reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vi Jasne że jestem dumna z córci :))

No Wampi cichutko ...

Kochane kiedy wasze dzieci zaczęły przesypiać noc ( nie , nie mam dość wstawania jeszcze:-p:-p ) Po prostu tak się zastanawiam czy to możliwe żeby mi niunia już tylko raz na jedzonko w nocy wstawała . Wczoraj poszła spać o godzinie 20 i na cyca wstała o 01:30 i potem już o 5 rano . Nie żebym narzekała :-D:-D:-D

Kasiek i jak imprezka urodzinowa Domiśki ?? Zadowolona córa z torciku ?

Miłego dnia .

reklama
Hejja;)
Milena zebys jej nie przechwalila przypadkiem hehehe;-)))
Olcia no to niezle.. a ja zauwazylam dziwna rzecz u siebie.. ze jak napije sie duzo naraz, to raz mi sie odbije a pozniej juz mam tak jakbym miala zaraz zwymiotowac, ost prawie do miski z chipsami dla T zwrocilam haha;-) jak czuje juz tak ze zaraz bede wymiocic to szybko sie klade, wiem glupia jestem zamiast puscic pawika i spokoj ale nie nawidze wymiotowac, bo mam pozniej taki zoladek ze masakra.. ost raz mialam tak jak mialam jelitowke jakies 2 lata temu..
Nudziorki, nic nie piszecie;-)

Madzia ja dzisiaj zakupy robilam to tylko weszlam do sklepu i juz myslalam ze na srodku slepu zwymiotuje a pozniej jak mnie kasowala to pozniej bieglam do domu bo nie chcialam na kogos to jest starszne ;/ i tak codziennie rano mam i wieczorem a jutro i w niedziele jeszcze mam szkole od 8 do 18;/ nie wiem jak wytrzymam moze na nikogo z lawki nie puszcze bo wstyd jak cholera :D bede musiala z nauczycielami pogadac czy jak bedzie mi sie chcialo to czy moge wyjsc bez pytania :D Madzia a ty ostatnio co mialas USG to te 3D czy normlane ?

Tak dzisiaj przegladalam forum i wpadlam na post rzadkie imiona i mi sie spodobalo imie Karmen co sadzicie o takim imieniu ? :D

Ostatnia edycja:
Olcia kurcze nie zazdroszcze.. masakra... ja mialam zwykle USG, tutaj takie robia w szpitalu, a prywatnie USG kosztuje te 3D-4D ok 150f bo sie dowiadywalam.. jak dla mnie to mega duzoo ok 700zl.. jak bede w PL na swieta w grudniu to chce pojsc na te badanie.

A miala moze ktoras z was takie sluchaweczki na brzuch, ze slychac bicie serducha malenstwa oraz jak sie rusza? Bo sie zastanawiam czy kupic;-)

Magda ahaa bo masz takie inne USG niz ja i myslalam ze to jest te 3D :D kurcze i nadal nie wiem ile moje malenstwo ma cm bo na usg jest napisane ze 45.4 mm i to jest od glowki do pupci :D ale 11.10 mam te 3D i mam nadzieje sie dowiem wszystkiego :D
A o tych sluchawkach pierwszy raz w zyciu slysze :-D

Milena cudowny uśmieszek. mój Jaś nie ma antybiotyku i już powoli przechodzi. piersią karmiony. wczoraj lekarz kazał maść majerankową kupic i pod noskiem smarować, gruszką oczyszczac i zakraplac nosek sola morska

Dorota śliczne fotki

kasiek wszystkiego naj dla córeczki

mój Jaś co 2-3 godziny je i w dzień i w nocy..

Magda No oby , oby . Bo jej chwalić nie wolno bo wtedy nie grzeczna jest :) Ale póki co jest ok . Teraz na tych lekach jest jeszcze i ma Lakcid żeby nie mieć biegunki od antybiotyku i powrócił kłopot z kupką . Strasznie pierdzi no i płacze jak robi . Ale dziś jakoś lepiej .. leki do poniedziałku mam nadzieję że będzie już zdrowiutka i już nie będzie trzeba brać leków , bo pije je bardzo niechętnie .

