reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vikamcia Do czasu jest ciekawie : ) Ale z czasem już nie ma po co tam jeździć :) Ale szczerze ostatnio w krakowie byłam hyym w kwietniu , na lotnisku po siostrę , a przed tym to z rok do tyłu ;P co byś tam robiła co tydzień ? :-) Ja jak tam jadę to zwiedzam galerie :)

reklama
Cześć. U nas miały być ulewy i burze od 17ej, ale cicho sza
p.gif
Ciekawe czy w nocy będą.
Dzisiaj Młoda, jak codziennie zresztą, miała atrakcje z moją mamą - były dziś tu Szkółka drzew i krzewów, rośliny ozdobne, centrum ogrodnicze – ogrody pokazowe Kapias - Ogrody Mama ma foty w swojej kom. to koniecznie muszę zgrać Martynkę
biggrin.gif
Takie kolorowe te foty wyszły
biggrin.gif

Jutro okresik będzie, zazwyczaj mam w pt po odstawieniu a odstawiam we wt. I wreszcie weekend
biggrin.gif
Od jutra popołudnia ofc. Od dwóch poranków Martynka budzi mnie o 6 twierdząc, że już słonko świeci i ona jest wyspana
p.gif
Masakra
laugh.gif
A budzik na 7 nastawiony
p.gif
Wiecie co, w szoku jestem, że już przeszło połowa lipca za nami, za miesiąc z hakiem kończę przygodę z moją pracą
sorry2.gif
Szybko to zleciało..

Kasiek ale z Ciebie surowy moderator:-D ale tak trzymać:tak::-)
Milena to się narobi chłopak.. A jak się czujesz? Serio Twoja mama wyczekiwała wnuczki jak miałaś te 18 lat? Znaczy masz:-p
ViKamcia cudowne buciki:tak::-) Moja ma butki tak do jesieni, potem trzeba znowu garderobę zapełnić:tak: Hehe, śmiesznie brzmi 'szkoła' w wieku Twojej Najstarszej:-)
Papitka fajne zdjęcie:tak: Też mi się wydaje, że Kuba do Ciebie podobny, ale ja tatusia nie widziałam, więc też nie wiem na pewno:-p
Aneta F mi się spodobał bardzo pomysł ViKamci odnośnie prezentu dla dziadków:tak:
Magda współczuję wtrącającej się teściowej. U nas wtrąca się moja mama:-p Trzymam kciuki za brak okresu 5 sierpnia:tak:
Eve gratulacje oficjalne Kochana:-) Oby ciąża pięknie przebiegała:-):tak:

haha vegas szkoła to taka przenośnia :-p szybciej mi się mówi :idziemy do szkoły: niż :idziemy do przedszkola: hehe :p i tak juz się przyjęło..

w ogóle nie chwaliłam się wam ostatnio !!!
moje dziecko w przedszkolu piekło Muffinki :-) pyszne bardzo bo i dla mamusi dostała do plecaczka na spróbowanie :-)
moja ksiezniczka kochana..
a jutro jedzie - albo idzie- na swoją pierwszą wycieczkę .. jakiś piknik mają, nauczycielka zadzwoniła do mnie dzisiaj wieczorkiem żebym ją na piknik przyszykowała :-) więc pewnie bedzie miała super dzionek :-)

Ostatnia edycja:
Vegas Skoro Martynka jest wyspana o 6 , to mamusia tez wyspana i nie da spać uroki macierzyństwa ;) Narobi się ; // i jutro na 6 współczuje :) ja bym nie wyrobiła . Ale bywa i tak . Od 3 dni robi do późna , oby jak najszybciej skończyły się te montaże bo chłop się wykończy mi ;P Co do oczekiwań mojej mamy :) Jak się dowiedziała była nie to że zła , ale zmartwiona mój P. nie pracował , tzn raz robił, raz nie . w sumie mieszkał u rodziców więc nie czuł tej potrzeby . Ale szybko to minęło . a teraz powiem ze mam taki kontakt z mamą jak nigdy . A na wnuczkę oczekuuje cierpliwie . Juz by ją chciała w domku , w końcu nie pozwoliła mi się wyprowadzić z domu :) A ja jeszcze jakoś się trzymam ;) Mała nie chce obrócić się do porodu , ale jakoś czuję że obróci sie , i cc nie bedzie konieczne ..
Vi uzdolnione dziecko masz : )) , no to będzie miała mala ciekawy dzień w ''szkole '' heh

Cud P. dzwonił ze już będą jechać , z Katowic ok 40 km , a chyba nawet więcej , zanim dojadą , jeszcze na firmę , a do domu z firmy ma kolejne pół godziny :/ za 2 godziny jak będzie to będzie suuper ; //

Juz mnie mama zagania do łóżka , bo jutro trzeba o 8 wstać do laboratorium ; )) bla , bla ...

