reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Wampi Świetny ;) Chyba dużo dzieci lubi minkę rybeczki ;))

Inka Musisz być do 10 tyg na pierwszej wizycie , i choć raz w każdym trymestrze ciązy zeby dosteć becikowe .

A co do avatara Inki , moja ciotka się na nim sugerowała jak mi na plecach robiła . jest podobny ale inny ;P Mała wstała .

Ostatnia edycja:
reklama
o jeju, pierwszy raz byłam u gin. 19.09 i jeszcze jedna wizyta 20.09 wtedy się dowiedziałam że to 14 tydzień, więc prawdopodobnie przepadnie..? :/

Kiedy powiem rodzicom? Myślę że jak będziemy mieli możliwość spotkania się z nimi we czwórkę, ale nie wiem jak to się potoczy, nie wiem kiedy partner się zdecyduje, to już faktycznie 15 tydzień ja powiedziałabym im już wcześniej jakoś ale nie chce robić nic za jego plecami, mam nadzieje że wkrótce się zdecyduje powiedzieć o tym moim i swoim rodzicom.

Przez długi czas nie wiedziałam że jestem w ciąży, nie miałam żadnych wczesnych objawów, występowały plamienia imitujące miesiączkę, kilka testów które robiłam wychodziły negatywnie więc nie podejrzewałam ciąży. Potem wizyta u lekarza rodzinnego, wysłała mnie na oddział ginekologiczny w szpitalu, ale ani skierowania ani niczego, na dodatek musiałam jeździć załatwiać sobie nowe ubezpieczenie zdrowotne, też czekanie, później oczekiwanie na wizytę u gin., obdzwaniałam prywatne gabinety ale akurat trafiłam na czas urlopów, w końcu dalej od mojej miejscowości umówiłam się na wizytę tą na 19.09, też długo czekałam bo akurat to było na ubezpieczenie, no i jakoś nie miałam głowy by myśleć o becikowym, ostatnio dowiedziałam się od koleżanki że przepisy dotyczące becikowego się zmieniły no i teraz mam tego efekty mojej niewiedzy :|

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Inka i nie zdziwły Cię te plamienia?? Większych piersi obolałych nie miałaś?? Po za tym sądzę jakbyś powiedziała że masz podejrzenie ciąży to szybciej by Cię przyjęli ten pierwszy raz.

Inka Prawdopodobnie przepadnie . Choć u nas słyszałam żelekarze dają kartkę z tekstem '' niech sobie pani wypisze , i pamięta żeby dac pierwszą datę na góra 10tydzień '' pieczątka , podpis lekarza, dziękuje ;)) Ja byłam w 8tygodniu u lekarza . choć wiedziałam o ciąży z 3 tygodnie wcześniej jakoś ...ale nie miałam odwagi iść :-D Zwlekałam , zwlekałam aż stwierdziłam że przecież trzeba dla dobra dziecka .

Mała wykąpana , pojedzona ( choć pewnie i tak za 30 min bedzie wołać cyca :) ) usypia się w łóżeczku .

Ta lekarzyna z przychodni wspomniała, bardziej byłam nakierowana na jakąś infekcje itp. Zapewniała mnie wręcz że przyjmą mnie w szpitalu bez skierowania itd. i dowiedziałam się że muszę mieć skierowanie i zaczęły się schodki, skierowania brak, jej później nie było, była inna, od razu powiedziano mi że ona nic nie wypisze, że mam czekać, no i jeszcze to cholerne ubezpieczenie tak to normalnie bym zdążyła ze wszystkim a teraz to mogę mieć pretensje do siebie że nic nie wiedziałam na jakiś zasadach dostaje się teraz becikowe:wściekła/y:

Inka to czemu zaraz nie wróciłaś po skierowanie. Jakbyś powiedziała że podejrzenie ciąży to jestem pewna że przyje;i by Cię szybko

Ale nie obwiniaj siebie . Kto myśli o becikowym skoro nie wiedziałaś o ciąży . tyś złoty drogą nie chodzi , owszem . U nas jest dziwne miasto ;) wszystko da się załatwić . Idź może prywatnie gdzieś i gość Ci wypiszę , jak dasz mu co nie co w łapkę :) a w becikowym i tak Ci się zwróci ;P

reklama
Do góry