reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vi Jasne że jestem dumna z córci :))

No Wampi cichutko ...

Kochane kiedy wasze dzieci zaczęły przesypiać noc ( nie , nie mam dość wstawania jeszcze:-p:-p ) Po prostu tak się zastanawiam czy to możliwe żeby mi niunia już tylko raz na jedzonko w nocy wstawała . Wczoraj poszła spać o godzinie 20 i na cyca wstała o 01:30 i potem już o 5 rano . Nie żebym narzekała :-D:-D:-D

Kasiek i jak imprezka urodzinowa Domiśki ?? Zadowolona córa z torciku ?

Miłego dnia .

reklama
Hejja;)
Milena zebys jej nie przechwalila przypadkiem hehehe;-)))
Olcia no to niezle.. a ja zauwazylam dziwna rzecz u siebie.. ze jak napije sie duzo naraz, to raz mi sie odbije a pozniej juz mam tak jakbym miala zaraz zwymiotowac, ost prawie do miski z chipsami dla T zwrocilam haha;-) jak czuje juz tak ze zaraz bede wymiocic to szybko sie klade, wiem glupia jestem zamiast puscic pawika i spokoj ale nie nawidze wymiotowac, bo mam pozniej taki zoladek ze masakra.. ost raz mialam tak jak mialam jelitowke jakies 2 lata temu..
Nudziorki, nic nie piszecie;-)

Madzia ja dzisiaj zakupy robilam to tylko weszlam do sklepu i juz myslalam ze na srodku slepu zwymiotuje a pozniej jak mnie kasowala to pozniej bieglam do domu bo nie chcialam na kogos to jest starszne ;/ i tak codziennie rano mam i wieczorem a jutro i w niedziele jeszcze mam szkole od 8 do 18;/ nie wiem jak wytrzymam moze na nikogo z lawki nie puszcze bo wstyd jak cholera :D bede musiala z nauczycielami pogadac czy jak bedzie mi sie chcialo to czy moge wyjsc bez pytania :D Madzia a ty ostatnio co mialas USG to te 3D czy normlane ?

Tak dzisiaj przegladalam forum i wpadlam na post rzadkie imiona i mi sie spodobalo imie Karmen co sadzicie o takim imieniu ? :D

Ostatnia edycja:
Olcia kurcze nie zazdroszcze.. masakra... ja mialam zwykle USG, tutaj takie robia w szpitalu, a prywatnie USG kosztuje te 3D-4D ok 150f bo sie dowiadywalam.. jak dla mnie to mega duzoo ok 700zl.. jak bede w PL na swieta w grudniu to chce pojsc na te badanie.

A miala moze ktoras z was takie sluchaweczki na brzuch, ze slychac bicie serducha malenstwa oraz jak sie rusza? Bo sie zastanawiam czy kupic;-)

Magda ahaa bo masz takie inne USG niz ja i myslalam ze to jest te 3D :D kurcze i nadal nie wiem ile moje malenstwo ma cm bo na usg jest napisane ze 45.4 mm i to jest od glowki do pupci :D ale 11.10 mam te 3D i mam nadzieje sie dowiem wszystkiego :D
A o tych sluchawkach pierwszy raz w zyciu slysze :-D

Milena cudowny uśmieszek. mój Jaś nie ma antybiotyku i już powoli przechodzi. piersią karmiony. wczoraj lekarz kazał maść majerankową kupic i pod noskiem smarować, gruszką oczyszczac i zakraplac nosek sola morska

Dorota śliczne fotki

kasiek wszystkiego naj dla córeczki

mój Jaś co 2-3 godziny je i w dzień i w nocy..

Magda No oby , oby . Bo jej chwalić nie wolno bo wtedy nie grzeczna jest :) Ale póki co jest ok . Teraz na tych lekach jest jeszcze i ma Lakcid żeby nie mieć biegunki od antybiotyku i powrócił kłopot z kupką . Strasznie pierdzi no i płacze jak robi . Ale dziś jakoś lepiej .. leki do poniedziałku mam nadzieję że będzie już zdrowiutka i już nie będzie trzeba brać leków , bo pije je bardzo niechętnie .

