reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

OLA to dopiero w niedzielę, udane to może one będą ale dla mojej córki bo dla mnie to po kieszeni pójdzie tylko.

KASIEK w poniedziałek ruszamy do przedszkola w końcu bo już słuchać nie mogę jak moja Mela płacze, że tęskni za przedszkolem

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka laseczki;-)

Olcia zdrówka dla malego;*

Dorotar to moja tak do szkoły chcę:-D z tym że my w naszym domu (w ktorym jeszcze nie mieszkamy) mamy duzo dzieci za płotek (u sasiadów na podworku) i Alicja cały czas mówi że chcę już chodzić do szkoły z koleżankami;-)

Tato do mnie dzwonił, płytki w kuchni już mam !! małują właśnie kuchnie i jadalnie!!:-D Braciak kładzie dzisiaj w łazience, właściwie to dopiero zaczoł bo jeszcze wczoraj wanne obudowywali i wentylacje w kuchni robili;-) rormalnie szał:-)

No i nasz krosteczk ma już 3 mieś!!! Zleciało szybko, oby kolejne 3 też tak szybko namzleciało:-D

Maleństwo Dobrze że wszystko ok , i że już Was wypuścili .
Magda Oj tak , męczy mnie już nawet odpoczywanie , leże i się męcze . Czytam książki od niedzieli dziś zaczynam już trzecią :-D A nigdy mnie to nie ciągło :p Czytam , wstaje do WC pochodze po domu żeby sie rozchodzic , łóżko - książka . i tak w kółko ..
Soksy nie mam sie o co obrażać . POwiem Ci że ja byłam z niego zadowolona , aż do teraz :-( O wszstko sie przejmował , a teraz cos mu do głowy szczeliło . Ok 40 km do Krakowa mam do innego szpitala ... &&&&& za bobasa , oby Ci sie udalo
Aleksandra Zdrówka dla łobuza :)
Papitka i jak rozprawa ??
Kasiek Jestem . Udanego pobytu u rodziców ..
Dorotar a tak myśle co Ci z tego poniedziałku . A tu Fakycznie twoja cora tak tęskniła . Będzie w końcu szczęśliwa że do przedszkola idzie

Idę zjeść pyzy z mięsem :-):-):-):-) Potem wezmę się za kolejną książke ;-) Tak mi się dziś przypomniało Mi w sobote kończy się ubezpieczenie , myślicie że przyjdzie mi płacić za poród w szpitalu ( miałam ubezpieczenie z renty po ojcu , a że teraz nie idę do szkoły kończy się ostatniego sierpnia ) ?? :sorry2: Wejdę później

Dorotar aha moja idzie dopiero za tydzień.

Milena
to lepiej się spręż bo jak ja rodziłam to doba bez ubezpieczenia kosztowała 200 czy 300 zł

SNOOPY moja Amela całe wakacje wyje za przedszkolem.

MILENA Ty jeszcze tu??? W szoku naprawdę jestem, nie wybrałaś się do szpitala by coś tam ściemnić, może by Cię zostawili?? U gin kiedy byłaś?? Co mówi???
Oj tak Mela szczęśliwa będzie.
Co do ubezpieczenia to nawet jak się skończy to każda rodząca nawet jak nie ma ubezpieczenia ma zagwarantowane od państwa ubezpieczenie i nie powinni od Ciebie ciągnąć, tylko musisz znać swoje prawa.

KASIEK czemu dopiero za tydzień idzie Twoja??
Jak to możliwe, że u Ciebie w szpitalu doba tyle kosztowała, ale dla rodzącej i dziecka????

Matko dziewczyny powiedzcie mi czy ja jestem jakaś przewrażliwiona czy coś ze mną nie tak czy z ludźmi. Jak do cholery jasnej noworodka można umieścieć w spacerówce, nawet jeśli jest to spacerówka rozłożona, ale spcerówka to spacerówka, dla noworodków sa pełne wózki-gondole.
Tu gdzie pracuję już druga mądra mamusia wozi noworodka w spacerówce.
Jedna urodziła na jakoś ja ja zaczełam pracę czyli na początku czerwca, od początku maluszka w spacerówce wożą, druga urodziła w zeszły piątek i też dziecko w takim wózku wozi.
No nie wiem jakoś nie pojęte z lekka to dla mnie jest.

