reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MILENA KASIEK dobrze radzie jedź pościemniaj, że Cię coś boli czy jak, no bo ile można czekać, tu już nie chodzi o nas, że doczekać się nie możemy Twojej dzidzi ale żeby coś nie tak było, wody zielone czy coś w tym rodzaju.

MAGDALENA witaj, napisz coś więcej o sobie, skąd jesteś, jak z ojcem dziecka.

reklama
hej;-)
Ja na chwile bo od sr jestesmy poza domem
Milena ja na Twoim miejscu kierowalabym sie pierwszym terminem z usg pisalas ze to 3 wrzesnia. Ja z pierwszego mialam na 2 lipca a kolejne juz na czerwiec jednak gin nie kazal sie sugerowac. Co do wod mi nie odeszly, no i 2 dni po terminie zostalam w szpitalu. Cale szczescie ze bylam w szpitalu bow wody mialam juz zielone i geste
Renata wszytskiego dobrego, kolejnych szczesliwych lat zycze;-);-)

EVE - to może już za stary i nie działa jak powinien ? bo zazwyczaj wszyscy zachwalają ;-) ja Ninie nad miską próbowałam robić ale nic z tego :dry:

MILENAAA - kurde kicha :dry: współczuje Tobie już teraz to naprawdę musi być Ci ciężko :dry: ja bym z tą łyżką Olejku rycynowego już teraz podziałała ;-) mi wody dopiero na porodówce odeszły jakiś dziwny ten Twój lekarz :sorry:

VI - o dzięki :-)

MAGDALENA - witamy :-)

magdassól+woda(przegotowana...płukanie gardła...bardzo pomaga ale mozna zwymiotowac...moze lepiej ze Cie nie dotykał;p Ja w 9 tyg jak poszlam do gin to tak mnie wygniotła ze myślałam ze ja pacne zaraz...
snoopy bardzo odważny kolor;-)
Renata Wszystkiego Najlepszego z okazji 7 rocznicy ślubu:)

femme ja mam tube fajna sprawa:tak:i przede wszystkim pomaga.

milena
a okna to myłaś już????

a najwazniejsze
Maleństwo pisała,że wychodzi dzisia,j takze pewnie jest juz w domku:)

kasiek 40 krokietów nie jest w stanie zjeść nikt w takim czasie :-D
część musiałam zamrozić żeby były na inny dzień ;-)
femme własnie mi się przypomniało , mozesz tez kupić inny tańszy ten olejek pod inna nazwą , ogólnie to jest olejek eukaliptusowy ,
ja zawsze kupuję Olbas , ale wiem ze sa tez innych firm :tak:

co do wód ja nie wiem jakie miałam z Vi ale mój mąż powiedział ze miałam takie brudne i lekko brązowo zielone
ale nie wiem jak to uznac bo faceci to się mało znaja na takich sprawach ... a bnyłam 2 tyg po terminie więc raczej myslę że też były już zielone
z Emmą czyściutkie ponoć

gosia pisałam wcześniej że maleństwo wychodzi dzisiaj ;-)

My dalej z katarem się męczymy u Niny inhalację nad miską odpadają więc myślę nad zainwestowaniem w inhalator posiada któraś ?

Ja mam. dla mnie przydatny. chlopcy nie lubią z niego korzystać. Oskar swego czasu sie go bał :)

Eve u nas nie ma pchlich targów. wielka szkoda..

Magdalena witaj :) wiecej o sobie skrobnij :)

Milena serio nasciemniaj ze coś cie boli, allbo ze masz " dziwne uplawy zabarwione na rozowo :)" lekarz ci powie ze moze czop odchodzi zbada, jak stwierdzi ze nic nie widzi to twardo mow ze w domu bylo. jak sie podcieralas to bylo!!

Lub ze dziecko sie nie rusza caly dzien.

Czasami trzeba nasciemniac bo bedą bagatelizowac. tak jakbyś miala jeszcze iles tam do terminu.

Mnie chcieli do domu odeslac z sączącymi sie wodami. Pani w okienku po spojrzeniu mi w oczy stwierdzila ze " na jej oko to ja jeszcze nie urodze tak szybko".ale ze ja niemam blisko do szpitala to powiedzialam ze na korytarzu moge urodzić. do domu nie jade. no i przyjeli mnie.

