamana, moja mama dostała skierowanie do senatorium na 20listopada do 20grudnia, pojechać musi.
I tu zaczyna się problem, co ja zrobie z małym, ach szkoda gadać. Pierwsza moja myśl była pożyczyć od kogoś kojec i zabierać go do pracy, ale przecież to nie jest dobre rozwiązanie, bo to będzie okres przedświąteczny ja mogę mieć w pracy dużo roboty, a przecież mimo tego, że Kacper jest grzeczny to on nie wysiedzi całe dnie w kojcu. Jestem załamana nie wiem co zrobić, wolnego nie mam szans wziąść, bo szefowa rodzi i nie będzie teraz pracować.
.Byłam dziś u koleżanki która ma 4 miesięcznego synka i w domu z nim siedzi i byłam jej pytać czy by mi pomogła, powiedziała, że to przemyśli bo na początku grudnia ma obronę pracy magisterskiej, a potem stwierdziła, że no może się zaopiekować Kacprem ale na jakieś 2-3 dni, a to kropla w morzu potrzeb.
Dziewczyny doradźcie mi co ja mam zrobić, jak o tym myślę to mi się płakać chce bo co ja mam wykombinować z moim maluszkiem.ACHHH.

Nadalka witaj co u Ciebie??

Dorotar a mąż nie może wziąć wolnego?? Wiem że on chyba z daleka ale nie wiem może Twoja teściowa by przyjechała na tydzień?? Siostrę chyba masz?? Może jak sobie ze 3 dni wolne zrobi w szkole to nic się nie stanie??

reklama
Hej hej co się tu dzieje :-D znowu mnie wieki nie było :-p :-p

MILENAAA - jak tam mamuśka ? :-)

ALEKSANDRA - a to trzydniówka nie była przypadkiem ? :-p fajnie że wszystkie badania macie zrobione :-p

Coś ostatnio milczący ten wątek się zrobił kilka osób piszę nie ma tłumów jak kiedyś :-p gdzie jakaś świeża krew ? gdzie "stare" mamuśki ? :-p dziewczyny jesień się zaczęła czyli powinny tu tłumy być :-D:-D

U nas wszystko ok zdrowi wszyscy :-p Nina niedługo urodziny ma zresztą ja też ;-) więc będzie imprezka :-) w Halloween zresztą robię :-p :-) a tak to pomału pomału bez żadnych udziwnień życiowych :-p

Do góry