reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

nie no u mnie to nikt się wtrącać nie będzie tyle że mama mieszka kawałek ode mnie i lipa z pomocą :/ bym wolała żeby bliżej mieszkała ... ale najwyżej 1 dnia przyjedzie i pomoże bo sama to chyba się jednak boje :-p jeszcze ja taka nie ogarnięta jestem :-p dopiero ostatnio się nauczyłam jak takiego malucha ubierać w sensie kiedy i jak jakie ciuszki :-p bo kaftaniki ja na śpiochy chciałam zakładać a pod śpiochy jeszcze body :-p no ale koleżanka wszystko wytłumaczyła :-p

a teraz robie sobie liste rzeczy które muszę kupić do szpitala dla siebie ... póki co mam stanik piżamę wkładki i mp4 :-p ... a co dalej ? :-p

reklama
Femme chyba jeszcze cos do picia i jakas przekaska :-)
niektorzy polecaja majtki jednorazowe ale ja nie mialam bo nie podobaly mi sie w dotyku:no: zapakuj sobie jeszcze druga pizame i szlafrok do torby ,bo gdbys tak przeciekala na pupie to bys paradowala z czerwona plama na pizamie:-p:laugh2: a tak to zawsze mozna sie przebrac albo zakryc :rofl2:

A co ubierania-czasami pod spiochy ubiera sie body jak jest zimno bo wkoncu lepiej zeby dziecko sobie fikalo nozkami niz bylo ciagle zawiniete w rozek czy kocyk :-p:tak:

witam. nie bylo mnie kilka dni ale poczytywalam was caly czas, tylko weny do pissania nie mialam.......FEMME ja to tez malo wiem, dlatego stwierdzilam ze zostane w domu jakies 2 tygodnie po porodzie, tu mi wynajmniej pomoga....a potem sie wyprowadze. kurde wlasanie tez musze kupic wszystko dla mnie, zastanawiam sie jaki szlafrok lepszy- welurowy czy ten drugi(ehhh...zapomnialam jak sie nazywa) taki gruby z mieciutkich włoskow:p , bo 5takiego calkiem zwyklego nie chce.... jak kupic top raz i dobrze

nom FEMMKA mam problema bo coś mi nie działa ...pisałam do administracji i jak narazie cicho sza!!!!napewno kup sobie jeszcze wkładki laktacyjne,podkłady poporodowe, i nom jeszcze co a i te majtki jednorazowe polecam ...ja je miałam i szczerze było mi wygodniej niż w zwykłych.....a i laktator też miałam ,płych do higieny intymnej dla położnic,koszule miałam 3,szlafrok i dwa ręczniki ,jeden najlepiej mieć ciemny a i taki ręczniki papierowe którymi wytrzesz się tam na dole po prysznicu,gumki do włosów,przybory toaletowe ,szlafrok .DZIEWCZYNY dacie sobie rade....ja jak przywiozłam oliwke to nie miała nawet 2 kg i nikt mi nie pomagał bo bał się że jej krzywde zrobi ....co innego trzymać swoje dziecko a co innego kogoś ,jak maleństwo się urodzi to wszystko robisz instynkownie,i wiesz co i jak !!!a poza tym jest przysłowie że matka własnemu dziecku krzywdy nie zrobi ,więc naprawde dacie rade a szczerze mówiąc to czasem ta pomoc kogoś jest taka natrętna że szok ,i będziecie chciały same robić wszystko !!!!

Olenka ja mam taki szlafrok z termofroty tylko z innej firymy !!WYPRZEDAŻ -50% !!! MIĘCIUTKI SZLAFROK ROZM.S-XL (441034096) - Aukcje internetowe Allegro
Jest swietny,niebieski kolor-ten na zdjeciu kolor jest jakis blady ja mam bardziej intensywniejszy i)mam go juz 4 lata ,uzywam go tylko jak ide do szpitala bo po domu chodze tylko z pizamie :-) ale i tak pralalam go czesto a wyglada jak nowy.... wiec ja Polecam :happy:

Ja musze sie porozgladac sie za pizama dwu czesciowa rozpinana do szpitala:sorry2:

POLNA a na jak długo mogą cię trzymać w szpitalu>/??i czy ta operacja jest bardzo poważna?????miałaś wcześniej przed porodem takie problemy??????

heehh mam bardzo podobny szlafrok i tez bardzo sobie chwale;)mam zielony:p
tylko jak ja kuppowalam to nie bylo z kapturem :(

ja tez nie weim jak to bedzie z ta pierwsza kapiela,...dziecko takie malutkie niezabardzo sie brudzi a.ja np nie wiem w czym je wykapac--niekrorzy maja jakies plyny do kapieli, inni zwykle mydla, a jeszze iny nalewaja do wodu troszke oliwki....i badz tu madra skoro kazdy radzi cos innego.:baffled::confused:

a dziecko to chyba bede ubierac caly czas w body i pajacyk bo innych kombinacji nie znam...:zawstydzona/y:

Oliwka czy powazna , hmmm wedlug mnie kazdy zabieg sercowy jest powazny ale lekarze mowia zeby sie nie martwic wiec nie mysle o tym - TERAZ , panikowac bede jak juz bede lezala na stole operacyjnym :-) :-D
a w szpitalu pewnie bede jakies 4-5 dni , przynajmniej tak mi sie wydaje ale nie wiem co tam wymysla :sorry2: moze beda chcieli tez zalatac ten przeciek to potrwa to dluzej - sama nie wiem :sorry2: a przed porodem to ja mialam ciagle problemy ale niewazne :nerd:

ja uciekam bo Ala rzuca we mnie kredkami :szok: :rofl2::laugh2:
Dojutra Mamuski :happy:;-)

reklama
ja robie liste i robie ... myślałam że większość rzeczy mam a tu proszę już ponad 20 na liście jest :-p szlafrok to ja mam taki misiowaty ... mięciusi :-p więc kupować już nie muszę :-p no i OLIWKA masz chyba rację że sami sobie damy radę :-) a jak coś to telefon i mama przyjedzie i pomoże :-)

Ale pocieszyłyście mnie że też macie takie problemy ... ja myślałam że tylko ja taka nie ogarnięta jestem ... :/

Do góry