Ostatnia edycja:
Witajcie
Mieszkamy w jednym domu z kuzynem z żona i dzieckiem i wujem, tylko oni mają swoją połowę, osobne wejście w domu. Wujek mieszka w suterynach i ma problem z natury alkoholowej. A mama moja widziała ze wracał wczoraj pijany, więc poszłyśmy na dół do wujka pod okno, pukam ale śpi jak zabity, zaciagam sie i tak spalenizna czuć od niego, sie zdenerwowałam, przeszłyśmy między choinkami (nie chciało mi sie iść na około, dróżka) i poszłyśmy na górę do kuzyna, zbudziłam ich i mówię, że u jego ojca na dole chyba cos sie pali, ze pijany wracał. Kuzyn poleciał na dół i tak obiad sie grzał, zjarany na węgiel. Bratowa sie zdenerwowała też i powiedziałam że go chyba wy*******i z chaty. A ja choć zmęczona byłam takie miałam nerwy, pisze to teraz i całą sie trzese z nerwów. Nie chce nawet myśleć co mogło by sie stać jakbym nie kazała mężowi otworzyć okna i bym tego nie poczuła. Pal licho jakby gościu sie zaczadził ale jakby sie zajeło cos i zapaliło. Wujka pokój jest akurat pod naszym pokojem i zaraz obok ma kuchnie.

Współczuje nocki, ale coś mi tu nie pasuje... Najpierw piszesz że kuzyn i wujek mają swoją połowe domu bo to bliźniak a potem że on ma kuchnie i pokój pod wami... Poza tym te pal licho... no sorrry, ale chyba nie masz ludzkich odruchów

.

SALI, no nie smaruję kiedyś takich cudów nie było i żyjemy, smaruję ich kremem na każdą pogodę.
Co do włosków ja się wtrącę, mojej Meli też się plączą i przy czesaniu pryskam jej sprey taki jaki akurat mam w domu i ja używam, raz jest to Joanny, raz inny a najlepszy jest Gliss Kur, kupiłam kiedyś parę razy specjalny dla dzieci ale się nam nie sprawdzał, no i oczywiście po umyciu główki odżywka do spłukania i najpierw włoski na mokro rozczesane z odżywką i dopiero płukanie.

ANETKA po pierwsze jaka reakcja alergiczna skora odżywek wogule nie powinno się kłaść na skóre głowy a jak juz napisałam te dziecinne odżywki nie pomagaja no to sorry ale nie będę dziecka narażać na wieczne ciągnięcie i płacz przy czesaniu, w magiczne szczotki tez nie wierzę. Zresztą każdy robi co uważa za słuszne.

Piszesz że kiedyś nie było takich wynalazków jak kremy z filtrem i żyjemy, tak owszem żyjemy ale niestety ja np przez brak ochrony za dzieciaka (mama stosowała filtry ale tylko te słabe, innych u nas nie było) i męczyłam się do 21 r.ż z poważnymi problemami skórnymi... na słońce nie mogłam praktycznie wychodzic, ręce miałam jako tako przyzwyczajone i twarz, ale nóg nie mogłam wystawiac wogóle na słońce bo zaraz miałam pęchcerze, to samo z plecami... i te problemy zaczęły się jak miałam 16 lat... Mimo że jako nastolatka stosowałam już mocniejsze filtry... Poza tym jeżeli uważasz żeza naszych czasów nie było takich wynalazków jak kremy z filtrem to czy myślisz że za tamtych czasów mamusie używały odżywek do włosów żeby nam je rozczesac? mi mama zaplatała włosy w warkoczyki zawsze na noc żeby się nie plątały i jakoś żyłam! I nie wal ściem że ci fryzjerka powiedziała że można... Jak taka prawda to podaj lepiej nazwe salonu żeby żadna z dziewczyn nie trafiła pod ręke tak niekompetentnych fryzjerek!

Zawsze robisz z siebie "ciocie dobrą rade" ale jak tobie ktoś coś próbuje podpowiedziec to zaraz się unosisz i przedewszystkim przeinaczasz zdanie innych dziewczyn! I nie potrafisz dopuścic do siebie zdania innych jak byś pozjadała wszystkie rozumy!

Sorki za wybuch ale już mam maxa jak to czytam, KASIEK przepraszam że przeciągnęłam temat ale chciałam napisac o żywych dowodach na brak ochrony... Ja młodego smaruje nawet jak siedzi w baseniku czy w piaskownicy które są w cieniu, on opala się na brąz po M ale mimo to smaruje go co 2h bo nie chcę żeby tak cierpiał jak ja! Jestem po wielu latach smarowania jakimiś kremami od dermatologa które troche wzmocniły moją skóre i już mam spokój, ale jak bym mogła to bym chciała każdego uchrpnic przed tym bólem przez który ja przeszłam!

Vi a skąd ty jesteś ? :p , a no Do zakopanego to owszem , ale w Krakowie juz nie widzę nic ciekawego . Choć czasem jechać i się przejść to fajnie , bo u siebie w mieście to wiesz jak , nuudno :)

Kasiek Spokojnie :) , owszem ostatnio jakoś nie miło tu było ; // ja tam się nie wypowiadam .

reklama
Do góry