reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
kasiek to cos Nas laczy:sorry2:Podobno najlepiej platna praca jest wlasnie po tym kierunku, ale znalezc ja graniczy z cudem, przynajmniej u Nas.
U Nas dzis upalu nie ma niestety, duszno jak szlak, ale zapowiadali burze, wiec mniemam, ze popoludniu sie doczekamy.Mloda dzis kolo 15 wraca od Babci, w koncu w tym domu bedzie sie cos dzialo, bo teraz jedyna atrakcja sa biegajace wszedzie koty :-D
W ogole a propo porodu, kiedy ja rodzilam bylam szczylem i nikt nie traktowal mnie powaznie na oddziale.Olusie urodzilam we wtorek o 9.30, w szpitalu wyladowalam o 6 wiec na porodowce lezalam 3h.Pamietam jak pielegniarki w kolko chodzily i mowili, ze taka dzielna jestem ( chyba tylko ze wzgledu na to, ze sie nie darlam ). Ale potem jak zaczelam i chcialam znieczulenie bo myslalam ze nie dam rady, oznajmili, ze na to to juz jest za pozno, i rodzilam bez niczego.Potem mnie uspili bo nie potrafilam urodzic lozyska, jak sie obudzilam pierwsze co zobaczylam to sufit szpitalnego korytarza a potem olusie :)

Co do piwa to ja nie wiem ja mam wyobrażenie o naszej piwiarni w Gdańsku gdzie jest spokój nie ma czegoś takiego że są awantury imprezy itp. przynajmniej w dzień jak byłam to są właśnie ludzie którzy przyszli sobie wypić jedno dwa piwko i pogadać a nie się uchlać może u was ten ogród piwny wygląda inaczej :-p bo wieczorem do pubu też bym z dzieckiem nie poszła ale w dzień ? do typowej piwiarni gdzie się piwo smakuje a nie chleje to nie miała bym zahamowań ;-) dodam że za piwem to nie przepadam ale to takie pszeniczne jasne z piwiarni na świeżym powietrzu z kufla ...mmm aż się rozmarzyłam :-D

No ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie ;-) ja nie jestem chowana w środowisku gdzie każdy na każdego patrzy i plotkuje więc może też mam inne podejście do sprawy ;-) ja wiem że mnie nikt palcem nie wytknie ani tym bardziej na policję nie zadzwoni jak wypiję przy dziecku piwo :-p :-p

NUŚKA - ja Ci powiem że trochę się zasmuciłam jak wczoraj @ dostałam ... niby odpuściliśmy że niby na przyszły rok ale cieszyła bym się :-) tak jak piszesz jak trzeba to człowiek da radę ;-) a ja widzę po mojej siostrze ona odkładała drugie dziecko bo kasa kasa ... później kasy miała już dużo ale syn miał już 9 lat i im się nie chciało z powrotem w pieluchy pakować już im za wygodnie było i tak teraz ona ma 34 lata i 12letniego jedynaka ;-) i raczej już tak zostanie :sorry: ja tak nie chce :-p :-) ... A jak bym miała tak jak ty że ciągle dzieciaczki bym widziała to bym nie wytrzymała na pewno do przyszłego roku :-D:-D ja chciałam się starać w terminie czerwiec - sierpień żeby w wiosennego dzidziusia trafić :-)

GOSIA - ja sobie nie wyobrażam żyć bez prawka :-p idź robić cholera wie jakie będą wymogi za parę lat bo coraz to gorzej jest :sorry:

SALI - tak rano słońce też bierze ? :-p

Ja tak szybko skrobnęłam póki K jeszcze śpi ... później z pracy będę na bieżąco :-)
A mama wzięła Ninę i pojechały na wystawę kotów :-( ależ żałuje że nie mogłam też jechać :-(

Femme ooooo tez bym pojechala na wystawe kotow :-Dnigdy nie bylam, zawsze chcialam, ale nikt nie chcial ze mna jechac, bo kazdy wie, ze gdybym mogla to pol wystawy wyladowaloby w domu :sorry2:
Wiosenny dzidzius hmmm....mnie sie nie usmiechaloby chodzenie w zimie z brzuszkiem :-(fajnie by bylo jakby nam sie udalo w lutym styczniu/lutym tak zeby byl jesienny bo ja jestem z wrzesnia a olusia z pazdziernika :-) i musi byc coreczka, tak juz sobie wymarzylam i koniec:-pI bedzie Amelka, Julka, Maja albo yyy nie wiem

Nuśka właśnie najpierw tą umowę o pracę trzeba mieć....:-(
dziewczyny najgorsze dla mnie to usiąść do testów no tragedia

pewnie będę dopiero wieczorkiem bo chyba nad wode się gdzieś przejedziemy;-)Miłego dnia.

