reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KASKA - no to faktycznie nie za ciekawie ;/ to teraz dużo wytrwałości w odpoczywaniu życzę :-p

Ale mam marudny nastrój ;-/ no nic mi się nie chce i do tego zaraziłam się chyba o Kuby ...:-/

reklama
ANGELINKA Witam...
POLNA Nie dopisałam bo S się spieszyło na allegro wejść. U nas czasami popaduje ale mimo deszczu i tak zbieramy kartofle. Chcemy się wyrobić do następnego tygodnia.

dzień dobry kochane mamusie!!!!!Witam nową forumiczke wśród nas!!!U nas pogoda do bani zimno i deszcz dzień w dzień i trza w piecu palić bo zimno w domu!!!!a co do moich dzieciaków to chyba bez antybiotyku się nie obędzie,kaszlą aż bębni i do tego młody ma taki katar że budził się co chwilę i fridą mu katar odciągałam ....cholera nie wiem jak dziś w przychodni przyjmują i pojade do lekarki prywatnie,daje skuteczne leki i jest nie droga bo bierze 20 zł!!!a ja wstałam dziś 0 6 i jetem niewyspana!ech bartuś nie da mi pospać ale już się przyzwyczaiłam.czekamy jeszcze na tą cholerną wizyte do okulisty ,ech w tym czd to jest masakra z tymi zapisami.POLNA to dobrze że masz takiego fajnego lekarza ,oby takich było więcej.mam nadzieje że operacja szybka będzie,ech najlepiej by było jakby jej nie było no ale cóż jak mus to mus!!a jak tam ala????rozrabia???moja to bartka właśnie buja w bujaku i wrzeszczy bo wkłada bartkowi smoka a ten wypluwa,a i ostatnio chodzi pokozyje nu nu i mówi no no i zaczeła mówić ciocia ,tylko że w jej wersji brzmi to "siosia" i zaczyna powoli gadać !!!KASIA oj kochana musisz się oszczedzać i uważać bardzo na siebie bo teraz maluszek jest najważniejszy ..będzie dobrze tylko nie możesz się niczym denerwować i jak najwięcej wypoczywać ....dobrze że możesz być w domu a nie musisz leżeć w szpitalu.FEMMKA a brzunio no rzeczywiście ci wywaliło a pamiętasz jak narzekałaś że masz mały i prawie nie widać że jesteś w ciąży?????ONA-MIKA zobaczysz jeszcze trochę i bedzie coraz lżej ...ja miałam z moim małym przeboje do końca 6 tyg ,w tym czasie miał kilka godzinne kolki zapalenie płuc i zapalenie uszu i oskrzeli!!!!wiem że twój problem polega na czym inny ale ja też zaczeła karmić malekiem bebiko bo jak maił 6 tyg to jadł z jednego i drugiego cyca i darł się że jest głodny, ja miałam mase kokamu tak że z cycków to mi leciało jak ze skrzykawki jak małego chciałam przystawić ale miałam bardzo wodniste mleko i sama mu podałam bebiko i nie załuje bo się najadał i spał i jakby dzieciaka nie było !!!!nom ale naklikałą!!! a i ciekawe co tam u koszmarka i u baśki???

Witam ;-)

Oliwka oj rozrabia i to bardzo:-) ale niech korzysta poki moze bo jak wyjde ze szpitala to nawet na rece Jej brac nie bede a co dopiero bawic sie z Nia jak dotej pory :sorry2: naszczescie jak narazie jest zdrowa a mowic mowic coraz wiecej , wczoraj powiedziala jak Ja przewijalam ..dupa.. :rofl2::laugh2: ale drugi raz tego powtorzyc nie chciala :-) teraz oglada domowe przedszkole :happy:
Oliwka pewnie teraz czesciej bedzie bawila sie z Bartkiem ,znaczy zajmowala sie Nim po swojemu !! moja siostra ma wsumie w podobnym wieku dzieci i jak Dawid sie urodzil-mial moze z 3 miesiace to Lucja mu wpychala do buzi nalesniki i mowila ..ama am..:rofl2::laugh2::laugh2: jednak dzieci to maja pomysly :-)
Duzooo zdrowka zycze Oliwce i Bartusiowi - oj wymecza sie tym katarem:no:

Ewi no to teraz powiedz mi kiedy wycinacie kapuste ? :-) bo My to jeszcze chcemy poczekac z 3 tygodnie ale i tak juz niektorzy sasiedzi powycinali i siatkuja :szok::sorry2:

Kasia akurat w tym regionie co mieszkam mowi sie ziemniaki,moze blizej Lublina mowia kartofle -zreszta przekonam sie juz niedlugo :-)

Mika to moze wkladaj go do wozka i moze akurat usnie jak bedzie z Nim jezdzila po pokoju ?:tak:

A Basia to sie bawnie bzyka z Ai nie ma sily by wchodzic na forum :zawstydzona/y: :-):-D

Polna pewnie tak się tam seksują,że tynk sąsiadom na głowę spada:-):-):-). W wielkopolsce na ziemniaki mówi się pyry,i stąd mój region nazywany jest pyrlandią.