Wampi No ona w dzień też cycek co ok 2-3h zależy ile zje :) w nocy mniej więcej co 3-4 godziny . Teraz jak chora to wstawała co 1,5 w nocy więc byłam zaskoczona jak prawie 6 godzin przespała . Zobaczymy jak będzie dziś w nocy . :-p:-p

Maleństwo Mojej też już lepiej . Widać to po nocce bo ładnie spała :) Katarek ma ale mniej, zainwestowałam w nosefrida ( czy jak to tam ) i to ładniej nosek ściąga niż gruszka. Ale muszę iść w poniedziałek na kontrole bo ma sapki niunia i nie bardzo słychać czy już wszystko ok . Gdyby nie katar nie zorientowała bym się chyba że jest chora . ;// Twój Jaś też już duży . A to leci . Tyle co rodziłyśmy ;P

...właśnie nie wiecie co u EWI44

Mam dosyć tego krwawienia już :-( Jeden dzień plamienia , a na drugi obfite krwawienie . 14-go przylatuję moja siostra i idę z nią do gina bo będzie szła, tutaj zawsze badania robi jak przylatuje ...i z tego co pamiętam jak ostatnio w PL była lekarz był chory i nie zdążyła iść na badania . A ona badania do In-vitro robi jakieś ( nie wiem nie znam się na tym )

Ostatnia edycja:
magda a co chiałaś wiedzieć o magnezie? w ciązy mozesz brać kapsułkę dziennie tego naszego irlandzkiego magnezu jesli jestes osłabiona ... ale musi Ci lekarz przepisać bo na własną rekę nie sprzedadzą Ci w aptece :-p jeśli wiedzą lub widza że jesteś w ciązy :tak:
kasiek jeszcze chyba ja nie składałam życzeń Domisi :-) 100 latek dla naszej solenizantki :*:*:*
dorotar a gdzie teraz pracujesz??
olciaaa Karmen ładnie ale nie brzmi miło takie "sztywne " to imię
milena ja z krwawieniem miałam lajt :-D hehe z Vi 10 dni a później pół roku bez okresu :-p po Vi od razu przy 3 okresie zaciązyłam :-D więc znów 9 msc bez okresu i po 11 dni połogu , pół roku bez @ i po wzięciu anty 4 lub 5 msc bez @ już szczerze nie pamiętam aż mi się uregulowało :-p hehe

ja torty robię całkiem sama :-) może i nie wygladają tak peknie jak kupne no ale są własne i na pewno są naturalne i pyszne :-p
a co do opłatków to jaką one maja date ważnosci??

Witam,
Na chwile wpadlam, bylismy u lekarza buzia juz prawie wyleczona tylko paluszek bez zmian, nadal mamy leki:sorry2:
Milena moj od 3 mies jest na mm i przespal dopiero 2 noce. Przed snem zjada 180-210 ml kaszy bo mleka nie ruszy a okolo 1-2 jest pobudka z placzem od razu musze robic placz bo jest histeria. Probowalam z woda, herbatka ale to tylko pogarsza sytuacje...no i wstajemy po 5 i pierwsze co musze zrobic to kasza a w dzien tez sporo jada wlasciwie to co my.
Co do krawienia, ze mnie lecialo rowno 6 tyg
Olcia, mi sie nie podoba ale ja nie lubie takich imion. Decyzja nalezy do Ciebie, kazdy ma inny gust
Kasiek, spoznione ale najlepsze zyczenia dla Dominiki;-)

Ostatnia edycja:
reklama
MALEŃSTWO gruszka przy dużym katarze tak naprawdę mało daje i mało odciąga kup sobie w aptece fridę, na moje oko sporo to kosztuje jak na taką rzecz (około 25zł) ale na prawdę warto. Przetestowałam dwie gruszki jak Kacpere był maleńki i chorował non stop i dopiero frida dała radę, a maluchowi trzeba odciągać by na oskrzela nie zeszło.

Ech dziewczyny muszę się Wam pochwalić, normalnie puchnę z dumy moja gwiazda jest w gazecie na zdjęciu.
DSC01075.jpgZdjęcie słabej jakości bo robione tel ale jest.

VI no ja jestem fryzjerką i w salonie pracuję.

Załączniki

• DSC01073.jpg
    DSC01073.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnia edycja:
Do góry