Jakoś nie mam weny dziś w ogóle . P robi mi obiadek :tak::tak::tak: i burza wielka idzie :-(

Co do Piwa , kulturalnie myśle że można sie napić przy dziecku w miejscu publicznym , ale no wiecie kochane , bez przesady ;-);-);-) w zasadzie to nawet w domku przesadzić nie wypada w końcu dziecka trzeba pilnować :-) Po za tym ja już tyle Piwa w ustach nie czułam ze jak w koncu kiedys sie napije to po jednym Padnę na pysk :tak::-D:-D:-D W ogóle P znowu zniszczył telefon :wściekła/y::wściekła/y: Jak zaczne rodzic to nie bede miec jak mu nawet napisać eska :-( Musimy szybko coś kupić , ale do 10tego jeszcze troszkę :tak::tak: Aha i na 60% będzie Natalka Karolina .... Bo Liliana mu nie odpowiada .. I nawet na 2gie imie tak nie chce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tylko teraz zostaje mi myśleć czy dawać dwa imiona czy nie bedzie za długie ..
Nuśka ja za zimę teraz dużo bym dała :tak::tak::tak::tak: Z takim brzuchem przez te upały brr .. ale dziś choodno :-p

Ostatnia edycja:
Femme a czemu o 10 nie ma brac??hahaha...a o której godz. ma brac ;P?Ja sie opalam jak moge bo stale mam cos do roboty;/..tak słabo opalona dawno nie byłam jak tego lata bo nie mam kiedy;(...stale cos do roboty albo za goraco było na opalanie ze w cieniu lezalam..

Treaz przy garach stałam i normalnie sauna w domu mimo otwartych drzwi...dzisiaj obiad na dwie raty najpierw dla taty bo własnie wyjechał pozniej dla nas,dzisiaj pozniej jak nigdy bo o 10 dopiero sniadanie jedlismy,bo z rana w Biedronce na zakupach bylismy;-)

Nuska to Ty bys się z moim D nawdawała , bo on to wogóle nie lubi alkoholu , nawet na imprezach nie pije a jak już tak to wszyscy tak patrzymy:szok: bo to naprawdę rzadkość haha na palcach mogę wyliczyć na jakich imprezach pił :-) nawet jak ktoś do naz z piwkami przychodzi na film wieczorkiem czy posiedzieć to ja się właśnie czasem napiję a on nie , palic też nie pali :-D
kasiek tak się ośmiałaś jak ja ostatnio?? :-p ;-)
sali u nas jak widać na zdjęciu stoi na klifie (przewaznei bliżej klifu niż na zdjęciu) to jak raz na niej jechałam to jak spadałam miałam wrażenie że do wody wpadnę(choć az tak blisko nie była) ale z góry to wiadom o :-p haha faktycznie :-p nie wsiadłabym przy budynkach :-D
gosia zdawaj prawko czym prędzej!

Ewi że nie pamiętałam jak dziewczynce dasz:p

Nuśka no zobaczymy dopiero zaczynam szukać w UP powiedzieli że w niedługim czasie ma wpłynąć oferta pracy bo właśnie kogoś takiego szukają zobaczymy:)
A ja właśnie nie chce jesiennego już Dominika jest z 4 października i mieliśmy straszne problemy żeby się dostała do przedszkola bo "nie letnia" po za tym widziałam jak szwagierki synowi ciężko było zaaklimatyzować się w 1 klasie a on z 1 listopada nie mówię że wszystkie dzieci tak mają ja bym chciała maj-lipiec

Femme ja tez nie zostałam wychowana w takim środowisku bo ogólnie mam to w d... po prostu nie podoba mi się i tyle:p

Kamcia noooo w sumie tu było więcej chłopaków ale jeden z nich z ojcem kładzie dachy i ma skład budowlany i jak opowiadał jakimi jego robotnicy wiesz takie stare chłopy rzucają tekstami to sikałam:p

Ale ciepło nic mi się nic nie chce nawet nad wodę...
Domka stoi dzisiaj przed lustrem w takiej tunice rozkloszowanej i mówi mama roba(gruba) jestem jak ciocia:p (A ciocia w ciąży:p

Ostatnia edycja:
reklama
No ja już w pracy jestem :-p :-) ale dzisiaj gorąco ale przez @ wcale nie mam ochoty na słońcu się prażyć :-p :-p więc siedzę sobie w chłodnym sklepie :-p :-)

NUŚKA - moja Ninka jest z Listopada a ja z Października dwa skorpiony jak by był jeszcze trzeci to Kuba by się chyba wyprowadził :-D :-p ... Ja też chce dziewczynkę ! Lilkę bym chciała tylko jeszcze muszę Kubę do tego imienia przekonać :-p a dla chłopca spodobało mi się ostatnio Leon :-) ale Kubie też się nie podoba ale on to taki że dopiero jak fasolka będzie to będzie myślał i się przejmował teraz to mu się nawet myśleć nie chce :-p :-p ...Twoje imiona wszystkie ładne ale chyba 3 najbardziej popularne obecnie Nina ma pełno Maj Amelek i właśnie Julek w przedszkolu ;-)

MILENAAA - a co ten Twój prywatny kucharz kuchci ? :-p :-p a długie macie nazwisko ? jak jakieś krótkie to spoko takie długie dwa imiona ale jak do tego miało by być jakieś długie nazwisko to trochę dziwnie :-p chociaż jak wam się podoba to czemu nie w sumie przecież i tak się tylko pierwszego używa ;-)

SALI - nie wiem od 12-15 najlepsze słońce :-D :-p to ja śniadanie przegapiłam bo nie chciało mi się robić i zaczęłam dzień o 12 od pizzy :-D:-D a teraz mi nie dobrze :dry:

KASIEK - :-D:-D dobrze że cioci przy tym nie było :-D :-p ja to bym chętnie nad jeziorko poszła :-p

Do góry