reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Cesarki nie ma co sie bac, troche sie naogladalam w szpitalu i nasluchalam, pierwszej nocy tak sie z rodzeniem posypaly ze lekarze nie nadarzali i nawet rano jeszcze bylo sporo kobietek i wiekszosc na cesarke, z mojej sali tylko jednej udalo sie urodzic naturalnie (planowo mial byc cesarka ale dzidzius sie przekrecil). kolerzanka miala blizniaki rodzic miala juz rozwarcia 10cm ale nie stety nie dala rady bo za dlugo sie biedna meczyla i tez cesarka.Ja mam zamiar rodzic normalnie ale sie okarze jak juz dojdzie do porodu bo jak widac nic nie wiadomo...

reklama
Ostatnimi czasy to jadam platki na mleku i duzo serkow, gin powiedzial ze to wcale nie tak malo ale ze mna na sali lezala dziewczyna tez na podtrzymaniu tyle ze 28tydz i jej dzidzia wazyla 300gr wiecej... wiec sie przejelam i nie wiem czemu ja mam az takiego mluszla... brzuchol mam spory a w nim kruszynke... ale wiem ze dam rade donosic i moje malenstwo przytyje! bo musi!!

Snoopy maleństwo napewno urośnie do odpowiedniej wagi... Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Najważniejsze że twój skarb jest zdrowy i że serduszko bije tak jak powinno
Ona_mika nie było by łatwiej bo miejscowosć w której ja mieszkam to wioska z której nawet autobusy PKS 2 razy na dobe jeżdrzą no i tam wogóle pracy nie ma... Tak więc już wogóle by przychodów nie było... A i młodzierzy tam nie ma żeby maleństwo potem miało rówieśników czy żeby z jakąś koleżanką na spacer wyjść jak ładna pogoda... A tutaj chociaż w miare normalne życie mam mimo że cały czas na chorobowym
Firanka No to nas troszke nastraszyłaś... Szczerze Ci współczuje że tak sie namęczyłaś no ale najważniejsze że już wszystko dobrze no i że malutką masz już przy sobie
Galarecia Róznica między nami to 2 lata i 4 miesiące... Czasami Marek jeszcze ma w głowie głupoty ale od kąd jestem w ciąży to zupełnie inaczej podchodzi do życia... Tym bardziej że miał ciężkie dzieciństwo przez ojca i nie chce żeby jego dziecko miało to samo przechodzić

KasiaF87 masz boskiego faceta, ja mojego zostawic musze bo on niczego sie nie nauczyl, mimo tego ze sam mial ciezkie dziecinstwo to wlasne dziecko i mnie ma raczej w d... lezalam w szpitalu a ta szm.... po imprezach sie wluczyla i cala wyplate przeje... dobrze ze chociaz od kogos dostal to mnie pocieszylo;)))

Snoopy jest wspaniały i co do tego nie mam wątpliwości ale mam nadzieje że mu się to nie odmieni i że cały czas będzie taki czuły i troskliwy...:-)

snoopy12 widzę że miałaś ostatnio ciężkie dni. Ale nie martw się, dzidzia napewno niedługo przybierze na wadze i uzyska odpowiednią zanim urodzisz. A co do Jarka to widzę że nadal jest nie za ciekawie:-( Ale nim się teraz nie przejmuj bo dzidzia jest najważniejsza, a Ty nie możesz się denerwować!!

KasiaF87 no to widzę że taka sama różnica jak i u mnie, też 2lata. Tylko że my jesteśmy młodsi od was:-) No ale u mnie też tak jest że niby czasami jest zwariowany, no ale najważniejsze że jego reakcja jak się dowiedział że będzie dzidzia była pozytywna i że się cieszy. My planujemy wziąć za 2m-ce cywilny. No a od początku maja (albo końca kwietnia) mamy razem zamieszkać u mnie. Tylko że będziemy mieli tylko mój mały pokoik do dyspozycji, więc wy macie lepiej bo własne mieszkanko i więcej miejsca..

ania_zywa no wiesz.. Z jednej strony to może dobrze mieszkać z rodzicami bo można ich czasami poprosić o opiekę nad dzieckiem, ale z drugiej.. No wiesz.. Młodzi raczej wolą troszkę prywatności:tak::-D;-)

Asteria no przynajmniej są jakieś plusy mieszkania u nich. Bo pójście do sklepu też może być już pod koniec ciąży uciąźliwe dla Ciebie.. Ja też gdyby nie to że mój G. ma pokój z bratem to byśmy mieszkali u niego. No ale tak to u mnie lepiej bo mam sama pokój.

Kurcze ja to wam normalnie zazdroszcze tych facetow jedyna rzecza jaka sie ciesze jest to ze nie wzielam slubu z tym pal...em bo dopiero wtedy miala bym okropne zycie... mama mowi ze za to ma do mnie szacunek. Jak skarbuszek juz sie urodzi i bedzie na tyle duzy zeby mogl wybrac to sam sobie tatusia znajdzie;)))

snoopy12 co do ślubu to rzeczywiście z tego co piszesz to dobrze że go nie wzieliście. Bo z powodu dziecka to nie ma co brać go.. No a jeszcze jak on taki jest to tym bardziej. No ale miejmy nadzieję że jak dzidzia się urodzi to się zmieni. A jak nie to napewno znajdziesz sobie kogoś odpowiedniejszego, kogoś kto będzie o was dbal i będzie was kochał. Zasługujesz na to!!:tak:;-)

Ja juz przestalam liczyc na co kolwiek z jego strony, nie dosc ze przychodzil do szpitala smierdzac alkoholem to siedzial tylko pare min bo koledzy pod szpitalem czekali, skoro oni sa wazniejsi to niech z nimi rodzine zaklada. dzwonil do mnie to mu powiedzialm ze juz jest za puzno ma czule slowka o 8 miesiecy i nie ma juz co na mnie liczyc. jestresmy sami i jest nam super;))) jak dzidzia bedzie mila pare miesiecy to przeprowadzam sie chyba do duzego miasta tam latwiej tatusi dla dzidzi upolowac;))))

reklama
O kase sie nie musze martwic bo mama mi pomoze wiec nie mam zle;))) wogole nie mam sie co marwic. Wezme przyklad z Ani_zywej;))) dobra spdam lulu bo o 6 tab musze wziac;)))

Do góry