reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej porannie. :)

Magda ja zachcianek z F nie mialam. tzn jablka non stop jadlam. moglam ich duuuuuuuuuuuuuzo zjesc :)i w sumie ja wszystko jadlam. przy mnie nic stac nie moglo bo zaraz pozeralam. wiecznie glodna bylam :)
z O mandarynki i żelki.od samego początku ciazy.jeszcze przed zrobieniem testu. to to musialo byc w domu chocby niewiem co sie dzialo. jak Ł raz mi wyjadl to myslalam ze ubije go.. na samą mysl slina mi leciala strumieniem po brodzie :)

za to zapachu kawy nie tolerowalam.

o drugiej ciązy tez dowiedzialam sie szybko. 3 tyg ciązy gdzies było. a jak mi ona sie ciągnela .. oj. i z tym bieganiem na siku.. teraz na początku dziewczyny to pikuś. ale potem.. oj.. u mnie przynajmniej ciezko z tym bylo. chcialo mi sie non stop, do tego brzuch ograniczał ruchy :)

ach.. jak sobie przypomne jak fajnie było być w ciązy :)

na poczte zaraz musze isc. a tak sie nic mi nie chce ;/ potem jakąs szybka zupke ugotowac. tylko jaką??

reklama
A ja jednak dalej z Wami :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A już myślałam że urodze w nocy .. A ten nasz szpital brr ...

MILENAAA - a jakiegoś firmowego masz? bo ja się zastanawiam czy sobie jakiegoś chińskiego za 200zł nie kupić żeby zobaczyć czy w ogóle warto tylko czy to mi w ogóle odpali :-D :-p ...ooo ja tak stawiam że zaczniesz późnym wieczorem rodzić i urodzisz jutro nad ranem albo jakoś tak w nocy :-p:-)
femme no niestety . A też już tak myślałam ... Mam Nokie C3-00 . Powiem Ci że swojego czasu P miał Chiński telefon . Odpalić odpalił . Ale szczerze to tylko ten telefon ma ładną obudowę :) I powiem Ci że telefony już nie sa jakies strasznie drogie , P tez za ta nokie duzo nie dał . Lepiej troszeczke dołożyć niż kupić ten Chiński z allegro . Czekasz na paczkę ponad miesiąc brr
a z Piotrkiem to ja juz od dluzeszego czasu (z rok) krecilam nie krecilam nie wiem jak to nazwac a to dlatego ze obawialam sie tego i przerazalo mnie to ze jest mlodszy ode mnie o rok a tak oficialnie to jestesmy ze soba o 2.5 miesiecy. No mama i siostra powiedzialy ze mi pomoga wiec jest dobrze :) tylko moja za bardzo nie wierzy w to bo ciagle mowi ze nie ma przeczucia (bo jak moja siostra byla w ciazy to mama od razu to "czula" a ze ze mna nie czuje) ciagle jej mowie ze jestem pewna w 100% ze jestem w ciazy bo nie dosc ze te testy to miesiaczka spoznia mi sie prawie 2 tyg i piersi starsznie bola czesciej chodze siusiu itp :) no ale uwierzy za tydzien ze jej przeczucia nie sa dobre :) :p wazne ze ja to wiem i czuje :)
DObrze że nie zostawił Cię jak dowiedział się o dziecku . I fajnie że rodzinka pomorze ...

Milena jak Cię wzięło to poczekaj do północy bo dzisiaj święto to prawie jak niedziela i będziesz miała leniuszka jak ja:p
Niestety dalej 2in1 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja już nie wiem nooo ;///

A od kiedy tak naprawde jakies zachcianki sie zaczynaja??;-)
Ja zachcianek nie miałam , do dziś jem wszystko , co by leżało to bym zjadła :)

Misiek zerwał mnie znowu przed 6 teraz znowu zasnął ale śpi na czuja jak tylko coś się poruszy obok to oczka jak 5 zł:-D wczoraj o 5 mnie zbudził i jak zasnął o20 po jedzeniu tak na szybko ogarniałam wszystko i siebie do spania i o 21 już mnie nie było. Tak sie jakoś źle czułam brzuch mnie bolal aż mi niedobrze było i z termoforem na brzuchu zasnęłam.
PAPITKA a to rodziłaś w Sochaczewie???
Tak bałam się tego szpitala ale jakoś poszło. Mieszkam przy samym rynku wiec mam 10minut drogi samochodem max.

Papitkaawietniu Ja mialam w kwietniu sprawe o alimenty tzn moj ojcie3c jest nam duzo winny (bo nie placi na nas tylko panstwo) ale nie poszlam na nia bo stwierdzilam z mama ze szkoda na nerwow i raczej nie chcialam sie tez z nim widziec bo nie wytrzymalabym chyba tego :) no ale sprawa zostala umozona na 2 lata i dopiero po 2 latach bedzie mial wyrok najprawdopodobniej pod warunkiem ze splaci nas w rok a jak nie to do wiezienia... no wlasnie pije sobie mleczko z czosnkiem i miodek i tylko dzisiaj mialam taki dzien laby ze caly dzien w lozku wylezalam bo jutro znowu do pracy :) ale na szczescie lepiej sie czuje tylko ten kaszel nieszczesny
Ja powiedziałam że nie popuszczę dziadowi jeszcze na drugi dzień po porodzie przyszedł do szpitala i mnie sadem straszył o alimenty ze on mi sprawe założy żeby mi nie płacić a dodam ze po porodzie strasznie sie czułam i kilka razu zemdlałam bo żelazo spadło a onnie spytał jak sie z małym czujemy tylko o kasie od razu.