Wampi No ona w dzień też cycek co ok 2-3h zależy ile zje :) w nocy mniej więcej co 3-4 godziny . Teraz jak chora to wstawała co 1,5 w nocy więc byłam zaskoczona jak prawie 6 godzin przespała . Zobaczymy jak będzie dziś w nocy . :-p:-p

Maleństwo Mojej też już lepiej . Widać to po nocce bo ładnie spała :) Katarek ma ale mniej, zainwestowałam w nosefrida ( czy jak to tam ) i to ładniej nosek ściąga niż gruszka. Ale muszę iść w poniedziałek na kontrole bo ma sapki niunia i nie bardzo słychać czy już wszystko ok . Gdyby nie katar nie zorientowała bym się chyba że jest chora . ;// Twój Jaś też już duży . A to leci . Tyle co rodziłyśmy ;P

...właśnie nie wiecie co u EWI44

Mam dosyć tego krwawienia już :-( Jeden dzień plamienia , a na drugi obfite krwawienie . 14-go przylatuję moja siostra i idę z nią do gina bo będzie szła, tutaj zawsze badania robi jak przylatuje ...i z tego co pamiętam jak ostatnio w PL była lekarz był chory i nie zdążyła iść na badania . A ona badania do In-vitro robi jakieś ( nie wiem nie znam się na tym )

Ostatnia edycja:
magda a co chiałaś wiedzieć o magnezie? w ciązy mozesz brać kapsułkę dziennie tego naszego irlandzkiego magnezu jesli jestes osłabiona ... ale musi Ci lekarz przepisać bo na własną rekę nie sprzedadzą Ci w aptece :-p jeśli wiedzą lub widza że jesteś w ciązy :tak:
kasiek jeszcze chyba ja nie składałam życzeń Domisi :-) 100 latek dla naszej solenizantki :*:*:*
dorotar a gdzie teraz pracujesz??
olciaaa Karmen ładnie ale nie brzmi miło takie "sztywne " to imię
milena ja z krwawieniem miałam lajt :-D hehe z Vi 10 dni a później pół roku bez okresu :-p po Vi od razu przy 3 okresie zaciązyłam :-D więc znów 9 msc bez okresu i po 11 dni połogu , pół roku bez @ i po wzięciu anty 4 lub 5 msc bez @ już szczerze nie pamiętam aż mi się uregulowało :-p hehe

ja torty robię całkiem sama :-) może i nie wygladają tak peknie jak kupne no ale są własne i na pewno są naturalne i pyszne :-p
a co do opłatków to jaką one maja date ważnosci??

Witam,
Na chwile wpadlam, bylismy u lekarza buzia juz prawie wyleczona tylko paluszek bez zmian, nadal mamy leki:sorry2:
Milena moj od 3 mies jest na mm i przespal dopiero 2 noce. Przed snem zjada 180-210 ml kaszy bo mleka nie ruszy a okolo 1-2 jest pobudka z placzem od razu musze robic placz bo jest histeria. Probowalam z woda, herbatka ale to tylko pogarsza sytuacje...no i wstajemy po 5 i pierwsze co musze zrobic to kasza a w dzien tez sporo jada wlasciwie to co my.
Co do krawienia, ze mnie lecialo rowno 6 tyg
Olcia, mi sie nie podoba ale ja nie lubie takich imion. Decyzja nalezy do Ciebie, kazdy ma inny gust
Kasiek, spoznione ale najlepsze zyczenia dla Dominiki;-)

Ostatnia edycja:
reklama
MALEŃSTWO gruszka przy dużym katarze tak naprawdę mało daje i mało odciąga kup sobie w aptece fridę, na moje oko sporo to kosztuje jak na taką rzecz (około 25zł) ale na prawdę warto. Przetestowałam dwie gruszki jak Kacpere był maleńki i chorował non stop i dopiero frida dała radę, a maluchowi trzeba odciągać by na oskrzela nie zeszło.

Ech dziewczyny muszę się Wam pochwalić, normalnie puchnę z dumy moja gwiazda jest w gazecie na zdjęciu.
DSC01075.jpgZdjęcie słabej jakości bo robione tel ale jest.

VI no ja jestem fryzjerką i w salonie pracuję.

Załączniki

• DSC01073.jpg
    DSC01073.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
Do góry