reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

snoopy12 może jakies mięso.. Tylko nie wiem jakie. Bo same serki i słodycze to raczej troszkę mało. No i może zboże też jedz. Tzn jakąś kaszę, ryż, płatki itp. Podobno zboże jest bardzo potrzebne w 3trymestrze ciąży.

reklama
Tego nie wiedzialam, w szpitalu podawali w obiadiwych kasze prawie caly czas;))) Moja siostra mowi ze na pewno jeszcze do 3400 dojdzie a teraz to ja tylko panikuje;))

Kasia87F mi brzuszka troszkę brakuje bo nie mam po co już go głaskać,ani po co do niego przemawiać.

Wiem,że nie powinnam kłaść małej z nami do łóżka,ale mam do wyboru albo jej płacz od 4 rano do Bóg wie,której (a Mikołaj chodzi na 8 do pracy),albo wziąć ją do siebie i spać z nią....Sama nie wiem co z tym fantem zrobić ;/

Snoopy12
nie martw się moja mała w 7 miesiącu ciąży też miała 1300 i później z każdym tygodniem coraz więcej i więcej przybierała,aż urodziła się mając 3660. Więc nie masz czym się denerwować na zapas. :)

Galarecia wiadomo że ślub tylko ze względu na dzidize nie ma sensu. Moi rodzice też nas pytali czy nie planujemy tylko cywilnego ale stwierdziliśmy że kiedyś ślub napewno weźmiemy a teraz nie bo nie chcem niepotrzebnego stresu a pozatym w naszym przypadku nie jest w zaden sposób potrzebny do zarejestrowania dzidzi...
Firanka mojego chłopaka siostra dała do łóżeczka swojemu synowi poszewke z poduszki na której spała... teraz tzw. szmatka jest w sumie jedyną maskotką małego i z nią zawsze zaśnie... a znowu moja kuzynka robi tak że pośpiewa swojej córci i idzie spać... mała zmęczy sie płaczem i zasypia...

Witam!
Nie mam co ciekawego napisać.
Snoopy nie przejmuj sie na zapas, zastosuj odpowiednią dietę i waga malucha wróci do normy.
Kasia
co do ślubu to u mnie ta kwestia była poruszona już od razu jak powiedziałam rodzicom o ciąży, ale mi to nie przeszkadzało, planowaliśmy ślub ale nie tak szybko. No ale wszystko jest już dobrze, różnicy za bardzo nie widzę tyle, że więcej czasu spędzamy ze sobą

Fatalna pogoda, fatalny humor:no:... No i niestety ból głowy:wściekła/y:... W nocy mi brzuszek dał popalić- dzidzia pozycje zmieniała:szok:... no ale mam nadzieje że przejdzie mi zły nastrój:tak:... Pewnie dopiero jak misiek z pracy wróci:rofl2:...

netgirl no właśnie ślub daje takie poczucie złaczenia się z tą drugą połówką. I taki spokój wewnętrzny. I dlatego my się nie zastanawialismy długo. Zamieszkamy razem już w sumie za jakieś 2tyg, a ślub planujemy w środku czerwca. No ale najważniejsze jest to że oboje chcemy i nikt nas do tego nie zmuszał!

KasiaF87 no u mnie pogoda taka sobie. Raz pada, a raz jest duszno i świeci słonko. No a dzidzia wieczorem też mi dała popalić i nie mogłam zasnąć. Nie dość że mały kopał mocno to jeszcze kłuło mnie w boku:-(

ania_zywa nie spałam tylko jechałam już o tej godzinie autobusem do szkoły. A teraz niedawno dotarłam do domku (i tak wcześnie bo pani mnie wcześniej wypuściła).

reklama
netgirl my to kupiliśmy mikorofalówkę. Więc myslę że ona nam wystarczy. I od czasu do czasu mleko w niej podgrzejemy.
A co do ślubu to rzeczywiście już się nie mogę doczekać.

Do góry