Dorotar no bo teraz przyjechaliśmy sobie do rodziców a w ciągu tygodnia dzieci się wybeczą to w sam raz Dominika pójdzie jak się trochę uspokoi.
No normalnie bez ubezpieczenia tyle kosztowała co w tym dziwnego??

tak słyszałam że nie trzeba mieć tego ubezpieczenia / Wczoraj miałam być u gin ale zbyt źle sie czułam , nie byłam w stanie iść . W szpitalu nie ma co ściemniać , oni robia KTG , dziękuje dowidzenia , Prosze isc do lekarza prowadzącego .. prosze wrócic jak będą silne skurcze, a nawet jak odejda wody . blablabla Tyle mi mówią ... I dzis sie wybieram do gin , choć on lubi w Środy nie przychodzić , ale sie okaże czy będzie .. P miał iśc ze mna to jak na złość znowu dłużej pracuje ; ///

MILENA jak źle się czułaś to tym bardziej powinnaś iść do gina, naprawdę dziwny ten Twój szpital, współczuję Ci tego czekania, trzymaj się.

KASIEK Domka dopiero zaczyna przygodę z przedszkolem czy już chodziła??
To udanego wybyczenia u rodziców, ale z doświadczenia a raczej z patrzenia w zeszłym roku na bęczące dzieci to nie jest tak, że dzieci przez pierwszy tydzień się wybeczą i spokój i Domka patrzeć na to nie będzie. Wiele jest takich dzieciaczków co potrafią sceny przy rozstaniu z rodzicami robić nawet 2 miesiące i więcej.
Co do szpitala to no dziwne to dla mnie bo jak pisałam, rodząca nie musi mieć ubezpieczenia i ma zagwarantowaną bezpłatną opiekę i tak.

dorotar masz linka do tego spreju? może zaszaleję dla Vi na jej urodzinki :-D
Amelka jeszcze w spacerówce jeździ????
taki samo mnie dziwi noworodek w spacerówce jak i prawie 4 latek :tak: i nie mówię tego złośliwie ale całkiem poważnie
papitka od czego ta wysypka?? :-(
milena ja miałam chyba tak z Vi co opisujesz.. tak jakby mi ktoś co chowlę naciągal jakąś hmm żyłke właśńie tak od nogi w krocze ... ale to było ze 4 dni przed terminem jeszcze
magda pisz bez problemu jeśli chcesz:-) ale już Ci moge napisać że jak masz z tego co pamiętam przepracowane 8 miesięcy to na 16 tygodni przed porodem najwcczęsniej do 2 tygodni przed porodem mozesz dostać macierzyńskie a papiery musisz składac najpóniej 5 tygodni prze terminem pójścia na macierzyńskie ;-) jak chcesz wiedzieć coś więcej to pisz :-)
kasiek udanych wakacji zycze u rodziców :-) odpoczniesz sobie pewnie :-D

reklama
Hej jesteśmy my ostatnio po tej penicylinie to jak wół na taczkach się czółam padałam jak mucha spać :/ M myślał ,że coś ze mną nie tak bo jak wstawałam to w głowie mi się kręciło jak miałabym mdleć tragedia ,odstawiłam już to tzn jedną dziennie biore bo może za silne dla mnie są :)

Dorotar ja co dziennie widze takie mamusie i dziwie się im ale życie :) później dzieci garbate chodzą ,chociaż ja miałam z Wiki urbana detour i ci powiem ,że nie miałam gondoli do niego tylko taki wkład materacyk do spacerówki razem z tym kokonem i byłam zadowolona tylko ,że to był wózek od urodzenia do 3lat :)

Do góry