Oliwko szkoda,że dzieciaczki chore:baffled:,naprawdę bardzo tanio ta lekarka przyjmuje.

OnaMika ja usypiam małą w bujaczku,albo biorę ją na ręce puszczam eurosport i zaczynam jej nucić z reguły zasypia przy: Smurfach,Czarnej Madonnie i Barce.

AGELINKA - no to nieźle ... ale widać że Twój facet odpowiedzialny :-) to dobrze :-) szybko się u nas zaaklimatyzujesz :-p

MIKA - a co z odpoczynkiem dla Ciebie ?! nie możesz sobie zrobić dnia dla siebie ? jakaś kosmetyczka ? basen ? nie wiem ... no szkoda mi Ciebie dziewczyno ! taka jakaś ciągle przygnębiona smutna jesteś ...

OLIWKA - Co ty tak piszesz też masz jakieś problemy ze spacją jak wcześniej Olenka ? nie ciekawie z Twoimi dzieciaczkami ;/ ale teraz zauważyłam że wszyscy ostatnio chorują ... a z Koszmarkiem pisałam i u niej wszystko ok :-) tylko że pracuje i nie ma czasu do nas zajrzeć ;-)

POLNA - no to Ala ładnych słów się uczy widzę :-p tam dupa to luz ale przy takim dzieciaczku to już naprawdę trzeba uważać co się mówi ... a Kuba np dość dużo przeklina ... i trzeba będzie się jakoś już zacząć odzwyczajać żeby Nina nie podłapała :/

ja jakoś ostatnio spać nie mogę :-p 10:30 i już wstaje :-p nie wiem co się dzieje ale martwi mnie to bo się dłużej nudzę czekając na Kubę :-p no ale mniejsza ... :-p ja miałam masę pytań do was ale oczywiście zapomniałam większości ;/

No ale to co pamiętam :
Wy same zajmowałyście się dziećmi na początku tzn pierwsza kąpiel itp ? bo ja tak jak o tym myślę to przerażona jestem ... się zastanawiałam żeby Kubę do domu wysłać a do siebie mamę wsiąść żeby mi pomogła na początku ... no ale z 2 strony bym wolała z Kubą ... tak rodzinnie :-p ale boje się i tak nie wiem teraz czy dam sobie radę ? jeszcze wczoraj czytałam że to trzeba oczka uszka nosek i pępuszek i to wszystko jakoś przemywać dbać a ja nie mam pojęcia o co im chodzi tyle rzeczy ! i tak jakoś przerażona tym wszystkim jestem ... a Kuba to w ogóle myśli że to zabaweczka będzie i niczym się nie przejmuje -_- ... jeszcze mam nadzieje że w tej szkole rodzenia mnie trochę poduczą tego wszystkiego ...

A i czy picie herbaty jest takie aż nie zdrowe w ciąży ? bo ja 2 dziennie wypijam ... ale takie słabe robię i dużo cytrynki daje :>?

femme fatal widze ze nie tylko ja mam takie obawy, ja licze na pomoc tesciowej chodz boje sie ze jak zaduzo bedzie pomagac to w pewnym momencie wyjdzie to z pod kontroli i ona zacznie wychowywac Wojtusia...
Wiec jeszcze musze sie nad tym zastanowic...

Firanka eeeee no niech tak nie przesadzaja bo wszystkie pieniadze ktore zarobil A pojda na remont sufitow :-p:-):-D:-D:-D

femme tylko wiesz wtym sek ze ja nie przeklinam a skad podlapala to slowo to nie wiem :sorry2: ja jak juz mowie ..chodz wyczyscimy dupke.. :-):rofl2:

co do herbaty ja pilam malinowe a czasem z cytrynka !! wiem tylko ze nie wolno pic czarnej :sorry2:
Szczrze to pierwsza kapiel to byla w asyscie mamy-My z P tylko stalismy obok i patrzylismy :zawstydzona/y::laugh2: ale drugiego dnia juz sama mylam i nie pozwalalam nikomu innemu niz P dotykac ALi :rofl2: pepuszek to trzeba przemywac spirytusem a oczka przemywalam naparem z rumianku !! a o uszkach i nosku nie slyszalam zeby przemywac :confused:

No to ustalcie granice do jakich pozwolicie się mieszać teściowym czy mamą. Ja swojej mamie pozwalam na wszystko bo i tak wie,że jak będę chciałą coś sama zrobić to,to zrobię. Spadam do roboty. Pozdrawiam papapap:*

reklama
witam serdecznie!moje gratulacje!strasznie chcialabym miec taka gromadke jak ty:)podziwiam cie.ja mam tylko jednego szkraba a czasamie nie wiem jak sobie z nim radzic...tak jak ty mam oparcie w moim partnerze i w moich rodzicach.gratuluje wytrwalosci i na pewno cudownej gromadki=)

Do góry