reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Inka fajny masz avatar? To z neta czy Twój?? No niestety ja też za badania płaciłam ale mi to odpowiadało rano szłam np. krew i mocz oddać a po południu zamawiałam sobie wizytę i miałam świeże wyniki i najważniejsze nigdy w kolejce nie stałam:p

reklama
Inka ja chodzilam prywatnie kazda wizyta jest platna, placilam 80 zl za wizyte plus badania. U nas gdy ktos chodzil na NFZ w szpitalu nie interesowali sie takimi kobietami, lezalam w sumie w szpitalu z miesiac i z wiekoscia kobiet z ktorymi rozmawialam chodzily prywatnie:sorry:Czekamy na fotki

Czesc ;-)

Wampi dzieki za rady :)

Femme Milena No to samo im mowie ze to nie ma nic do rzeczy przeciez jego kochanka nie jestem tylko dziewczyna jego syna i to w dodatku w ciazy wiec nie rozkminiam ich :crazy: po prostu poje** jak lato z radiem ... nie wiem czy oni chca doprowadzic do tego zebym znowu wyladowala w szpitalu czy o co im do cholery chodzi ;/ teraz wymyslili sobie ze mieszkanie wynjac tylko jestem ciekawa za co :no: bo przeciez teraz tak czy siak do pracy nie moge isc a po porodzie tez nie bo kto sie dzieckiem zajmie skoro ten ma wielce do szkoly chodzic mama w pracy jego ojciec w pracy ;| nie wyobrazam sobie tego ...

Dorotar wiesz ile juz bylo tych rozmow az szkoda gadac teraz w niedziele mamy tam jechac ;| nie wiem po co bo i tak zapewne nic z tego nie wyniknie

Aleksandra az ci wspolczuje z tym MOPSem ja dzisiaj bylam i tyle co sie nastalam to moje ;/ nienawidze tam chodzic

Inka sliczny masz ten brzusio :tak:

A dziękuję :-) Hm mężem to może będzie niedługo, heh wszystko zależy od niego ;p Widzę że jest taki trochę zagubiony, oswaja się z myślą że będzie tatą, jak się dowiedzieliśmy to byliśmy troszeńku przerażeni, bo ciąża nie była planowana, ja się szybko przyzwyczaiłam do tej myśli, a na niego nie naciskałam,nie zaczynałam tematu na siłę, przemilczałam jakiś czas, teraz coraz częściej myśli o dzidziusiu i sam chętnie zaczyna ten temat, jeszcze chwila i to będzie jego pierwsze oczko w głowie ;-) Zawsze wychodziłam z założenie że nic na siłę i rezultaty są b.dobre. Rodzice to druga sprawa - jeszcze nic nie wiedzą bo nie ma ich na miejscu, powiedziałabym im już ale to za zgodą obu stron, więc czekam.

Jak to jest z tym becikowym? To prawda że trzeba iść do gin. w jakimś konkretnym tyg. ciąży by je dostać?

Ostatnia edycja:
Inka tak :) jezeli pierwsza wizyta np byla w 12-13 tyg to becikowe przepada :) a jezeli bylas szybciej niz w 10 tyg albo rowno 10 tydz to normlanie dostaniesz :) wlasnie osatnio czytalam bo tez nie wiedzialam :)

reklama
Inka od max 10 tyg. musisz być pod opieką ginekologa i w każdym trymestrze chyba musi być chociaż jedna wizyta ja nie wiem jak to dokładnie.
A kiedy zamierzasz powiedzieć rodzicom??

Ostatnia edycja:
Do góry