Dorota u nas tez murzyni byli :) ale na imprezie z okazji powitania wakacji. atrakcja w naszej miescinie jakby to sam papiez był.

ale dzis lipna pogoda. raz slonce swieci, za chwile wieje ze drzewa do ziemi sie uginają, za sekunde nachodzi chmura i leje. i tak od rana ;/

Dziekuje za zyczenia :)

No to szukam na allegro :-p :-p

VI - a jak to Twoje urządzenie wpisać w allegro ? :-p podpowiedź jakoś bo nie wiem jak się za to zabrać :-D

Ale dzisiaj mi szybko dzień minął :-)

Eve Dziś weszłam po schodach z 5 razy i to minimum ( na4 piętro ). i długi spacer też był ...
Sali Najwidoczniej taki mam szpital u mnie w mieście ..:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie chcą mnie zatrzymać , nie chcieli nawet zrobić mi USG ;;/
Vi Jestem tydzień i jeden dzień po terminie .... też chcę na krokiety :-p
Magdalena Gratuluję dzidzi
Kasiek , Dorotar A co radzicie , co powiedzieć ?? Co wam było przed porodem , albo coś ...
Femme Wiesz mój lekarz jak lekarz , jutro chyba pójdę do niego , i może poproszę go że chce iść do szpitala na jakąś kontrolę chociaż .
RenataT Upławy ostatnio mam ( od jakiś 2 dni ) A co do ściemniania że dziecko się nie rusza , to nie możliwe , bo rusza się non stop bez przerwy usiade a tu brzuch skaka:p

Wiem że mówicie poważnie ale Troszkę mnie straszycie tym wszystkim . Muszę coś nakłamać , w szpitalu zawsze będę pod kontrolą jakąś . A tak sobie myśle skoro ona Tak długo nie była obrócona , może jeszcze gdzieś sie obróciła znowu główką w góre , Bo teraz jest strasznie ruchliwa , mam wrażenie jakby że tak to ujmę Na chama chciała się obrócić i nie mogła . Obija mi się o wszystkie boki brzucha całymi dniami i nocami( choć to pewnie moje paranoje) Wczoraj jak byłam na KTG poprosiłam o USG ( bo u nas USG tylko ze skierowaniem ) To lekarz powiedział ze nie ma co robić USG bo KTG w porządku , a USG Szkodzi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: W ogóle dziewczyny przepraszam że ja tak z doskoku piszę . I że piszę tyle na ile mogę , ale na prawdę już mnie to męczy , wykańcza . MAM DOŚĆ ... Już po prostu ledwo siedzę za raz cierpną nogi ;// Dziś strasznie bolała mnie głowa , I bolały wszystkie stawy czy coś - kolana , łokcie , ramiona brr :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Byłam z P i mamą dziś w mediaExpert I siedzieliśmy tam z godzinę żeby pozałatwiać , a mieli zamontowaną jakąś mate masującą na krześle . mmm Wymasowało mi pleckii ;)

Dobranoc kochane , bo wysiadam , siadłam chwilę i już nie daję rady ...

reklama
Wyszłam z pracy o 16 bo przy poniedziałku roboty nie było do tego pogoda do bani i pojechałam do domku, zabrałam dzieci i męża i pojechaliśmy do przychodni, krostki u Kacperka to ugryzienia, zaszczepiony na żółtaczkę, waga 9.300, przy okazji ja weszłam do lekarza bo kręgosłup posłuszeństwa odmawia, po dotykała, po naciskała, pogadała, że jak kręgosłup boli to na obcasach chodzić nie można (akurat byłam na nie dużych obcasach u niej a ona stwierdziła, że duże) i dostałam skierowanie na prześwietlenie.
Kacper zrobił awanturę przy ważeniu, mierzeniu, badaniu. Chwilkę popłakał przy ukłuciu ale to podobno bolesna szczepionka, ale dostał smoka i przestał płakać.

MILENA ja w drugiej ciąży na 5 dni przed terminem pojechałam bo myślałam, że mi wody się sączą, okazało się, że to nie wody ale silne upławy ale lekarz i tak mnie zostawił już w szpitalu. Może właśnie powiedz, że wody się sączą i że Cię brzuch mocno pobolewa.
Nie przepraszaj nas, ja tam Cię dobrze rozumię, co za lekarz USG szkodzi-hmm no idiota, chyba mu na mózg szkodzi.
A takie masz uczucie w brzuchu dziwne bo małe miejsca już nie ma i dlatego, myślę, że jak już się obróciła główką w dół to zapewne tak została.
Trzymaj się

Do góry