reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

VI niestety nie mam linku, mojej szefowej facet kupił te spraye jak było EURO w Biedronce kupił, ale można kupić w sklepach kosmetycznych-drogeriach.
Co do Amelki no to co Ty oszalałaś, moja córa od kiedy nogi poczuła, czyt. zaczeła chodzić (10 miesięcy miała), od tego czasu wózek jest beeee i w wózku jeździła sporadycznie i tylko chwile bo to jakby kara dla niej była.
Teraz jak jest Kacperek czasem sobie z garażu wyjmie spacerówkę i sobie posiedzi na podwórku a jak tak posiedzi to i zaśnie. Tak to albo latanie po dworku, na spacery rowerek a w miasto nogi.
Rozumię, że nie złośliwie dla mnie też jest dziwne jak 4 latek w wózku jeździ na dodatek ze smokiem w buzi:szok:

EVE wózek z taką wkładką rozumię, ale te co ja widziałam to typowe spacerówki, nawet nie wózki wielofuncyjne tylko same spacerówki.

Ostatnia edycja:
reklama
Dorotar Czarka siostra jest przedszkolanką więc wiem... Zresztą często ona będzie ją odprowadzała. Po za tym Dominika musi sobie radzić tak czy siak a moje przeżywanie nie pomoże jej.
A od kiedy to rodzące mają takie względy?? Ty jak szłaś rodzić to nie pokazywałaś ubezpieczenia?? W Polsce to dzieci do 18 roku są ubezpieczone przez państwo czy rodzice pracują czy nie a nie dorosła kobieta która rodzi jej jakiekolwiek ubezpieczenie nie obejmuje a kto zapłaci za leki i opiekę w szpitalu??

Wampi
możliwie u mnie w szpitalu była taka kartka wywieszona ale nie zagłębiałąm się wto

Ostatnia edycja:
Dziś pobudka o 6.15 mój syneczek to ranny ptaszek, o 7.30 już znowu spał ale ze 20minut tylko bo Mela się zbudziła i głosowała, pojechałam przed pracą na małe zakupy bo parówki dla Amelki się skończyły, a ostatnio wsuwa parówy z sosem czosnkowym mojej roboty, pojechałam też zatankować, do pracy zajechałam na 10, dzwonię do mamy a ta mi mówi, że wyszła z dziećmi na dworek i oboje sobie zasneli, mały w swoim wózku a Amelka na spacerówce-parasolce się położyła i też się zdrzemneła.

z tego posta wywnioskowałam że nadal jeździ w spacerówce a wiem ze nie jedno dziecko w tym wieku jeszcze jeździ ....

VI tak wiem, że z tego posta można było to tak wywnioskować, ona sobie potrafi tą spacerówkę sama z garażu wyprowadzić i posiedzieć na niej ale to dopiero teraz jak Kacper jest, a w niedzielę na dożynkach to mi się wgramoliła na Kacpra wózek i tam zasneła (oczywiście młody wtedy u babci na rękach był), wyglądło to dziwnie, takie duże dziecko na takim wózku ale cóż zmęczenie było silniejsze od niej.

KASIEK widzę, że WAMPI Ci wyjaśniła o tym ubezpieczeniu, tak jest już od dawna.

Lecę na zebranie, odezwę się wieczorkiem jak Bąki moje zasnął bo męża dziś też nie mam na noc,

Tak czytam o tej spacerówce i noworodkach i kurdę u mnie Oliwka ze 3tyg we wkładzie spacerówkowym jezdziła bo w gondolce nie chciała, teraz już spowrotem w gondolce... no dobra a co powiedzie o dzieciach ktore całe dnie spedzają w bujakach? wiem że niektórzy jak uśpią bobasa na noc nawet nie przełożą do łóżeczka. to to będą garbate dzieci....

Vi Dokładnie tak mam , jakby ktoś mi coś naciągał . I to już właśnie z 4 dni ..
Wampi Dzięki za odpowiedz co do ubezpieczenia . Po prostu chciałam zapyta ...

Ok Byłam u gin . 2 cm , naruszył mnie porozciągał :-D:-D:-D Szyjka miękka , główka nisko . Mówię do niego tak : Jutro idę na KTG ( a on ma dyżur w szpitalu jutro ) , jak wszystko będzie ok , zrobimy USG w końcu może coś być nie tak , wody sprawdzić itd . Na co on - cytuje ''jutro możemy spotkać się na porodówce , pani urodzi góra do niedzieli '' ...Na moje oko jest przekonany że ja już jestem w trakcie , i że mogę na noc się szykować . Ale powiem wam że naruszył mnie i coś jakby się ruszyło , albo to moje paranoje . Po za tym mam jakąs pieprzoną infekcje :zawstydzona/y::zawstydzona/y: P za raz przyjdzie , zje i idę do apteki po jakiś tam lek ... A i powiedział mi ze jest już u nas możliwość znieczulenia , trzeba zgłaszać sie z 4cm rozwarcia zeby dali , ale jest . I miło że mnie poinformował , ale on odmawia bo nie kazda jest z tego zadowolona . Czuje duzy ból w dole brzucha ( cos jak na okres ) Uciekam zjeść . POtem do sklepu . Może już coś bedzie sie działo dziś , zobaczymy .

Milena jak Cię boli w dole brzucha to lepiej nie jedz:-D bo lewatywa będzie grana:-D mówisz że Cię naruszył no to jutro bobasa widzimy?:-p Życzę Ci tego bo się mordujesz... Ja przed terminem i nie miałam już sił na nic a Ty bidulko już po tyle czasu...

Dobra nic nie obiecuję , ale wyczuwam szpital dziś w nocy ... Boli jak diabli co około 7 min ;/ to chyba już skurczę . Trzymajcie kciuki żebym dożyła jutra ... !!!

reklama
MILENAAA - no to teraz to już urodzisz :-) w ramach tego że tak długo czekałaś na poród życzę Ci jak najszybszego tego porodu hehe powinnaś w 30minut urodzić za to że tyle musiałaś na to czekać :-D :-)

Do góry