Soksy haha bedziemy w pozniejszym czasie w pampersach chodzily :-D:-D:-D mnie te wymioty przerazaja..;/ Ostatnio bylo mi niedobrze i juz myslalam ze cos nadciaga, ale narazie przechodzi po jakims czasie:p ostatnio tez juz mi podchodzilo wysoko hehe ale zapilam woda i nie musialam biec nigdzie, a czasem mam tak ze jak pomysle o jakims jedzeniu to mi niedobrze, dzis patrzac na ogorka poczulam ucisk w zoladku, haha.
Olcia ojj ja tez sie cieszylam z tych pieknych kresuniek, chociaz ja chcialam dzidzie, i jak okres spoznil mi sie wiedziala co jest grane i od razu piersi zaczely mnie bolec i brzuch po terminie bolal jak na @;-)
A od kiedy tak naprawde jakies zachcianki sie zaczynaja??;-)
Moj T sie tego boi;D Mama jak byla z najmlodszym w ciazy to o 1 w nocy kapusniak gotowali:szok::-D:tak::-D

Ja w ciąży mogłam jeść dużo jabłek i mleko piłam po 2 kartony dziennie szły. O ciaży dowiedziałam sie na samym początku 5 tyg bo nie dostałam miesiaczki już trzeci dzień a tak naprawdę nic z tego sobie nie robiłam bo to koniec września szkoła stres wiec na to zwaliłam koleżanka poleciała po test i po mojego zadzwoniła ze ma przyjść i kazali mi go zrobić jak zobaczyłam dwie kreski to bałam się wyjść z łazienki a oni krzyczeli dobra dawaj nie udawaj że dwie kreski sa wyłaź co prawda ta druga była blada ale była w 6 tyg potwierdziłam ciąże i sie zaczęło zero miesa żadnej wedliny lodówki nie otwierałam w ogóle koło mięsnego nawet nie przechodziłam łaziłam tam gdzie ich nie ma bo czułam z daleka jak tylko poczułam miecho to kibelek nawet wode zwracałam nie ważna pora dnia caly pierwszy trymestr to była wojna z wymiotami. Nawet na wadze straciłam zamiast przytyć bałam sie ze mnie do szpitala położą pod kroplówki no ale jakoś to poszło i obyło sie bez kroplówek. Dla takiego szkraba moge jeszcze milion razy to przechodzić.

Milena już niedługo wiem ze już pod koniec ciężko wytrzymać ale dasz rade:tak:

Ostatnia edycja:
Hej hej;-)
Milena a juz tu wszystkie mialysmy cicha nadzieje:p a bylas w szpitalu i cie odeslali czy co??

Hmm ja tak wlasnie nad tymi zachcianki to w sumie jem jak jadlam, ale od wczoraj to normalnie widze ciagle sledzie w smietanie hehe, ale nie bylo w sklepie wiec musialam obejsc sie smakiem:p W strone kwasnego mnie pociaga i dobrze i mocno przyprawionych jedzonek:p i bardzo ciagle chce mi sie picccc, matkoo gdybym nie miala nic przy sobie to bym uschla idac nawet do sklepu;-)

Hej :-) Papitka no my tez nie popuscimy bo zbyt duzo jest nam winny zeby sobie odpuscic i mam zamair jak najdluzej od niego ciagnac alminety :)

Milenka gdyby zostawil to nie popuscilabym mu tego :) na ale na swoj wiek jest bardzo dojzaly niz np inni moze tez dlatego ze przezyl wielka tragedie i przez kilka miesiecy musial radzic sobie sam z rodzenstwem

soksy no te wymioty sa chyba najgorsze :)

magda to chyba zalezy od organizmu bo nie kazda kobieta w ciazy ma zachcianki ale jak bedzie trzeba to bedzie Ci gotowal kapusniak w srodku nocy :D

Ja to juz sie wkurzam sama na siebie wczesniej z lozka nie mogli mnie wyciagnac a od 2 tyg dniami i nocami moglabym spac non stop ale przchodzi godzina 5-6 a ja juz na nogach a moglabym jeszcze z 2 godzinki pospac :D dziewczyny jak sie robi te suwaczki ? gdzie trzeba je wkleic zeby byly widoczne ?

aleksandra87 ​czesc :) oo jeju sprzatanie to moj koszmar :D ale w sobote wszystko na blysk wysprzatalam wiec na razie mam spokoj :D brat przyjdzie to ogarnie troche :D

Milena to niezle ze odeslali cie spowrotem do domu.. masakra.. a jakie mielu ku temu powody??
Papitka hehe noo zanim sie wyspisz to jeszcze troche minie:p chyba ze malego komus wcisniesz na weekend hehe;-)
Olcia haha nie bedzie mial wyjscia, juz mi mowil ze sie boi tego :p co do snu to hmm dzis mnie cos nawiedzilo i nie spie i pewnie bede musiala walnac drzemke w ciagu dnia. Chodze spac ok22, w tym ze przez ostatnie dni ciagle sie budze w nocy po kilka razy nie wiem czemu;/ i wstaje przed 6 robie kanapeczki do pracy dla T i spie do 10 a dzis cos mi sie nie chce, chociaz troche mnie muli wiec moze zasne bo u nas 8;-)

reklama
magda0109 no ja niestety nie mam co liczyc na drzemke w ciagu dnia chociaz bedzie mi sie chcialo :D albo walne sie na fotelu i usne :D jak mam pierwsze zmiany to mam raj bo tylko wchodze do domu i od razu spie :D nie w nocy to ja spie i nikt mnie nie zbudzi i tez chodze o 22 spac czasami przed ;)

Do góry