reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
hej babeczki ,i witam nową mamusie,coraz więcej nas na forumie :pja na nogach od 5.30 Daniel dziś miał na rano więc zrobiłam mu śniadanie i do pracy dałam mu wyrzywienie a jak szłam do wyra to mały wstał i dupa nie śpi do tej pory,ale jak uśnie to i ja się prześpie bo oliwka jest u mojej mamy i wróci razem z danielem!!!a ja jakoś nie miałam weny zajrzeć ...wczoraj to teściowej i daniela bratowej z dzieciakami nie było...ale cisza i spokój w domu normalnie raj już nie mogę się doczekać kiedy ta góra będzie skończona,mam nadzieję że w lato pójdziemy na swoje ...oby!!!!KASIA F87 cięzko mi ocenić two problem bo ja jak brałam tabletki dopochwowe to mi leciała taka galareta ....ale piszesz że masz inaczej więc może coś się zaczyna ruszać ...mam nadzieje że już niedługo i będziecie w trójke!!!MIKUSIA to twoja mała jest silna ...moj mały 29 skończy 7 mc a nawet nie chce sam jeszcze usiąść ,dżwiga się ale nie ma sposobu na to by się podnieść a jak go posadze to kilka chwil i bęc znów na plecach!!!a z tego co piszesz to naprawde sryciulka z małej!!!FEMMKA to wklejaj co tak nakupywałaś....nom powoli się szykuj bo to szybko zleci ....a wiecie co ja to chyba jakaś pojeb....jestem bo tak mi się chce 3 dzidzi że to szok ,brakuje mi takiego maleństwa w domu i tego kopania i tego brzuchola!!!!!ech planujemy za 10 lat -dopiero!!!ooooo POLNA jakoś dziś długawo śpi :p

MIKUS_A mam nadzieję że i u mojego faceta się coś ruszy ,z ostatnich jego postępów to gada jak najęty i drze się mama a jak go biore za rączki to on staje na nogi ,stoi sztywno i się śmieje wariat mały!!!!tak bardzo się nie przejmuje bo wiem jak z oliwką było z ja musiałam z nią chodzić jeszcze na rehabilitacje ...u niej w miejscu stało mtak od 5 do 10 miesiąca a potem to do 13 mc to już eleganco chodziła!!!!tylko zazdroszcze teo że mała siedzi bo już nie trzeba ciągle nad dzieckiem śleńczeć bo posadzisz dzieciaczka między zabawki i się bawi a tak to ja muszę go teraz trzymać i się z nim bawieć!!!ale na wszystko przyjdzie pora i czas

trochę jej to zajeło ale co się dziwić jako wcześniak ze wzmorzonym napięciem mięśniowym i 9 miesięczną rehabilitacją ,to i tak ładnie dała sobie rade piszałam z mamą dzieci które są też z 33 tyg to nawet 15 -16 mc miały jak zaczeły chodzić, każde dziecko jest inne i ma indywidualne potrzeby i rozwój!!!!a ty kiedy planujesz 2 maleństwo i jak to wogóle było z małą wpadka czy chcieliście???

u nas Oliwka też była planowana ....pierwszą ciąze ,daniel był wtedy jakieś 3 ost miesiące w wojsku ,poroniłam w 8 tyg....strasznie to przeżyłam ale potem tak daniela męczyłam że nazwał mnie nimfomanką bo spokoju mu nie dawałam !!!a jak zaszłam znów w ciąże to była obawa czy wszystko będzie oki !!!! i było a potem z dnia na dzień urodziła si.ę mała !!!a nie zapomne reakcji mojej mamy jak jej powiedziałam że będzie babcią...moja mama na to że nie chce i że nikt ją o zdanie nie pytał a potem to tak nademną latała a jak oliwka się urodziła to co 2 dzień 50 km pociągiem do nas jeżdziła a jak mnie wywieżli do kliniki a mała została na patologi noworotka to codziennie do niej jeżdziła i godzinami u niej siedziała ....a kiedyś to wogóle nie miałyśmy kontaktu ciągle kłotnie itd ,nawet wyzwiska można powiedzieć że na dobre nam wyszło!!!!a moja teżciowa to nie wiedziała o ciąży no domyślała się ...jak jechałam do wawy -dzień przed porodem to byłam konieć 7 mc a ona myślała że ja w 4 jestem

KasiaF87 tak jak dziewczyny pisały, czop powinien być zabarwiony krwią
a co do bezpłatnego leczenia ciężarnych, nie wiem jak u was, ale u nas nie chcą przyjąć ani do lekarza ani do szpitala bez ważnej pieczątki w legitymacji :/

Witam Mamuski :)
Ja tu nowa jestem :) Mam nadzieje ze mnie cieplo przyjmiecie.... chyba tu pasuje bo ja stara to nie jestem HiHi :) Pozdrawiam :)

12471.png

Hej ho!
Iwoneczka witam. Napisz coś o sobie. No i udzielaj się często, a szybko się zaaklimatyzujesz.
Snoopy fajnie że już wszystko się układa i mam nadzieję że będzie już tylko lepiej.
Kasia Jak nie jesteś pewną co to jest to może lepiej poradz się lekarza, a nawet położnej. Najlepiej pokazać wkładkę.

reklama
Angelika126 ja jeszcze palę, ograniczam już
w poprzedniej ciąży rzuciłam całkowicie koło 4 miesiąca
póki co fasolka jest mała i nie tyle jej szkodzi, co Twój organizm jest niezdrowy, a ona w nim żyje
ja rzuciłam jak bobo w brzuchu było większe, jak sobie pomyślałam że z każdym moim zaciągnięciem maleństwo się dusi...
oczywiście pełno kobiet pali do końca ciąży, potem mają zielone wody płodowe :p i lekarz wyzywa je po porodzie... ogólnie nie polecam, bo przez to rodzą się alergicy
ja już ograniczam i planuję za jakieś 2-3 miesiące się wyzwolić:-)

Do góry